Urban Jungle kamer inspiratie

stofzuigen oude kamer lentheEen tijdje geleden wilden de meisjes een kamerruil doen. Als eerste hebben we de kamer van Sterre toen aangepakt, omdat zij echt toe was aan een tiener kamer en haar kamer te kinderachtig was. Daarna hebben we de trapkast een make over gegeven en ook onze overloop is veranderd. Nu was de kamer van Lenthe aan de beurt. Ze had uitgesproken dat ze een Urban Jungle kamer wilde, met veel groen dus. Ook wilde ze graag meedoen aan het programma Droomkamers. Wij besloten haar te verrassen met een hele nieuwe kamer. In deze blog vertel ik hoe wij dat deden en waar ik alle meubels en accessoires vandaan heb. Urban Jungle kamer inspiratie!

Verrassing

Opa en oma zaten in het complot. Zij nodigden Lenthe uit voor een weekend logeren. Op zaterdagochtend ging ze er heen en zondag eind van de dag brachten ze haar weer thuis. Ondertussen gingen wij met het hele gezin hard aan de slag. Eerst opruimen, daarna verven en behangen en vervolgens de styling. Er moest uiteraard ook een hoop gekocht worden!

sterre verven kamer lenthejuut verft groene muur lenthe

Urban Jungle kamer inspiratie

Ik kreeg via Instagram al veel reacties en vragen, dus in deze blog ga ik precies vertellen waar ik alles heb gekocht. Verderop zal ik ook vertellen wat de totale kosten waren van deze make over. Als eerste hebben we de muur geverfd in Tranquil Dawn van Flexa en de andere muur behangen met behang Bauke van de Kwantum. Het bureau hadden we al, maar komt van Ikea en de kubuskast met rieten manden komt ook van Ikea. De twee houten bakjes met de Tina’s komen van de Kwantum. Ook over de hangstoel kwamen veel vragen. Die kocht ik ooi online en daar heb ik destijds ook een blog over geschreven. Of deze stoel nog te koop is weet ik niet, ik kon ‘m zo snel niet vinden, maar er zijn wel andere leuke hangstoelen voor kinderen te vinden. Hij is in elk geval van Kidsdepot. De lampen zijn van Tjord Boontje en hadden we al.

nieuwe urban jungle kamer lenthe behangmuur

Accessoires voor een urban jungle kamer

Bij een Urbang Jungle kamer horen natuurlijk heel veel planten. Zowel stekjes als grote planten, hangplanten als gewone planten. Ik liet me onder andere adviseren bij Groene Vingers Delft (superleuk winkeltje!) en Groenrijk. Ik wilde vooral planten die ook goed te stekken zijn, omdat Lenthe dat leuk vindt om te doen. Daarnaast moeten ze sterk zijn, want ze is mogelijk niet altijd even consequent met water geven en soms geeft ze te weinig of teveel. Verder kocht ik een apenlamp bij de Kwantum, evenals een houten ladder waar ik hangplantjes aan bevestigde, zwarte rekjes voor boven het bureau met posters erop. De witte vierkante kastjes tegen de groene muur kocht ik bij de Gamma en de kapstok is van Ikea. De cactus pennenhouder komt van de Leenbakker. Ik snuffelde overal gewoon wat rond en kocht hier en daar wat. De sprei en de kussens komen ook weer van de Kwantum. De spiegel hadden we al en verfden we groen over het roze heen wat er eerst zat.

bed urban jungle kamer

Wat kostte deze urban jungle kamer?

De make over van deze kamer van Lenthe, van roze naar een urban jungle kamer kostte in totaal €412. Dat is inclusief verf, behangerslijm, behang, alle accessoires en plantjes. De hangstoel en de witte lampen, het bureau, de spiegel en de kasten zijn niet meegerekend, omdat wij die al in huis hadden.

urban jungle bureau

Hoe lang zijn we bezig geweest?

De grootste klussen waren natuurlijk het behangen en het verven. Daar zijn we bij elkaar wel een uurtje of 3 mee bezig geweest denk ik. Verder moesten we natuurlijk regelmatig naar de winkels. Ik had niet meteen alles gekocht, omdat ik bij het stylen van een kamer ook altijd even wat dingen moet neerzetten om te zien wat er nog mist of wat er nog bij moet. Dus reed ik zeker 4 keer op en neer naar verschillende winkels om te vinden wat ik zocht. We hebben de eerste dag van 11 tot 5 gewerkt en de tweede dag van 11 tot 3 uur. Bij elkaar zijn we dus 10 uur bezig geweest met deze kamer veranderen.

Hoe vond Lenthe haar urban jungle kamer?

Toen Lenthe thuis kwam, vertelden we dat we een verrassing voor haar hadden. Ze mocht mee naar boven. Ik was in de kamer gaan zitten om haar reactie te filmpen. Ze deed de deur open en was blij verrast. Een beetje beduusd en onwennig ook in het begin. Maar ze was er zo ontzettend blij mee! Later zei ze dat ze het prachtig vond en zo blij was met al haar plantjes en nieuwe kleuren. En dat alles zo goed bij elkaar paste ook. Wij vonden het als gezin ontzettend leuk om haar zo te verrassen en daar met z’n allen aan te werken. Alleen dat is al een aanrader. Zo was het voor we begonnen!

oude kamer lenthe aug 2020

Vorig artikelLeuke manieren om een geboorte aan te kondigen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #292
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in