Foto weekoverzicht Judith #292

ontbijt havermout aug 2020Het eerste weekje weer thuis na de vakantie en meteen met je neus in de hittegolf vallen. Dat viel niet mee. Gelukkig kan ik goed tegen hitte èn hebben we een warmtepomp, die in de zomer ons huis koelt. Daardoor blijft het binnen lekker fris. Als ik het buiten niet meer trek, dan ga ik dus naar binnen om af te koelen. Ik begon deze week ook met gezond eten, want in de vakantie heb ik nergens op gelet en ik was dan ook 2 kilo aangekomen 🙂 Die moeten er natuurlijk weer af. Maar rustig aan hoor, dus dit weekend gewoon wijn gedronken en wat chipjes meegegeten. Maandag weer verder. Met smoothie bowls, havermout en salade lunches.

Maandag

Maik moest weer werken, de kinderen gingen naar de opvang en ik was thuis. Na mijn hardlooprondje lekker buiten ontbeten. Ik heb verder niet zoveel gedaan, vooral verder gegaan met de vakantiewas, een beetje buiten in de schaduw gezeten en alvast wat blogs van Tsjechië uitgewerkt. Sinds de vakantie had ik last van een kies, dus ik had ook nog even gebeld om een afspraak te maken voor volgende week woensdag. ‘s Avonds na het avondeten begon die kies echter zoveel pijn te doen, dat ik het niet zag zitten om nog een week te wachten. Ik heb een paracetamol geslikt en ben daarmee gaan slapen.

zonsondergang aug 2020

Dinsdag

Sterre heeft een vriendinnetje (en achternichtje) dat momenteel in Qatar woont. Zij waren even in Nederland en Sterre wilde wel met haar afspreken. Ze kwam naar ons en de meiden gingen eerst in het park picknicken en later naar de film Engel. Ik bracht ze en haalde ze op. Verder deed ik niet zoveel ook, het was simpelweg te heet om iets te doen. Ik ben wel naar de sportschool gegaan, waar het heerlijk rustig was. Ook belde ik de tandarts om te vragen of er toch niet eerder een plekje was. Ik had geluk: voor de dag erna was er iemand uitgevallen ‘s morgens vroeg! Het was dorstig weer, dus we dronken veel limonade en ik sloot de dag af met een Martini non-alcoholico. Verrassend lekker!

smoothie bowlmartini alcohol vrij

Woensdag

Op woensdag was Maik vrij en waren we dus als gezin thuis. In de ochtend vroeg heb ik nog even hardgelopen. Dat viel niet mee: al na 2,5 km wilde ik het opgeven vanwege de hitte. Uiteindelijk heb ik er toch nog 5 km uit weten te persen, maar vraag niet hoe! Daarna reed ik met de auto naar mijn tandarts in Den Haag ivm de kiespijn. Ze had het al snel gezien: er zat een groot gat in mijn achterste kies op de plek waar eigenlijk een vulling hoort te zitten. Die ben ik dus verloren op vakantie. Door alle troep die in dat gat zat was het gaan ontsteken. Ze heeft het helemaal schoongemaakt en opnieuw gevuld. Het is nu hopen dat er geen bacteriën zijn achtergebleven, want dan kan het zijn dat ik weer pijn krijg en een wortelkanaalbehandeling moet. Fingers crosst dus! Ze bood trouwens een verdoving aan, maar ik vind een verdoving vaak vervelender dan de pijn van het boren, dus ik weigerde het. Het deed wel flink pijn, dat boren, het was ook een heel diep gat zei ze. Toch had ik achteraf geen spijt, want toen het voorbij was, had ik ook meteen geen pijn meer.

tandarts aug 2020mango smoothie bowl

Groene Vingers Delft

In de middag ben ik nog even naar de Kwantum en Groene Vingers in Delft geweest. Dit weekend kreeg Lenthe haar kamer een make-over. Ze wilde graag een urban-jungle kamer. Ik had dus alvast wat planten en accessoires gekocht. Lenthe wist dit trouwens niet, ze ging bij oma logeren dit weekend, zodat wij ongestoord alles konden veranderen. ‘s Middags ging ik nog even in het badje met Fee. Dat was verrassend lekker, het koude water was echt verkoelend. Met een drankje erbij waande ik me in het zwembad.

overzicht winkel groene vingers delftgroene vingers delft

Donderdag

Opnieuw een hete dag, die ik startte met een hoop heen en weer ge-app met Laura. We hebben het plan opgevat om komende week de Elfstedentocht te gaan fietsen. Eigenlijk zouden we dit jaar naar Rusland gaan, maar dat is vanwege Corona natuurlijk niet doorgegaan. Daarom besloten we om iets actiefs in Nederland te gaan doen. Dus moesten we de route uitzoeken en overnachtingen regelen. Dat bleek niet eenvoudig, want via Booking.com was er bijna niks meer op de route. Uiteindelijk kwam ik in contact met Catharina van Elfstedntrips en zij maakt nu voor ons een programma op maat. Er zijn namelijk ook leuke plekjes die niet op booking.com staan, en die weet zij te vinden. Goed geregeld! Hoeven wij verder nergens meer over na te denken. Het zal wel weer een enorm avontuur worden, want er is alleen maar regen voorspeld en het is 265 km fietsen in drie dagen, dus dat wordt ouderwets afzien vrees ik. Misschien moet ik ter voorbereiding nog even een boekje kopen van de week over de tocht der tochten 🙂 Wil je ons live volgen, dan kan dat via Stories op Instagram. We gaan zondagavond naar Friesland en beginnen vrijdagochtend met fietsen.

Rest van de dag

Daarna ging ik naar de sportschool. In de middag zat ik nog even lekker in de zon, zat nog even in het kinderzwembad om af te koelen, ik maakte risotto en bracht de kinderen naar bed. Maik had een afscheid op zijn werk en at in Rotterdam. Ik stapte net in bed toen hij mij belde, omdat er geen enkele trein meer bleek te gaan. Dus kleedde ik me weer aan en haalde hem op. Rond 3 uur werd ik opnieuw wakker van Maik. Hij was doodziek! Blijkbaar iets verkeerd gegeten die avond. Veel geslapen heb ik daarna niet meer, het was dus een kort nachtje. Gelukkig knapte Maik snelweer op toen alles er uit was en kon hij de volgende dag toch gaan werken.

bouw je eigen falafelbikiniweer aug 2020

Vrijdag

Ondanks de slechte nacht, lag ik om half 9 in het zwembad. Na 40 minuten zwemmen zat het er op en was het tijd voor ontbijt. Dat kon nog gewoon in de tuin, de zon scheen. Intussen maakte ik de weekplanning voor de komende twee weken en zocht ik wat tijdschriften magazines uit. Rond 11 uur kwam er een vriendinnetje van Lenthe spelen en logeren. De meisjes speelden boven, buiten en binnen. Ze aten tosti’s (drie keer raden wie die maakte), dronken Tsjechische limonade, deden een speurtocht met Yuren en het was heel gezellig. In de tussentijd bakte ik een citroencake met courgette en avocado. Klinkt misschien als een gekke combinatie, maar het bleek superlekker! ‘s Avonds aten we pizza en keken de meisjes film. Wij gingen vroeg naar bed.

Fluweelzachte citroencake met courgette en avocado

Lenth en bess logeren

Zaterdag

We waren al vroeg op. Ik ging hardlopen en om half 10 werd het vriendinnetje van Lenthe opgehaald. Maik bracht Lenthe naar zijn ouders voor een logeerpartij, en toen kon de grote room make over beginnen! Ik begon samen met Yuren met het uitmesten van de kamer. Lenthe is nogal een rommelkont, ze kan van niets wat in haar leven op haar pad komt afscheid nemen. Zelfs snoeppapiertjes bewaart ze. Echt een verzamelaar. Daarna gingen we schoonmaken en toen moest de kamer leeg. Sterre begon met verven, Maik ging behangen en ik ging met Fee en Yuren naar de Kwantum en Groenrijk om inkopen te doen voor de accessoires. Eind van de dag waren we voor een heel groot deel klaar en zijn we gestopt. ‘s Avonds gingen we bij de buren een spelletje doen: Wingspan. In het begin snapte ik er niks van, maar al snel kreeg ik het door en bleek het een heel leuk spelletje. Nu willen wij het zelf ook hebben 🙂

stofzuigen oude kamer lenthe

juut verft groene muur lenthesterre verven kamer lenthe

maik behangt de kamer van lenthe urban jungleleftover lunch

Zondag

We hebben een beetje uitgeslapen en daarna zijn we weer verder gegaan met de kamer. Ik moest nog wat dingen halen, Maik ging spullen ophangen: kastjes, rekjes, spiegel, enz. Rond 3 uur waren we klaar en gingen we GP kijken. Opa en oma kwamen Lenthe om half 6 brengen. Ze hadden Chinees gehaald wat we met z’n allen gingen eten bij ons thuis. Maar eerst natuurlijk met Lenthe naar haar kamertje. We zeiden dat ze mee moest komen, omdat we een verrassing voor haar hadden. Ze was een beetje beduusd, maar superblij. Alles vond ze mooi, het paste allemaal zo goed bij elkaar en ze is superblij met haar planten. Missie geslaagd dus! Wij vonden het ook allemaal heel erg leuk om te doen. Na het eten deden we nog een spelletje Hints met opa en oma en daarna ging iedereen naar bed. Lenthe lag nog lang bij haar apenlampje van haar kamertje te genieten. Eindelijk alleen, want de hele dag waren de andere kinderen in haar kamer. Ze heeft vast heerlijk geslapen vannacht!

Meer weten over deze Urbang Jungle kamer?

Wil je trouwens meer weten over de kamer? Wat de totale prijs was van de nieuwe kamer, of waar je iets kunt kopen wat je hebt gezien? Ik heb er een aparte blog geschreven over de Urban Jungle kamer van Lenthe. Hier kun je het meeste terugvinden. Zoniet, stuur me dan gerust een berichtje!

nieuwe urban jungle kamer lenthe behangmuur

bed urban jungle kamer

urban jungle bureau

oude kamer lenthe aug 2020

lenthe eerste nacht nieuwe kamer urban jungleFeetje kamer Lenthe urban jungle

Vorig artikelUrban Jungle kamer inspiratie
Volgend artikelEen goede heggenschaar met accu: Kärcher
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in