Foto weekoverzicht Judith #308

testuitslag negatief coronaSint Pannekoek, een nieuw gezinslid, surprises, de zak van sinterklaas en nog veel meer stond er deze week op het programma. En hoe de puber ontzettend irritant was en bijna onze verrassing verpeste 🙂 Je leest het allemaal in dit weekoverzicht…

Maandag

De weken gaan zo snel, opeens was het weekend voorbij en zat ik vol in de nieuwe week. Die begon met een werkoverleg, waarbij mijn leidinggevende een leuke truc had bedacht om ons te activeren: spullenbingo. Ik vond het echt heel grappig. We moesten zo snel mogelijk 3 dingen halen en voor de camera houden. Bijvoorbeeld een sok, een schaar en een mok met een oor. Ik moest voor die sok al meteen naar boven racen, omdat ik nooit sokken draag, terwijl allerlei collega’s meteen met hun voet voor de camera zaten. Een leuke manier om de maandag te starten. Na het overleg moest ik meteen door met Sterre naar de teststraat. Ze was sinds gisteren ineens heel verkouden en gelukkig konden we meteen terecht. Al binnen 1,5 uur hadden we de uitslag: negatief. Echt fijn. Verder had ik nog wat overleggen en rond lunchtijd ben ik gaan sporten. Voor het laatst zonder mondkapje, want inmiddels is het verplicht. Ik hoop echt dat het niet te lang duurt, want anders ga ik emigreren naar waar dat niet hoeft. Ik vind die dingen echt vreselijk. ‘s Avonds vierden wij Sint Pannekoek. Dat is eigenlijk op 29 november, maar gisteren hadden we al iets anders gepland. Vandaar dat we het hebben doorgeschoven naar deze dag.

Sint Pannekoek, feest op 29 november

Dinsdag

Hoewel het enorm hard waaide, trok ik toch mijn hardloopschoenen aan om te gaan rennen. Het werd een kort rondje, want ik voelde me sowieso niet helemaal top. Daarna was het tijd voor werk. Ik zit altijd een stuk actiever achter de laptop als ik in de ochtend gesport heb, dus dat was fijn. Rond lunchtijd gingen Maik en ik samen naar een papegaaienkweker hier in de wijk. Lenthe zeurt echt al maanden om een huisdier. We twijfelden tussen een konijn en een vogel, maar uiteindelijk is het dus een dwergpapegaaitje geworden, een agopornis fischeri. Een schattig wit vogeltje dus, een baby nog. As zaterdag gaan we ‘m ophalen en boven zetten, stiekem. In de zak doen we dan een foto van het beestje met een gedicht erbij. Ik ben nu al benieuwd naar de reacties, want we hebben het steeds afgehouden. Eind van de dag had ik geen afspraken meer en heb ik Yuren geholpen met zijn surprise en mijn eigen surprise en gedicht gemaakt. Productief dagje geweest dus.

surprise brawlstars

Woensdag

De hele ochtend zat ik in online afspraken. In de middag was het gelukkig iets rustiger, zodat ik ook weer eens naar mijn mail kon kijken enzo. Maik probeerde schilderijen op te hangen op een hele hoge wand in het trapgat. Hij had iets bedacht met katrollen, maar het zag er niet uit. Dat moet er dus weer allemaal af. Helaas!

washok goud met wit

kerstboom in de tuinharry potter boek surprise

Donderdag

Het was een drukke dag. Voor het eerst was het me gelukt om weer eens te reserveren bij het zwembad. Dat kon momenteel niet online vanwege een probleem met het reserveringssysteem. Dus moest je bellen en zie er dan maar eens tussen te komen. Dat was nu dus voor het eerst gelukt. Daarna had ik een Teams afspraak met Visit Denemarken en een Teams afspraak voor mijn werk. Vervolgens was het tijd voor de lunch, en daarna kwam Maik’s moeder even langs. Ze bakt ieder jaar gevuld speculaas voor ons, dus dat bracht ze. Daarna kon ik nog even wat werken en toen was het tijd om de kinderen halen van school. Yuren had een feestje dus die moest gelijk daarheen gebracht. Lenthe had eigenlijk pianoles, maar ze voelde zich niet lekker. De sinterklaasspanning begint aardig toe te slaan denk ik. Dus bleef ze thuis en rommelden we wat met knutseldingen die ze in hun schoen hadden gehad. Maik hing nog wat dingen op in het was hok die waren binnengekomen. Dat wordt nu steeds leuker, maar is nog lang niet af hoor. Na het avondeten pakten Maik en ik nog wat cadeaus in en Maik moest ook nog wat afronden voor zijn surprise. Het is altijd een hele organisatie, die sinterklaas!

zwembad reservering dec 2020

Vrijdag

De kinderen vierden sinterklaas op school. Yuren met surprises, de anderen nog gewoon met een cadeau van de sint. Om kwart voor 1 haalde ik ze op en waren ze vol verhalen. Daarna duurde de middag nog best lang, want we gingen pas aan het eind van de dag surprises doen, omdat Maik nog gewoon moest werken. Ik liet de kinderen allemaal hun kamer opruimen en schoonmaken, zelf maakte ik beneden schoon. Zo konden we in een net huis sinterklaas gaan vieren. Iedereen had iets heel leuks gemaakt met de surprises en ook waren er hele lieve gedichten gemaakt. Ik was soms gewoon ontroerd. Zo dankbaar voor dit mooie gezin met lieve kinderen. Het was een hele gezellige middag en avond en alle kinderen gingen blij naar bed.

surprises dec 2020

Zaterdag

Het was ontzettend koud, rond het vriespunt, maar toch ging ik heel vroeg hardlopen. Het was een heerlijk rondje, want de zon kwam net op en het was prachtig onderweg. Echt genieten. Het ging ook best lekker. Toen ik thuis kwam, gedoucht en ontbeten had, ging ik met Maik naar de papegaaienwinkel bij ons in de wijk. Vorige week hadden we daar een jonge agapornis (dwergpapegaai) uitgezocht voor de kinderen. Met name Lenthe zeurt ons echt al jaaaaren de oren van het hoofd om een huisdier en sinds enkele maanden wil ze graag een parkiet. Er waren echter geen jonge parkietjes, dus zijn we voor een dwergpapegaai gegaan. We hebben vroeger poezen gehad, maar daar werden Sterre en ik heel allergisch voor. Daarom hebben we voorlopig voor 1 agapornis gekozen. Volgens de mevrouw in de winkel kan dat wel, mits je ze voldoende aandacht geeft. Gelukkig is er bij ons bijna altijd iemand thuis (ook als er geen corona is) en ik verwacht dat aandacht met zes mensen thuis geen probleem gaat zijn 🙂

Stiekem naar binnen

We hadden de kinderen boven voor een sinterklaasfilm gezet. Sterre was haar folders aan het lopen. Maik en ik hebben de kooi in de auto gezet en zijn de agapornis gaan ophalen. De kooi moest nog helemaal worden ingericht, dus we waren best lang bezig. Het plan was dat we de kinderen naar hun kamers zouden sturen, de kooi naar boven zouden smokkelen en dan de deur van onze slaapkamer op slot doen. Alleen zagen we precies op het moment dat we naar huis reden Sterre ook naar huis ging. Ze zou een nieuwe stapel folders moeten halen en weer weg moeten gaan, dus bleven we langs de kant van de weg wachten. Alleen kwam ze niet meer. Dus belden we haar. Zei ze dat ze geen zin meer had en thuis ging blijven. Dat kwam niet goed uit! Het werd een heel gedoe aan de telefoon, want overtuig een puber maar eens dat ze ècht de rest vandaag moet afmaken, terwijl ze daar absoluut geen zin meer in hebben. Na ongeveer 20 minuten hadden we haar overtuigd, en met veel tegenzin ging ze. Ondertussen zat ik dus met die vogel in een doosje op mijn schoot in de auto. Eenmaal thuis ging het plannetje verder wel voorspoedig. Ze maakte ook geen lawaai, dus niemand had iets door.

met z'n allen rond de kooi van PipPip 5 dec 2020

Pakjesmiddag

Toen Sterre weer terug was, stuurden we een sms naar de buren, dat ze de zak bij ons voor de deur konden zetten. Nu hebben wij zo’n slimme deurbel van Google Nest. Dan kun je van bekenden de naam invoeren en hij herkent dan gezichten. Dus als bijvoorbeeld de postbode aanbelt, zegt dat ding: de postbode staat voor de voordeur. Onze buurman heet Djordy en hij zette met luid gebons de zak voor de voordeur. Vervolgens belde hij aan en toen ging het dus mis: “Djordy staat voor de voordeur” zei onze slimme deurbel. We kwamen niet meer bij van het lachen. Tegen Fee zeiden we: ja zo heet die Piet joh. Toevallig he? Hahahaha. We pakten in een uur tijd alle pakjes uit. Het klapstuk was natuurlijk het gedicht van Lenthe, waarbij we vertelden dat ze naar de slaapkamer moest gaan om haar cadeau te bekijken: Pip, de dwergpapegaai. Iedereen was er dolblij mee en de rest van de dag en avond werd er vooral met de vogel gespeeld. Een geslaagde pakjesmiddag dus!

pakjesmiddag 2020

Zondag

Maik en ik waren supervroeg wakker. Maik ging hardlopen, ik de sinterklaasspullen opruimen en de kerstspullen tevoorschijn halen. Ik ben na de sinterklaas ook altijd meteen klaar ermee. Voor mij is sinterklaas vaak een ietwat hysterisch feest, terwijl ik de verstilling van de kerstperiode juist heel prettig vind. De kinderen zijn dan vaak ook weer wat minder druk enzo. Die sint maakt toch heel wat in ze los. Een voor een druppelden de kinderen binnen, ze hadden allemaal lekker geslapen en waren heel benieuwd hoe het met Pip, de agapornis, ging. Ze at inmiddels al uit mijn hand en ook uit die van de kinderen. Dus durfden we haar wel even uit haar hok te halen. Dat ging goed. Ze bekeek de eettafel, sprong op Lenthe’s hoofd, in Maik z’n nek, op mijn hand, echt heel leuk. Ze is duidelijk gewend aan mensenhanden al en best tam. Na een poosje spelen werd ze moe en is ze terug haar kooi in gegaan. De rest van de middag hebben we haar maar met rust gelaten. Ik ben nog even gaan wandelen en verder hebben we gewoon rustig aan gedaan. We sloten de dag af met een Escape Room spel en de Grand Prix. Die Escape Room spellen kun je trouwens maar 1 keer spelen, want je moet dingen knippen en er op tekenen enzo. Toch vinden wij het erg leuk om met het hele gezin te doen. Voor Fee en Lenthe is het vaak nog te moeilijk, maar zij vinden het gewoon gezellig om erbij te zitten.

Fee in hertjespyjamaPip op tafel

Pip op het hoofd van Lenthe

Vorig artikelBamboe sokken als oplossing tegen zweetvoeten
Volgend artikelBesparen op je energierekening met LED verlichting
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in