Foto weekoverzicht Judith #314

modderschoenen ommetje geuldal limburgDeze thuisonderwijsweek vond plaats in Limburg in plaats van Rijswijk. Dat was een goed besluit. Het was heel fijn om een weekje ergens anders te zijn. De kinderen genoten, we gingen lekker naar buiten en met een wijntje, pizza en een stuk Limburgse vlaai hadden we echt vakantiegevoel. De sneeuw moesten we er wel een beetje bijdenken, maar dat mocht de pret niet drukken. Ik kan het iedereen aanraden!

Lees ook: Wandelen in Zuid-Limburg

Maandag

In de ochtend waren we nog gewoon thuis. Ik had afspraken en de kinderen online les. Daarna spullen inpakken en de auto in. Rond 1 uur vertrokken we richting Limburg. Dat was nog best een poos rijden. Toen we aankwamen bij Landal HoogVaals was het al aan het schemeren. De sleutel halen ging vlotjes, spullen uitladen ook. Maik en ik reden nog even snel naar de supermarkt om wat boodschappen te doen en we bestelden pizza’s die ik lopend ging halen. Het was koud! Het huisje was prima. Niet zo groot, maar recent opgeknapt en lekker comfortabel. We hadden onze vogel ook meegenomen, in een speciale reiskooi.

pip in hoogvaals

Dinsdag

Toen we wakker werden, was het nog vroeg. We hadden prima geslapen, fijne bedden! Snel de kinderen wakker maken en aan het ontbijt. De hele dag regende het. Om kwart over 8 zat iedereen achter zijn laptop. Mijn afspraken gingen niet door, dus besloot ik door de regen maar even naar Vaals te lopen om bij de bakker Limburgse vlaai te halen. Lenthe gingen even met me mee, zo mocht ze haar gymles van mij overslaan. Vijf km wandelen is immers ook beweging. Na de koffiepauze met vlaai besloten we een stuk van de Mergellandroute te rijden. Dit is een autoroute van 110 km die langs de mooiste plekken in Limburg komt. Prima voor een regenachtige dag dus. We begonnen bij het Drielandenpunt, waar de kinderen helemaal blij werden, want er lag nog een klein beetje sneeuw. Er werden meteen sneeuwballen gemaakt en gegooid. Daarna reden we naar wijnhuis St Martinus. Dit bekende wijnhuis heeft allerlei prijzen gewonnen en daar wilden we wel even een paar wijntjes inslaan. Er was een superleuk terras bij, niet open nu natuurlijk. Maar kan me voorstellen dat het in de zomer goed toeven is daar! Eind van de middag reden we naar het huisje terug. Maik haalde frietjes en de kinderen gingen nog even relaxen.

sneeuwballen gooien drielandenpunt limburg

regenboog limburg

gezin drielandenpunt limburg

wijndomein st martinus

Woensdag

Dit keer hoefde iedereen pas om 9 uur achter de laptops te zitten, dus konden we een beetje uitslapen. Maik ging hardlopen, ik bleef bij de kinderen. Toen hij terug kwam hoorde ik dat het erg glad was, dus besloot ik nog even te wachten met hardlopen. Na een uurtje begon de zon te schijnen. Ik waagde de gok en ging op pad. Ik rende naar het wijndomein in Holten en weer terug. Best pittig, met heuvel op en heuvel af, maar een mooie route. Hier en daar een beetje glad, maar het was te doen. Daarna had ik de hele middag online overleggen. Die waren rond half 4 afgelopen en we besloten nog even naar buiten te gaan. Sterre ging niet mee, ze had teveel huiswerk. We reden naar Epen, waar een wandeling startte met de naam “Ommetje Geuldal“. Een schitterende route, zo las ik. Al toen we net begonnen, was het best modderig over het gras. Daarna kwam een stuk met een stenen pad. Vervolgens hield dat pad op en werd het steeds natter en modderiger. Teruggaan was geen optie, want we hadden al heel wat modderpoeltjes overleefd, dus we omarmden het avontuur maar en gingen er voor. Er is gelukkig niemand gevallen, wat op sommige plekken best had gekund, want de modder was enorm glibberig. Fee zat nog ergens met haar laars vast, dus die moest ik gaan redden, maar anderhalf uur later hadden we de auto gevonden. Het was inmiddels flink donker geworden.

Thuiswerken in huisje hoogommetje geuldal lenthe limburg

ommetje geuldal gezin limburg

 

 

 

 

 

 

 

 

door de modder ommetje geuldal limburg

Volmolen Epene

Support de Limburgse Locals

We besloten eten af te halen bij een restaurant in de buurt Vijlerhof. Kreeg ik als tip op instagram. Er waren nog meer leuke tips, maar als ik die belde konden we niet altijd meer bestellen. Soms moest je voor 4 uur gereserveerd hebben. We kozen voor Limburgse stoofpotjes met wild en het was heerlijk! Na het eten gingen de kinderen in bad, maakten we daarna de schoenen schoon en gingen lekker op tijd naar bed.

vijlerhof stoofpotje limburglandal hoog vaals limburg huisje

Donderdag

We waren alweer vroeg uit bed, en er lag een beetje sneeuw! Eerst moesten we echter aan de slag met werk/school. Rond 2 uur besloten we nog een stukje te gaan rijden. We kwamen door een prachtig bos met sneeuw, waar we even uit de auto zijn geweest, en we reden ook naar Gulpen. Daar zit een camping waar ik een paar jaar met mijn ouders ben geweest als kind. Ik wilde wel eens kijken of ik dingen herkende. Dat was zo, al leek het in mijn herinnering veel groter dan het daadwerkelijk was. Grappig is dat. We hebben er ook nog een stukje gewandeld en zijn daarna nog even vlaai gaan halen. Toen was het tijd om weer richting Rijswijk te rijden. Het was heel fijn om een paar dagen weg te zijn! Ik kan het iedereen aanraden. Ook het Landal park in Vaals is erg leuk.

bossen wit limburg sneeuw

wijlre gele anemoon

 

camping de gele anemoon

Vrijdag

Na een nacht in ons eigen bed waren we alweer vroeg wakker. Ik moest naar de handfysio. De laatste paar maanden heb ik heel hard gewerkt om zo min mogelijk last te hebben van de botcyste die ik heb. De arts zegt 100% zeker te weten dat het niks kwaadaardig is, en als ik dus zo min mogelijk pijn heb hoeft het niet per se geopereerd. Het is namelijk een pittige operatie met een lang herstel. Eerlijk gezegd zit ik daar niet op te wachten. Maanden niet kunnen sporten, wekenlang niet kunnen typen etc. Gelukkig gaat het goed en bleek uit de krachttest dat ik ook veel sterker was geworden. Dat is eigenlijk niet per se omdat mijn kracht beter is geworden, maar vooral ook omdat kracht zetten minder pijnlijk is nu. Het was dus de laatste keer voorlopig en ik heb besloten op dit moment niet voor de operatie te kiezen. De pijn is niet weg, maar wel te doen in het dagelijks leven. Met wat kleine aanpassingen heb ik veel minder last dan een half jaar geleden.

bergthee met sneeuw

Zaterdag

Het was echt heel koud, 1 graden boven nul, maar ik wilde per se 10 km gaan hardlopen en ook nog binnen het uur. Dat had ik al een poos niet meer gedaan namelijk. Verstand op nul dus en gaan. Het lukte! Ook al was het ontzettend koud, vooral die snijdende wind was pittig. Daarna natuurlijk blij (en moe!). De middag vulden we met een Escape Room puzzel van Identity Games. We waren er in totaal 1 uur en 40 minuten mee bezig. Deze was wel grappig: je moest 6 puzzels maken en dan zag je aanwijzingen waar je mee verder moest puzzelen. We vonden ‘m niet zo moeilijk, maar we zijn natuurlijk wel aardig ervaren. Op de doos stond vanaf 16 jaar, maar Yuren kon prima mee puzzelen. Zelfs Lenthe deed een beetje mee. Het was heel gezellig, wij zijn echt fan van dit soort spellen, een leuke tijdsbesteding voor het hele gezin. Later in de middag kwam er nog een beetje sneeuw en werd er natuurlijk buitengespeeld!

Lees ook: Flammkuchen met bloemkoolrijst

escape room the game secrets of the scientistexcaperoompuzzel met identity games

escaperoom puzzel

fee sneeuw jan 2021Zondag

In de ochtend deed ik een oproepje wie er zin had om te wandelen. Ik had al snel 2 reacties en besloot met de eerste die reageerde af te spreken. We deden een rondje hier in de buurt, uiteindelijk 6 km, in de regen 🙂 Onze dochters zitten op dezelfde middelbare school, dus we hadden genoeg te bespreken. Eenmaal thuis was het tijd voor thee en de lunch. Het was jammer dat de sneeuw weg was, want de kinderen waren best druk. Anders had ik ze nog even lekker naar buiten kunnen sturen. Het regende zowat de hele dag. Ze hebben voetbalplaatjes in geplakt en ik nog wat zitten werken. Ik zie best op tegen de komende week. Een voor mij drukke week, maar ook de kinderen thuis. Maik heeft eveneens een heel drukke periode op zijn werk. Ik heb gewoon steeds het gevoel dat ik niks echt goed kan doen. Als ik met mijn werk in een videocall zit, zet ik de kinderen of op een schermpje, of ze storen me toch steeds. Als ik met de kinderen bezig ben, dan zit constant in mijn hoofd dat ik eigenlijk ook nog werkdingen moet doen. Ik ben dus niet zo blij dat de scholen nog niet open gaan. Ik begrijp het wel, omdat de besmettingen nog niet genoeg gedaald zijn, maar ik zou zelf bijv 3 dagdelen per week halve klassen een fijne oplossing vinden. Dan kan ik toch nog een beetje aan werk toekomen.

heide met sneeuw jan 2021

Vorig artikelFlammkuchen met bloemkoolrijst, koolhydraatarm
Volgend artikelActiviteiten Coco kan het, het prentenboek van het jaar 2021
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in