Besparen op je energierekening met LED verlichting

directlampen met zwarte stippenBesparen op je energierekening met LED verlichting, kan dat? Het antwoord is ja! Wij hebben 20 zonnepanelen, maar waren vorig jaar niet energieneutraal. We betaalden nog gemiddeld zo’n €30 per maand aan energiekosten. Dat wilden we anders, dus besloten we een plan te maken voor het nieuwe jaar. Wat de uitkomst daarvan is lees je in deze blog!

Lees ook: Make over van de overloop

Besparen op je energierekening met LED verlichting

Als je iets wil bereiken, dan moet je simpelweg doelen stellen. Ons doel was: energieneutraal worden. Dat betekende een besparing realiseren van nog €30 per maand òf meer energie opwekken met onze zonnepanelen. Nu zit daar natuurlijk altijd een variabel aspect in verborgen. Je weet immers vooraf niet hoeveel de zon in een kalenderjaar zal schijnen. We besloten dus maar gewoon uit te gaan van dezelfde opbrengst als het jaar ervoor.

Energiedoelen stellen

Om dus €30 energie per maand te besparen, moesten we goed nadenken over welke energiedoelen we gingen stellen.

  • Alle lampen vervangen door LED verlichting
  • De warmtepomp 1 graad koeler zetten in de winter en 1 graad warmer in de zomer
  • Alle oplaadbare apparaten niet standaard aan de stroom leggen en ook echt uitzetten in plaats van altijd aan laten staan (bijvoorbeeld de laptop en de telefoons ‘s nachts uitzetten)

snoerboer 3 lampen

De uitkomst

Nu zijn jullie natuurlijk benieuwd hoe het is gegaan. Het antwoord is: goed! Het is ons dit kalenderjaar gelukt om energie neutraal te zijn. We zijn wel overtuigd dat de goede zomer hier mede aan heeft bijgedragen. We hebben significant meer energie opgewekt dan vorig jaar. Daarnaast denken we dat ook het vervangen van alle lampen naar LED verlichting een bijdrage heeft geleverd. LED verlichting is bewezen zuiniger en zorgt er dus voor dat je minder verbruikt, ondanks dat je de lampen aan hebt. Wat eveneens van belang is om te noemen, is dat we natuurlijk ook meer verbruikt hebben doordat we bijna het hele jaar hebben thuisgewerkt.

Wil jij ook een bespaarplan maken?

Wil jij in het komende jaar ook een bespaarplan maken? Ga dan eens kritisch na waar je nog winst kunt behalen. Schrijf op waar nu de meeste energie aan op gaat en bedenk een plan om hier iets aan te doen. Heb jij nog niet overal LED lampen? Tel hoeveel lampen je kunt vervangen en reken uit wat dit kost. Het is een eenmalige investering die je uiteindelijk terugverdient. Schrijf je bespaardoelen op en hang ze op, zodat je ze regelmatig kunt zien. Zo denk je er sneller aan om ook daadwerkelijk die laptop uit te zetten. Als je niet alle LED lampen ineens kunt aanschaffen, schrijf er dan bij wanneer je welke lampen gaat aanschaffen. Houd je daar ook aan! Vergelijk aan het einde van het jaar je energierekening en reken uit hoeveel je hebt bespaard. Besparen op je energierekening met LED verlichting is dus heel goed mogelijk en leuk om het eindresultaat te zien!

poster open haard ledlamp hema sinthit

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #308
Volgend artikel10 Sneakers voor onder de kerstboom
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in