Foto weekoverzicht Judith #350

cami de ronda salaouAfgelopen maandag was ik nog lekker in Spanje, de rest van de week weer gewoon in Nederland, waar het gelukkig ook nog prima weer was. Ik heb natuurlijk gewerkt, ben uit eten geweest (de laatste keer zonder dat ik getest hoefde te worden) en we hebben een rustig weekend gehad. Officieel is de herfst begonnen, dus hier thuis zijn we begonnen met rozenbotteljam maken. 

Maandag

Ik werd wakker in het zonnige Spanje, de laatste dag van de persreis naar de Costa Dorada. De zon moest nog opkomen en ik besloot met badpak en handdoek naar het strand te lopen. Er was helemaal niemand, de zon begon aan de horizon wat oranje te kleuren en ik installeerde mijn camera om mooie plaatjes te schieten. Terwijl ik wachtte op het moment dat de zon zou doorbreken, trok ik vast wat baantjes door het water. Het water was heerlijk warm, op wat meeuwen na heerste er een serene rust. En ondertussen kwam de zon op. Dat was echt genieten. Wel een half uur zwom ik door het water, terwijl er steeds meer kleuren en wolkjes in de lucht verschenen. Toen het licht was, liep ik terug naar mijn mobile-home om te douchen en ging daarna terug naar het strand voor het ontbijt bij een restaurant daar. Echt een cadeautje om zo op te kunnen staan op maandag. Daarna bezochten we een kasteel in Vila Seca, reden we door naar een boulevard waar we nog heerlijk hebben gegeten en ik met de laptop online bij een meeting aanwezig was. Om half 4 was het tijd om naar het vliegveld te rijden. Inchecken ging redelijk voorspoedig, alleen toen we in het vliegtuig zaten barstte er een hevig onweer los en konden we pas anderhalf uur later vertrekken. Gelukkig had ik de laatste rechtstreekse treinverbinding gehaald en stond Maik in Delft op mij te wachten. De kinderen waren, op Fee na, allemaal wakker gebleven en kwamen direct naar beneden gerend om me te knuffelen. 

vliegen terug uit Spanje

Dinsdag

De volgende ochtend was weer een gewone en zelfs drukke werkdag. Toch ging ik eerst een rondje hardlopen. Wel een heel ander temperatuurtje dan in Spanje, maar het was zonnig dus was het toch lekker. Daarna kroop ik achter de laptop en had ik vanaf 12 uur de hele middag afspraken. Er was in de middag ook een vriendje van Yuren bij ons, maar daar heb ik weinig van gemerkt vanwege alle online meetingen. 

spelletjes hints spelen

Woensdag

Ik had goed geslapen, dus dat was fijn. Nu is woensdag eigenlijk mijn vrije dag, maar ook vandaag zat ik goed vol met werkdingen. Afgelopen maandag was ik echter in Spanje, dus prima ook om dat op deze dag te compenseren. Een paar pittige gesprekken op scholen, waar ik meteen actie voor moest ondernemen, maar ook fijn dat dat lukte. Eind van de dag ging ik nog even naar de sportschool en ik ben op tijd naar bed gegaan.

lenthe met blik

Donderdag

Ik had een rustige donderdag, dus ik besloot te beginnen met 10 km hardlopen. Had ik dat vast gehad deze week. Daarna kroop ik achter de laptop om aan mijn blogs over Spanje te werken. Heb er heel wat geschreven. Zo vloog de dag om, voor ik het wist moest ik de kinderen van school gaan halen. ‘s Avonds was er nog een incidentje met onze vogel. Fee ging per ongeluk op zijn staart staan. Hij was aan het rondvliegen en zat op de grond, ze had ‘m niet gezien. Er lagen wel 20 veertjes op de grond, beestje zelf ontzettend geschrokken, wij natuurlijk ook. Lenthe huilde alsof hij dood was. In het begin was hij van slag en wilde niet gepakt worden, vliegen ging ook niet zo goed. Hij was helemaal uit balans, omdat precies 1 kant staart eraf was. Later ging het beter en kwam hij ook weer gewoon bij ons zitten gelukkig. 

pip staart eraf

Vrijdag

Eerst sportschool, daarna even genoten van de stilte in huis. De kinderen naar school, Maik naar zijn werk, ik vind dat na zo’n roerig jaar nog altijd een cadeautje, die rust weer in huis. Al is het maar een paar uurtjes. Ik heb met de deur open lekker zitten werken en om kwart voor 1 heb ik Fee van school gehaald. Daarna hebben we een beetje buiten gezeten, zij spelen, ik luisteren naar haar verhaaltjes. Lenthe en Yuren kwamen zelf naar huis en Sterre was vrij laat, zij had een uitje naar Amsterdam met school. Ze was net binnen toen ik werd opgehaald door een collega om uit eten te gaan. Het was een beetje suf: wij hadden al een maand geleden gereserveerd bij Glaswerk in Den Haag, maar zij hadden een besloten feest over het hoofd gezien en belden af. Omdat nu de Coronapas is ingevoerd, was het deze vrijdagavond loeidruk overal. Uiteindelijk nog een plekje gevonden bij restaurant DeWits in Rijswijk. Ik kende het niet, maar het bleek heel leuk en lekker te zijn. Aanrader dus! Het was ook gezellig, met al mijn collega’s, waarvan er inmiddels 2 niet meer bij ons werken. 

hertenbief dewits

Zaterdag

Nu de anderhalve meter regel vervalt, ging het zwembad ook weer normaal open. Dus ik hoefde niet te reserveren en kon gewoon weer een uur zwemmen. Vooral het feit dat ik weer mocht inhalen vond ik een verademing. Daar heb ik me het meest aan gestoord de afgelopen tijd, dat je enorm trage zwemmers niet mocht inhalen. Ik heb dus weer heerlijk een heel uur gezwommen. Daarna was het lekker weer en hebben we veel tijd in de tuin doorgebracht. Ook heb ik nog wat stokrooszaadjes zitten plukken en een boek gelezen: Escape Room van Maren Stoffels. Dat is eigenlijk een boek van Sterre, maar ik vond het leuk om het ook te lezen. Had het in een paar uur uit, maar het was superspannend. Ze heeft nog veel meer spannende boeken geschreven schijnt. Die wil ik nu ook lezen. 

Juut op aanrecht

foccacia oven juutZondag

Maik en ik gingen vanmorgen allebei hardlopen: Maik de virtuele CPC 10 km en ik deed er 7. Het ging niet zo heel lekker. Al een paar weken niet eigenlijk, ik heb een soort blessure aan mijn linkerbeen. Eigenlijk denk ik dat ik rust moet houden, maar dat kan ik niet zo goed. Ik heb als doel dat ik 1000 km dit jaar wil lopen, dus misschien ga ik door tot ik dat gehaald heb en neem ik daarna een poosje rust. Verder bakte ik bananencake met Fee en plukten we rozenbottels om daar rozenbotteljam van te maken. Natuurlijk keken we ook een spannende grand prix en tot slot aten we frietjes in de zon. Al met al een rustige, maar fijne zondag. 

feetje met rozenbottels geplukt

bananencake maken

Vorig artikelRozenbottel jam recept
Volgend artikelGeld verdienen door je eigen energie op te wekken
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in