Foto weekoverzicht Judith #58

fee is blij geschminkt
Geschminkte Fee

Hoera, het is voorjaarsvakantie! Ik was er best wel aan toe, gewoon even een weekje rustig aan doen. Onze gastouder werkt door in de vakanties, dus dat betekent dat ik dan ook echt 3 dagen lekker wat voor mezelf kan doen. Maar goed, eerst nog aan jullie vertellen hoe mijn week er uit zag toen het nog geen vakantie was!

Op maandag moest ik uiteraard werken. Onze gastouder was ziek, wat zorgde voor aardig wat creativiteit. We hadden geen oppas, dus Maik besloot vrij te nemen. Dat kwam wel goed uit, want Sterre trakteerde bolussen op school vanwege haar verjaardag. Zoals je kunt zien vond Fee de bolus ook lekker. Mag ze eigenlijk helemaal nog niet hebben natuurlijk, maar Fee heeft het gillen ontdekt en als ze iets wil hebben gaat ze heel hard gillen. Toen kon ik de bolus niet weigeren (nou ja, kon natuurlijk wel, maar wilde ik niet).

fee eet bolus
Mmm een bolus!

Dinsdag had ik maar 1 werkafspraak, en omdat de gastouder nog steeds ziek was besloot ik die af te bellen en een dagje met de kindjes in te lassen. Lenthe wilde heel graag Fee schminken. Ik heb geen idee waarom ik dat goed vond, maar dat vond ik dus. We hebben volledig gifvrije en makkelijk afwasbare schmink van Greenjump dus ik zag er geen kwaad in. Ze hadden zo’n lol samen joh.

lenthe schminkt baby fee
Lenthe schminkt haar zusje

Ondertussen knutselde ik van kartonnen dozen de uitnodigingen voor Sterre’s kinderfeestje. Ze wil een fotoshoot in een echte studio met vriendinnen, dus het leek me leuk om haar “kameraadjes” uit te nodigen met een camera. Dit is het resultaat geworden.

uitnodiging verjaardagsfeestje Sterre 2016
Uitnodigingen voor het kinderfeestje van Sterre

Woensdag had ik een heel drukke dag. Gelukkig konden de kinderen naar mijn schoonouders. Hoefde ik niet alle afspraken af te zeggen. Ze hebben daar ook gegeten.

Ook op donderdag moest ik werken. Bovendien wilde ik in de ochtend naar de HEMA persdag (hier schreef ik al een blogje over). Gelukkig konden opa en oma ook die dag oppassen.

goodiebag hema pasen 2016
De HEMA goodie bag, die ik kreeg bij de persdag

Vrijdag was ik vrij. Ik ben met een leuk geheim plannetje bezig voor Hip & Hot en daar was ik druk mee die dag. Later horen jullie daar meer over!

tape pasen
Deze tape hoort bij het geheime plannetje…

‘s Avonds ging ik met vriendinnetje Laura uit eten. Eerst ging ik afscheid nemen bij haar thuis van “mijn” poes Chippy. Chippy kwam 17 jaar geleden bij mij wonen. Helaas was ik er zelf heel allergisch voor, en toen ook Sterre een poezenallergie ontwikkelde en alleen nog maar aan het snotteren was besloot ik dat we de poezen weg moesten doen. Deed me zeer, maar soms moet je zulke keuzes maken. Bij Laura was net een poes dood gegaan, dus heeft zij onze Chippy geadopteerd. Fijn, want daardoor zag ik haar nog regelmatig. Helaas is ze erg ziek en gaat ze maandag voorgoed inslapen. Heel verdrietig. Fijn dat ik nog even met haar kon knuffelen.

chippy laatste knuffel
Dag lieve poes…

We gingen eten bij Mevrouw Meijer in Rotterdam. Leuk restaurantje! We hebben heerlijk gegeten en ook gezellig bijgekletst. Pas om half 12 gingen we weer naar huis…

mevrouw meijer
Wat ik at bij Mevrouw Meijer

Zaterdag rommelden we in de ochtend een beetje aan. Ik ontving mijn eerste Bandanjana slippers, alvast voor de zomer. Nu dat mooie weer nog…

bandanjanas roze
Bandanjanas

Lenthe was moe, die had slecht geslapen. Ze viel na een poosje huilen om niks onder de tafel in slaap. Precies op dat moment kwamen er mensen naar ons huis kijken. Zoals jullie inmiddels weten hebben wij een ander mooi huis gevonden, op een iets minder leuke plek, maar wel lekker groot zodat alle kindjes een eigen kamer kunnen krijgen. Ons huis komt heel binnenkort in de verkoop, en deze mensen hadden dat via via gehoord. Ze hadden interesse en kwamen dus kijken. Ze waren erg enthousiast en kwamen later nog aan de deur om te zeggen dat ze het helemaal zagen zitten. Spannend dus! Dat zou betekenen dat ons huis helemaal niet meer in de verkoop hoeft. Scheelt een hoop rompslomp.

Zondag gingen we naar het Alexandrium om alvast wat keukens en meubels te kijken. Lenthe dook overal meteen de speelhoek in.

lenthe gele muur keukenzaak
Lenthe met een pop in de keukenzaak

De kinderen waren heel gezellig en zodoende konden we dus ook echt een beetje rondkijken. Ze vinden het spannend dat ze straks allemaal een eigen kamer krijgen en kozen alvast een nieuw bed uit..

beddenkijken
Niet specifiek dit bed hoor, maar ze zaten er zo mooi op met z’n drietjes

Aan het einde van de dag kwamen buren/vriendinnetje van Sterre borrelen en eten. Ze gaan naar Qatar om daar te wonen, dus het was meteen een beetje afscheid. Ook voor hun erg spannend!

De zondagse sushi smaakte iedereen prima en na afloop deden we een grappig luisterspelletje met de kinderen waar we erg bij gedachten hebben. Een fijn weekend dus! En nu dan vakantie… Er kwam al een blog online met to do tips voor de regio midden (Zuid heeft al vakantie gehad blijkbaar) en morgen komt er eentje online met tips voor regio Noord.

sundaysareforsushi
Sundays are for sushi

Wat gaan jullie doen in de vakantie?

Vorig artikelStressChecker
Volgend artikelVan breien tot Bowie: nog meer tips voor de voorjaarsvakantie
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in