Foto weekoverzicht Judith #88

juut-met-helm
Op de bouwplaats, met helm!
Terwijl ik dit weekoverzicht typ, is de week nog maar half voorbij. Maar ik vertrek morgen naar Portugal, dus zet ik alles tot vandaag alvast klaar, zodat ik zondag alleen de zaterdag, zondag en maandag nog maar hoef te doen. Het is een race tegen de klok om alles op tijd af te krijgen, dus helaas moet ik toch mijn laptop meenemen. En mijn sportschoenen, zodat ik nog een uurtje in de fitness terecht kan. Ik heb doelen te halen hè, en zo’n persreisje doet de doelen geen goed zullen we maar zeggen… Oke, here we go!

Maandag

Een werkdag, die begon met een vergadering, daarna wat administratie en mail wegwerken en tot slot had ik een afspraak op een school. Ondertussen kreeg ik van de gastouder zomerse plaatjes geappt, wat was het nog heerlijk!

nazomer-2016

Dinsdag

Dinsdag was een heel drukke dag. Natuurlijk ‘s morgens de kinderen eerst naar school gebracht, en daarna hopte ik van afspraak naar afspraak. In de ochtend 2 scholen, in de middag een school en daarna met gierende banden naar Rijswijk, waar een kijkuurtje was in ons nieuwe huis. We kregen een helm en laarzen en mochten in ons huis gaan kijken, samen met onze toekomstige buren natuurlijk. Dat was op zich leuk, maar ook een beetje teleurstellend, omdat we alleen op de begane grond konden kijken. De ladders waren vanwege de veiligheid weggehaald, dus tja, echt veel was er niet te zien. Bovendien kregen we een flinke teleurstelling te verwerken: ipv oplevering in week 40-42 staat het nu gepland in november/december. Los van het feit dat dit mogelijk problemen geeft met aannemers die hun tijd hebben vrijgehouden voor ons en nu niet aan de slag kunnen, betekent het ook dat we nog langer in dit tijdelijke huis moeten blijven. Daar word ik ook niet heel happy van zeg maar. We waren dan ook behoorlijk chagrijnig ‘s avonds.

huis-sept-2016
Een klein stukje van ons nieuwe huis: dit wordt de keuken…
Woensdag

Na een moeizame nacht begon de dag zoals alle andere doordeweekse dagen weer vroeg. Kids naar school, naar mijn werk voor een overleg en ik eindigde de dag met een heeeeele lange bespreking. Gaar als ik was kwam ik om 5 uur thuis, waar ik als een speer pannenkoeken moest gaan bakken. Maik en ik gingen namelijk naar de opening van restaurant de Kruidfabriek in Amstelveen en de oppas zou met de kinderen pannenkoeken bakken.

Het was nogal een klus, want 4 vermoeide kindjes, waarvan er eentje constant aan mijn been hing. Toch lukte het me om ze op tijd klaar te hebben.

Om 6 uur vertrokken we met de auto naar Amstelveen en daar hadden we een supergezellige zwoele nazomeravond in de tuin van restaurant de Kruidfabriek van Peter en Marieke Lute. Het restaurant is eigenlijk heropend, ik zal er later nog wat uitgebreider over schrijven. De sfeer was goed, de wijn lekker en de hapjes veelbelovend. Zò veelbelovend, dat we meteen gereserveerd hebben voor oktober om er een keer te gaan eten. Waarschijnlijk kunnen we dan niet in de tuin zitten, maar binnen zag het er ook heel sfeervol uit. Ik heb er zin in!

Toen we terugkwamen hoorden we van de oppas dat er een muis rondliep. Het duurde niet lang, of we zagen hem zelf ook. Daar hebben we dus nog een projectje aan…

openingsschot-kruidfabriekkruidfabriek

Donderdag 

In de ochtend werkte ik thuis. Na iedereen op school te hebben afgezet legde ik Fee op bed en had ik een paar uurtjes om even wat mail weg te werken en wat dossiers te bekijken. Verder deed ik wat boodschappen, de was en voor ik het wist was het alweer tijd om de kinderen van school te halen.

watermeloen-limo
Ik had voor de kinderen watermeloen limo gemaakt, met munt en limoen. Heerlijk dorstlessend!
Eenmaal thuis was het een vreselijke middag. Sterre is bloednerveus voor Portugal en de schoolreis op vrijdag, Lenthe is ook zenuwachtig voor de schoolreis, Yuren is zenuwachtig omdat ik een paar dagen wegga en Fee was gewoon moe. Ik lieg niet als ik zeg dat van 4 tot 7 en voortdurend iemand huilde. Bovendien waren de kinderen ook gewoon stout. Yuren vulde zijn nieuwe Bergstein laarzen met water uit de tuinslang toen ik even in de keuken was, Fee gooide haar pas nieuwe leren schoentjes in een emmer water, Sterre was Yuren aan het klieren en Fee wierp zich ook nog eens iedere 5 tellen huilend op de grond omdat er dan weer iets niet mocht. Lenthe viel in slaap en sliep de hele middag.

troosten
Dit was dan wel weer heel lief, Fee die haar broer ging troosten toen hij verdrietig was.
Anyway, ik hoor soms dat mensen denken dat ik een soort supermoeder ben, maar hier is het ook echt wel eens chaos hoor. Ik was kapot ‘s avonds, zo’n middag vreet energie. Het liefste wilde ik mijn bed in duiken, maar ik had al 2 dagen niet gesport dus ik moest van mezelf. Omdat ik Maik niet alleen de kinderen op bed wilde laten leggen als ze zo vervelend waren, heb ik daar eerst mee geholpen en vertrok ik pas om half 9 van huis. De motivatie kwam echt vanuit mijn tenen, ik had zò geen zin! Toch, toen ik er was, ging het best lekker. Ik heb 55 minuten cardio gedaan, 10 min buikspieren en krachttraining. Pas half 11 reed ik weer naar huis, maar wel met een voldaan en fit gevoel.

sporten-s-avonds
Deze foto maakte ik buiten voor ik naar de sportschool ging
Ik ben nu 4 weken bezig ongeveer bij SportCity. Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet heel veel ben afgevallen (een halve kilo ofzo), maar ik zie wel dat ik cm verlies. Dat kan kloppen, want spieren wegen natuurlijk zwaarder dan vet. Ik merk ook echt dat mijn conditie grote sprongen maakt. Dat is wel leuk om te ervaren.

blije-boterham
Uhm, ja, dit moet je dan natuurlijk NIET eten. Maar het is zo lekker… #guiltypleasure
Vrijdag

De laatste schooldag begon redelijk rustig. Fee was moe in de ochtend, dus ging rond 10 uur naar bed. Had ik tijd om nog wat werk te doen, tijdschriften op de iPad te downloaden voor mijn tripje naar Martinhal in Portugal, de was op te vouwen, en nog wat dingen. Om half 3 moest ik op pad. Wat een middag, pfff.

schoolreis-lenthe-2016
Lenthe op schoolreisje, deze foto kreeg ik doorgestuurd van een moeder die mee was
Lenthe was op schoolreis, maar kwam om 3 uur terug, Yuren was bij een vriendje in Kwintsheul aan het spelen, dus die moest ik ophalen daar en om 5 uur moest ik weer in Den Haag bij school staan, want toen kwam Sterre van schoolreis terug. Al met al zat ik dus van half 3 tot 6 uur in de auto! Ik denk er maar niet teveel over na, want ik vind het zo zonde van mijn tijd, dat heen en weer rijden. Blij dat het weekend is.

martinhal-cascais
Zien jullie me al liggen, maandag? Ik heb er zin in!
Zaterdag

Om half 9 gaat SportCity open in het weekend dus ik zorgde dat ik om die tijd klaar stond. Zo kon ik nog even sporten. Daarna pakte ik mijn koffer in (en die van Sterre), lunchten we nog even samen en om half 3 namen we de trein naar Schiphol.


Het was druk op Schiphol. Toen we door de douane heen waren was het bijna 2 uur later. We dronken een kopje thee en aten een taartje bij Cafe Chocolat. Daar zaten veel piloten en stewardessen. We raakten in gesprek met een piloot die vertelde dat ze hier de lekkerste koffie hebben van heel Schiphol en daarom iedereen daar zit. 

De vlucht ging verder voorspoedig. We waren er om half 9, half 8 lokale tijd. Sterre was heel erg moe, dus hebben we in het hotel een carpaccio gegeten en zijn daarna snel gaan slapen.

Zondag

Ik had heel goed geslapen in het fantastische bed in hotel Martinhal Chiado. Het was er muisstil en lekker donker. Rond 7 uur werd ik wakker en hoorde dat Sterre al in de woonkamer rondliep. 


We zijn gaan douchen en ontbijten. Een werkelijk fijn ontbijt, met allemaal lekkere broodjes en fruit. Maar goed ook, want zo konden we een bodempje leggen voor de fietstour met Baja Bikes die gingen doen.


Met de metro gingen we naar het meetingpoint en daar stapten we op de fiets. Ik zal er later nog uitgebreider over vertellen, maar het was erg leuk. Rond 2 uur waren we in Belém. Daar namen we de bus terug. Helaas hadden we toen even pech: de bus kon de bocht niet goed nemen vanwege een fout geparkeerde auto. Daardoor moesten we een andere route en misten we de halte waar we er uit moesten. We waren dus veel te ver doorgereden. Gelukkig zagen we vrij snel een taxi en hebben we ons daarmee naar het hotel laten rijden.


Na even opfrissen zijn we omhoog gelopen om bij een geweldig restaurant te gaan eten. Vervolgens gingen we met een elevador (een klein trammetje dat alleen op en neer gaat) heen en weer gegaan, struinden over een marktje met een uitzicht, aten een dessert bij La Pharmacia en vertrokken toen met een taxi naar Martinhal Cascais voor de komende 2 dagen. 

Sommige mensen vragen zich af hoe het zit met school voor Sterre. In Den Haag zijn de scholen dicht met Prinsjesdag en de school van Sterre heeft op maandag studiedag. Zo is ze 4 dagen achter elkaar vrij en kon ze lekker mee! 

 

Vorig artikelSta op en wandel!
Volgend artikelStoer voor je vent PME Legend
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in