Foto weekoverzicht Judith #303

Fee met halloween outfitHet was opnieuw een erg drukke week, ik was gewoon blij dat het vrijdag was en ik kon bijkomen. Gelukkig weet ik dat volgende week minder afspraken in mijn agenda staan. Dat scheelt. Het was niet al te best weer, maar steeds als ik ging hardlopen begon de zon te schijnen. Misschien kreeg ik dan toch nog wat vitamine D binnen. Verder was het thuis wel een gezellige week, Sterre had wat stress vanwege de aankomende toetsweek, maar we hadden het met elkaar prima. In het weekend vierden we Halloween en zo maken we er elke week wel wat leuks van zo thuis.

Maandag

De vakantie zat er weer op. Niet iedereen had hier zin om weer naar school te gaan, maar het moest toch. Na wat gemopper was iedereen op tijd de deur uit. Zelf ging ik vroeg naar de sportschool. Ik wist namelijk dat ik een heel drukke dag had, dus vooraf even wat beweging kon geen kwaad. Eind van de dag was ik helemaal gaar van tig online vergaderingen. Je zou denken dat je het met thuiswerken minder druk hebt, omdat het reistijd scheelt. Het gevaar is echter, dat je daardoor veel te veel achter elkaar plant en dus de hele tijd achter de laptop zit. Maik hoorde dat een collega van hem Corona heeft. Hij had die collega maandag nog gezien bij een overleg, gelukkig wel op afstand, maar toch. Gelukkig zijn we op het moment dat ik dit schrijf alweer 10 dagen verder en heeft hij geen klachten gekregen.

thuiswerken okt 2020

Dinsdag

Ik zou een hele dag een opleiding hebben, maar dat werd een halve dag. Vooraf was ik nog even een half uurtje gaan hardlopen. Dat bevalt me steeds wel goed, zo voorafgaand aan de werkdag. Ik zit immers de hele dag, dus als ik dan kan starten met een half uur of uurtje sporten, dan merk ik dat ik me productiever voel. De opleiding zelf was weer interessant. Het gaat over effectief beïnvloeden. Veel theorie ken ik al van voorgaande studies, maar het kan geen kwaad om dat te herhalen. En ik leer toch ook weer nieuwe theorie, waardoor je andere inzichten en tools krijgt om gesprekken te voeren. Ik hou er sowieso van om mezelf te blijven ontwikkelen, dus in dat opzicht is iedere studie leerzaam.

iedereen in geelmama ook in geel

Woensdag

Ook nu had ik vroeg gereserveerd voor de sportschool. Om half 10 had ik mijn eerste online afspraak en daarna nog wat telefoontjes. Om half 1 de volgende en die duurde meteen een paar uur. Daarna was ik weer best suf van de hele tijd achter zo’n scherm. Ik had ook slecht geslapen trouwens, mijn lijf is nog niet gewend aan dat uur terug. Elke ochtend ben ik om half 5 wakker. Dat begint je na een paar dagen ook op te breken.

Donderdag

De ochtend is voor sporten, op donderdag is dat meestal een hardlooprondje. Het ging lekker, ik rende een snelle 5 km. Rond 10 uur kwam de buurvrouw even koffie drinken en daarna stofzuigde ik snel. Strijkkralen en modder, dat lag vooral op de grond. Je hebt een huis vol kinderen en dat zul je weten ook haha! Daarna moest ik Fee ophalen van school, er ging een vriendinnetje mee. De middag was helemaal hectisch: Lenthe en Yuren ophalen, daarna naar pianoles en een uur wachten in de auto, vervolgens Lenthe huis afzetten en Yuren meenemen voor logopedie in Den Haag, weer een uur wachten in de auto. Inclusief reistijd had ik 3 uur in de auto doorgebracht 🙂 Maik had de zuurkool gemaakt en ‘s avonds zat ik nog lang met Sterre aan haar biologie. Sterre heeft toetsweek en ervaart daar zoveel stress van, dat ze letterlijk blokkeert met leren. Het enige dat dan helpt is het samen met haar doen. Dus de komende week zit ik haar ‘s avonds te helpen met leren en het te leren werk structureren. Om 22.00 uur waren we het allebei beu en zijn we gestopt, volgende dag weer verder.

in de auto bij pianolesin de auto bij logopedie

Vrijdag

Geheel volgens routine startte mijn dag weer in de sportschool op vrijdag. Daarna kroop ik nog even achter de laptop voor wat werkdingen. Ik ging voor niks naar school om Fee op te halen, want zij wilde ergens gaan spelen. Dus zonder kind terug naar huis. Om 3 uur haalde ik de andere kinderen op en reed ook meteen naar het huis van het vriendinnetje van Fee, om haar op te halen. De rest van de middag stond in het teken van koken enzo. Verder niet veel bijzonders gedaan.

choco met appeltaart

max okt 2020Zaterdag

Gelukkig was het droog, want ik had 10 km rennen op de planning staan. Het ging lekker, helaas liep ik net geen PR, maar het was wel een mooie tijd. Daarna ben ik op de fiets naar Jody geweest. Even thee drinken en Psylliumvezels brengen, die ze wilde lenen om koolhydraatarme crackers te maken. Binnenkort zelf ook maar weer eens doen. Vervolgens reed ik nog even langs het winkelcentrum voor de slager, en daarna snel weer naar huis. Ik vermijd zoveel mogelijk plekken waar je die stomme mondkapjes op moet, dus ook de slager 🙂 Lenthe was intussen bij een kinderfeestje voor een heuse survival en Fee was druk met verkleden voor Halloween. ‘s Avonds deden wij een Hallowine met familie. Dat verliep technisch gezien wel wat stroef, maar was toch gezellig. We aten er een pompoensoepje bij en de kinderen mochten nog even langs onze deur voor een spinnenwebkoekje. Ik deed ook alvast wat aankopen voor de schoencadeautjes, want ik verwacht dat online bestellingen de komende tijd best wat vertraging kunnen gaan oplopen…

Hallowine, borrelen met halloween

Zondag

Zwemochtend! Ik was dus al vroeg op, en ook vroeg weer thuis. Mijn ontbijt was met warme chocolademelk en appeltaart. Gisteren had Maik appeltaart met Fee gebakken, dus tja 😉 Die moet toch op he. Daarna ging ik Sterre weer helpen met het voorbereiden van de toetsweek. Geschiedenis dit keer. En Franks. Maik deed natuurkunde, want dat inzicht heb ik niet meegekregen in mijn genen 😉 Yuren had een voetbaltoernooi, Maik en de meisjes gingen naar de kapper en ‘s middags was het natuurlijk Grand Prix. Ik had ‘s avonds geen zin om te koken, dus werd het opnieuw een borrel met wijn, rauwkost, kaas en worst. Prima om het weekend mee uit te luiden dacht ik zo.

Sterre helpen met leren

Tip 1: Oh, ik zag trouwens dat de populaire HEMA Sinterklaasposter inmiddels online staat! Nu staat erbij dat hij uitverkocht is, maar wellicht wordt dat binnenkort weer aangevuld. Je kunt in elk geval nu kijken waar er winkelvoorraad is, zodat je er zelf op af kunt.

Tip 2: Naast de Sinterklaasposter zijn er ook 2 kerstposters met LED verlichting! Misschien vast even inslaan voor ook deze nergens meer te krijgen is? Het zijn twee verschillende formaten, een kleine en een grote.

kerstbomen poster hema

Vorig artikelHallowine, borrelen met Halloween
Volgend artikelLimeau, biologische limonade siroop
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in