Foto weekoverzicht Judith #250

juut rode jurk bordeauxWow, mijn 250e weekoverzicht is dit! Tweehonderdenvijftig weken die ik al met jullie heb gedeeld. Superleuk, vooral ook omdat ik weet dat veel mensen elke week mijn weekoverzicht lezen. Vanavond proost ik er maar eens op, want het is toch wel bijzonder dat ik dat al zo lang doe en jullie mijn avonturen al zo lang volgen.

Maandag

De eerste dag van de vakantie. Ik begon met de sportschool, want ik was 4 dagen niet geweest vanwege IJsland. Fijn om weer eens te gaan. Daarna kroop ik achter de laptop om mijn IJsland blogs uit te werken. Daar was ik best lang mee bezig en ik kreeg het ook niet af, want Yuren wilde graag een potje monopoly doen. Dat duurde natuurlijk weer twee uur, maar ik wilde geen nee zeggen, omdat ik al 4 dagen weg was geweest. Een beetje quality time met mijn zoon is immers ook belangrijk. Na het spelletje kon ik nog even verder, maar ik kreeg het niet af. Normaal werk ik ‘s avonds nog verder, maar ik was zo moe dat dat me niet ging lukken. Dus vroeg naar bed, beetje tv kijken en toen slapen werd het.

werken aan de westfjorden

Dinsdag

Ik had goed geslapen, en omdat het vakantie was ging ik er niet meteen uit. Pas om half 10 zat ik aan het ontbijt en ik besloot meteen verder te werken. De jongste twee waren naar de opvang, Sterre pubert en komt dus pas om half 12 uit bed in de vakantie en Yuren ging bij de buren spelen. Tussendoor speelde ik af en toe piano, dat helpt wel om te ontspannen als je druk bezig bent. De hele tijd wilde ik nog gaan hardlopen, maar uiteindelijk ben ik niet meer gegaan. Teveel andere dingen te doen. Zo zie je maar, ook ik sla wel eens een dagje over als ik te druk ben. Uiteindelijk kon ik mijn eerste IJsland blog online zetten, hoera!

roze melkroze havermoutpap

Woensdag

Op woensdag is Maik ook thuis, en dat is altijd gezellig. Hij verfde nog een deur roze en ik werkte verder aan mijn blog over IJsland, over de Westfjorden en Snaefellsnes. Later die dag deed ik nog spelletjes met de kinderen: Monopoly, Dominion en een nieuw spel, dokter Prik. Om eerlijk te zijn vond ik dat een beetje een gek spel. We hebben het gekregen om iets over te schrijven, maar ik ben er eerlijk gezegd niet enthousiast over. Er zit een soort verrassingselement in, je moet bij elkaar de spuit op je arm zeggen en spuiten en onverwacht gaat de spuit “af” en heb je een beetje pijn aan je arm. Er zitten 3 soorten elastiek bij, waardoor de pijn mild, normaal of wat heftiger is. Ik zie er de lol niet zo van in dat je elkaar pijn zou willen doen, dus ik zou het zelf niet kopen… De kinderen vonden het overigens wel leuk hoor. En de pijn is echt niet erg, maar toch, ik vind het een beetje vreemd. Weten jullie ook weer dat mijn reviews altijd gewoon echt zijn, als ik iets niks vind, zeg ik het eerlijk.

dr prik

Ik maakte deze dag met bietensap ook nog roze melk en havermout en ik was Maik een poosje kwijt. Die bleek boven in slaap te zijn gevallen 🙂 Hij had het blijkbaar nodig.

spel herfstvakantie 2019

Donderdag

Nog een vakantiedag, ik besloot deze dag niet te werken en mijn aandacht aan de kinderen te geven. Dus ik vroeg ‘s morgens wat ze wilden doen: naar het bos, het strand, een museum misschien? Nee, ze wilden unaniem naar de film: Misfit. Vooruit dan maar. Ik besloot eerst nog een rondje hard te gaan lopen, maar ging dat niet zo lekker. Zo gek soms dat je een ontzettende off-day kunt hebben wat hardlopen betreft. Ik kwam maar niet vooruit en had een mega slechte tijd neergezet. Helaas… Nu was ik ook al de hele week ontzettend moe. Ik wist niet echt waarom, maar later bedacht ik me dat het in IJsland 2 uur vroeger was en ik mogelijk last had van het tijdsverschil in combinatie met weinig slaap daar. Op reis leef ik grotendeels op adrenaline en wil ik liever tot 1 uur ‘s nachts het Noorderlicht zien en fotograferen en om 7 uur weer opstaan, dan de halve dag in mijn bed liggen 🙂

misfit

Misfit en shoppen

Rond 1 uur vertrokken we dan naar de stad, waar ik de kinderen afzette bij de bioscoop. Ik had zelf niet zoveel zin om ruim 10 euro uit te geven aan een bioscoopkaartje voor een film die ik niet per se hoef te zien, en de kinderen vonden het prima om met z’n viertjes te gaan. Lang leve een bijna 13-jarige in huis, dat dat soort dingen nu kunnen. Ik was eigenlijk van plan om gewoon ergens wat te gaan drinken, maar ik besloot eerst te winkelen. Ik kocht nog een spijkerrokje en een nieuwe jurk en daarna ging ik bij HUmmUs wat drinken en een paar zoete aardappelfrietjes eten. Sterre appte rond half 4 dat de film klaar was, dus haalde ik ze op en toen gingen we nog even naar de bibliotheek. Waar natuurlijk Fee weer heel heel heel nodig moest plassen en we dus in vliegende vaart op zoek moesten naar een wc. Thuis maakte ik pompoenrisotto en mochten de kinderen wat chipjes. Ik mocht van mezelf een wijntje 🙂

rokje passen esprit

hummus etalage

Vrijdag

Vrijdag vond ik een zware dag. Na een hele week op elkaars lip zitten waren de kinderen elkaar aardig beu, dus ik was vooral politieagent in plaats van mama. Herkenbaar? Ik wilde zelf heel graag lezen. Ik ben na een tip bezig in Grand Hotel Europa, die ook genomineerd is voor de NS publieksprijs. Het liefste zou ik daar dan een hele dag in lezen, maar helaas, dat gaat niet met 4 kinderen. Dus legde ik mijn boek weg, zette stoofvlees op, maakte pumpkin Chai Latte voor mezelf en de kinderen van de overgebleven pompoenpuree van de dag ervoor en deden we wat knutselactiviteiten. Soms kon ik tussendoor even op de bank zitten met mijn boek. Ik was heel blij dat Maik thuis was, want ik was ook vrijdag ontzettend moe. Maik legde de kinderen op bed en ik ging lekker in bad. Daarna nog wat tv kijken en ik viel heel vroeg in slaap.

grand hotel europa

Zaterdag

Helaas was ik wel om 4 uur wakker. Terwijl ik eigenlijk moest bijslapen. Dat lukte niet meer. Dus om half 7 maar uit bed gegaan om te gaan zwemmen en om half 11 zat ik met Sterre in de auto naar Ahoy Rotterdam, waar we Kinderen voor Kinderen 40! De Grote Show gingen bekijken. Er is gefilmd voor de tv-uitzendig die op 9 november om 19.25 uur bij ZAPP op NPO 3 zal zijn. Sterre zag mij één keer supergroot in beeld, toen een jongetje voor mij door de presentator geïnterviewd werd, dus allemaal kijken, want wie weet word ik uitgezonden. Sowieso is de show een enorme aanrader, ik vond het zo leuk om erbij te zijn! Ik had Sterre meegenomen, die eigenlijk al best oud is met haar 12 jaar, maar stiekem wel de grootste Kinderen voor Kinderen fan. Ze had in het begin nog even wat last van pubergene, maar gelukkig was ze daar snel overheen en zat ze in haar stoel mee te zingen en swingen. We hebben een geweldige middag gehad, dik genoten. Zo leuk al die nieuwe èn oude liedjes die gezongen werden. Een hele belevenis.

kinderen voor kinderen 40

kinderen voor kinderen 40

Zondag

Eindelijk had ik een hele goede nacht gehad. Maik ging er vroeg uit om de deuren nog 1 keer roze te verven en ik ging hardlopen. Dit keer ging het superlekker en liep ik voor het eerst sinds een jaar (door de blessure die ik had) eindelijk weer eens 5 km onder de 30 min. Ik moet wel oppassen dat ik het niet ga forceren, want als ik te snel opbouw is dat weer nadelig voor de blessure, die nog steeds niet helemaal weg is (wel al heel veel minder). Daarna ging ik ontbijten en vervolgens dook ik achter de computer. Ik had nog superveel te doen. De BTW aangifte moest worden afgerond. (ik had alles wel al ingeleverd, maar mijn boekhouder had nog wat vragen en die waren blijven liggen door mijn trip naar IJsland). Ook had ik nog wat betaalde opdrachten liggen waar ik mee aan de slag moest voor 28 oktober. Nogal last minute dus, maar wel weer gelukt. Tot slot wil ik jullie laten weten dat de nieuwe free printable kalender voor 2020 online staat! Er was de laatste tijd weer ontzettend veel over gemaild wanneer die zou komen, maar voilà, hij is er! Verspreid het nieuws gerust, plaats een linkje op je eigen blog of tip ‘m via instagram, want het duurt altijd even voor Google ‘m goed oppikt en ik zou het zonde vinden als ie niet goed gedownload wordt. Alvast bedankt!

hardlopen blauwFee bib herfstvakantie 2019

Vorig artikelFree Printable kalender voor 2020
Volgend artikelDe leukste bestemmingen voor een weekend weg in de herfst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in