Ledstrips voor pubers

ledstripsBijna alles wat op TikTok komt, wordt een hype, zo ook ledstrips. En dus hebben veel tieners een grote wens: ledstrips op hun kamer. Ze brengen immers het grootste deel van de dag door op hun kamer, liefst met de gordijnen dicht en wat sfeerverlichting aan. Vraag me niet waarom, maar ze houden ervan. Het schijnt ook weer over te gaan trouwens, ooit. Ik kijk er met smart naar uit. Tot die tijd probeer ik maar gewoon mee te gaan in deze trend. Ledstrips voor pubers dus!

Ledstrips voor pubers

Voor de verse pubermoeder leg ik het eerst even uit. Een ledstrip is in feite een flexibele slinger verlichting. Ze zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren en het flexibele zit ‘m er in dat je ze zelfs kunt inkorten indien gewenst en werkelijk overal kunt opplakken. Zo wil mijn puber die verlichting zelfs wel helemaal door haar kamer hebben hangen, langs elke muur. Zodat haar kamer net een soort disco is zeg maar. Nu vind ik dat persoonlijk wat overdreven, dus zo bont hebben we het nog niet gemaakt in de tienerkamer hoor. 

Energieverbruik

Over het energieverbruik van ledstrips hoef je je nauwelijks zorgen te maken. Ze staan juist bekend om het lage verbruik. Ondanks dat ze wel heel goed licht geven. Toch is een ledstrip niet bedoelt als hoofdverlichting, maar echt als sfeerverlichting. Als je puber dus denkt dat zo’n ledstrip echt prima kan als lamp om bij te leren, dan kun je daar het beste niet naar luisteren. Daarvoor moet je toch echt een bureaulamp hebben. Misschien is het zelfs wel handig om gewoon, samen met je puber, een lichtplan te maken. 

Lichtplan

Hoe maak je nou eigenlijk een lichtplan? Bij een lichtplan denk je eerst na over de functies in een ruimte. In een puberslaapkamer gebeuren meestal de volgende dingen: slapen, eten, leren, ontspannen en vrienden ontvangen. Om te slapen is over het algemeen juist geen licht nodig, zorg dus dat een kamer goed verduisterd kan worden. Voor het leren is goed licht belangrijk, anders word je tiener snel vermoeid en kan het leren niet zo lang worden volgehouden. Ontspannen is een belangrijke functie voor een puber. Veel pubers kampen met stress, zeker in deze tijd met corona. Daarom is het enorm belangrijk om hier een plek met fijn sfeerlicht voor de creëren. Hier komt de ledstrip voor pubers weer in beeld. Ledstrips geven namelijk perfecte sfeerverlichting!

Hoe gebruik je die ledstrips?

Je kunt de ledstrips op verschillende manieren gebruiken. Mijn puberdochter heeft ze bijvoorbeeld langs het randje van haar muur tegen haar plafond geplakt. Ze heeft gekozen voor een strip met warm licht, zodat het ook echt sfeerverlichting is die ze ‘s avonds aan heeft. Ze kan het bedienen met een afstandbediening, zodat ze vanuit haar bed alle lampen uit kan doen. Als jouw kind een bepaalde hobby heeft of iets verzamelt, kan het leuk zijn om een vitrinekast neer te zetten en de items uit te lichten met een ledstrip. In een boekenkast komen ze ook goed tot nu recht, als je het tegen de plank aanplakt. Een ledstrip in de vensterbank geeft heel mooie sfeerverlichting, als de kerstverlichting weer is opgeborgen. 

Andere accessoires

Naast verlichting is het natuurlijk sowieso belangrijk dat tieners een fijne plek hebben om te bivakkeren. Het valt niet mee om puber te zijn: je ouders zijn irritant, je bent veel moe en je moet hard leren. Bovendien willen ze ook een “chille” plek om vrienden te ontvangen. Of via de online lessen laten zien dat ze een hele coole kamer hebben. Zeker in Coronatijd, nu we allemaal binnen zitten, willen wij als ouders ook een fijn huis. Dat geldt voor je puber net zo. Zorg dus ook voor een mooi behangetje, een fijne werkplek, een lekker warm plaid, wat toffe posters aan de muur, en een goede stoel om aan te zitten (anders liggen ze ook in bed om te leren, geloof me). 

Leuk cadeau

Voor wie dus nog een leuk cadeau zoekt voor de verjaardag van een puber, laat zeker ledstrips de revue passeren als optie. Zeker weten dat jouw zoon of dochter dit helemaal te gek gaat vinden. Zeker als je kiest voor ledstrips voor pubers die ook nog van kleur kunnen veranderen. Mijn puber vindt dat in iedergeval supervet!

Vorig artikelKinderboeken over monsters
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #324
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in