Welke auto’s zijn hot?

toyota aygo ik wil van mijn auto afIeder automerk heeft zijn eigen schare van trouwe aanhangers, toch zijn bepaalde merken of modellen geliefder dan andere. Met andere woorden: welke auto’s zijn ‘hot’?

Oude ‘dikke’ Duitsers
Bij sommige merken lopen de economische en de technische afschrijving niet synchroon. Een goed voorbeeld zijn de topmodellen van Mercedes, BMW en Audi met een leeftijd van ongeveer tien jaar. Toegegeven, deze auto’s verbruiken veel benzine, maar je krijgt wel waar voor je geld. Een BMW uit de 5-serie van pakweg tien jaar oud koop je momenteel voor tussen de tien- en vijftienduizend euro. Voor dat geld krijg je een prachtige auto die is voorzien van alle denkbare opties, daarnaast gaat hij zeker nog een jaartje of tien mee. Belangrijk is wel dat je goed kijkt naar de onderhoudshistorie, reparaties kunnen kostbaar zijn. Mocht je de auto na verloop van tijd zat zijn, dan kun je hem altijd nog voor een prima prijs verkopen via ikwilvanmijnautoaf.nl. De vraag naar gebruikte onderdelen van auto’s uit het topsegment ligt hoog.

‘Kleine’ Japannertjes
Hoewel de benzineprijzen momenteel relatief laag zijn, kiezen nog steeds erg veel mensen voor een kleine auto met een laag benzineverbruik. Neem nu bijvoorbeeld de modellen Aygo en Yaris van Toyota. Een nieuwe Aygo koop je al voor onder de tienduizend euro. Wie bovendien het geduld heeft te wachten op een aantrekkelijke inruilactie kan daarop nog flink besparen. Voor dat geld koop je trouwens een zeer betrouwbare auto, Toyota heeft op dat gebied een naam hoog te houden. Naast het lage benzineverbruik heeft de auto ook nog eens een hoge inruilwaarde. De Aygo is kortom een ‘hot’ autootje.

Veel vermogen voor je geld
Schertsend wordt wel gezegd dat Seat rijders BMW liefhebbers zijn zonder een toereikend banksaldo. Als je sportieve prestaties wilt combineren met een lage aanschafwaarde, dan kun je bijna niet om de Seat Ibiza heen. Uiteraard moet je dan wel de dieseluitvoeringen links laten liggen. De benzineversies zijn echter zeer gewild, wist je dat Seat er vorig jaar bijna drieduizend van verkocht? Met een motorvermogen van 150 pk en zes versnellingen doe je mee met de grote jongens. Maar wel voor een schappelijk prijsje. Voorlopig blijft ook de Seat Ibiza nog wel even ‘hot’.

Banner-gesponsord-product

Vorig artikelDit is waarom jij òòk een zijden kussenhoes moet hebben
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #60
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in