Foto weekoverzicht Judith #328

bloesem april 2021Het is mei inmiddels, de bloesems bloeien volop, maar ik vind het toch nog een beetje tegenvallen qua weer hoor. Inmiddels had ik wel verwacht dat we volop in de tuin konden zitten, dat is helaas niet zo. Alleen vrijdag was een fijne dag. Nu weer bewolkt en de vooruitzichten voor de hele meivakantie zijn niet al te best. Vandaar dat wij besloten om niet meer op vakantie te gaan in mei. We wachten wel tot er weer mooi weer komt. 

Maandag

Ik had een mooie dag verwacht, maar het grootste deel was het bewolkt en miezerig. Er waren zelfs een paar fikse regenbuien. Lenthe klaagde in de ochtend over buikpijn en het bleek al snel waarom: vlak voor het naar school gaan kwam haar ontbijt er uit. Dus dat werd een dagje op de bank bivakkeren. Zelf had ik een heel drukke dag met online vergaderingen, dus ik rende steeds heen en weer tussen mijn laptop boven en Lenthe beneden op de bank. Gelukkig knapte ze rond een uur of 2 een beetje op en ‘s avonds was ze weer in orde. Ik ging na het avondeten nog even een kilometer of 8 met Niky wandelen door het Delftse Hout en was net voor tien uur (avondklok) thuis. 

zelfgemaakte pasta

Dinsdag

Ik was om 4.30 uur wakker, zo irritant. Kon ook niet meer slapen. Na het douchen trok ik mijn hardloopkleren aan, want ik ging een kort en langzaam herstelrondje rennen. Ik had vorige week zaterdag natuurlijk 21 km gerend, zondags had ik alleen 45 minuten baantjes gezwommen en maandag dus gewandeld. De derde dag durfde ik wel een klein rondje te doen, gewoon om te kijken hoe het ging. Het lukte prima. Ik voelde mijn benen nog een heel klein beetje, maar volgens mij was ik al best aardig hersteld. Het viel me niet tegen. Daarna had ik een afspraak buiten de deur om een school van mij over te dragen aan een collega. Ik ga per 1 september 1 dag per week minder werken en dus moet ik wat taken afstoten. Het is immers al vrij snel zomervakantie, dus goed om mijn collega nu vast in te werken. De rest van de middag nog wat online afspraken en toen zat de dag er alweer op. 

badderen april 2021

Woensdag

De ochtend was rustig. Ik bracht de kinderen lopend naar school, want Maik moest met Sterre naar de orthodontist. Niet heel handig, die beugelpijn in zo’n toetsweek, maar ja. Ik heb veel administratief werk gedaan in de ochtend en net na de lunch had ik een online afspraak die de hele dag duurde. 

ballonnen vouwen

Donderdag

Gelukkig geen drukke werkdag. Alleen in de ochtend een online afspraak en verder wat administratie gedaan. Wel twee wandelingetjes naar school gemaakt, om eerst Fee te halen en later Lenthe en Yuren. Niet zoveel bijzonders gedaan de rest van de dag. Yuren trakteerde trouwens onderstaande traktatie: dynamiet van fruittella en chocola. Hij is pas met Koningsdag jarig, maar dan is het natuurlijk vakantie. 

dynamyte minecraft traktatie

Vrijdag

Het was een prachtige dag, ik besloot dan ook daar ten volle van te genieten in plaats van te gaan werken. De zon laat zich zo zeldzaam zien, dat ik gewoon lekker in de tuin heb gezeten. Voordelen van je eigen tijd kunnen indelen. Ik moest natuurlijk wel de kinderen van school halen en ik heb ook een rondje hardlopen. De kinderen hadden trouwens Koningsspelen op school. Verder heb ik de ochtend nuttig besteed door de koelkast schoon te maken. Dat was heel erg nodig. Er kwam een vriendinnetje van Lenthe mee naar huis, die bleef ook slapen. We aten carpaccio met zelfgemaakte focaccia en gingen vroeg naar bed. Ik was op de een of andere manier ontzettend moe en sliep al rond 22.00 uur ofzo. 

koningsdag strik

Zaterdag

Eindelijk kwamen ze ons riool maken. Jullie weten vast nog wel dat onze wc op een avond in de winter overstroomde. We zijn heel lang bezig geweest met de bouwer van onze woning, de gemeente en de rechtsbijstandverzekering, maar dat heeft nog niet opgeleverd dat zij het gingen oplossen. Ondertussen bleven we problemen houden, dus ik was het zat en heb Maik gevraagd een loodgieter te laten komen. We hebben het voor nu zelf betaald, maar ik ben nog altijd strijdbaar dus ze zijn nog niet klaar met ons. Ook deze loodgieter gaf aan dat ze gewoon de verkeerde buis hebben gebruikt. Twee loodgieters die dat onafhankelijk van elkaar zeggen dus. Anyway, ik ben wel heel blij dat het is opgelost nu. Kost een paar centen, maar dan heb je ook wat 🙂 Gelukkig eten we er geen boterham minder om, maar ik vind het gewoon niet eerlijk dat ze er mee wegkomen. Na dit project ben ik 10 km gaan hardlopen en de rest van de middag niet zoveel meer gedaan. 

rioolbuis ingedeukt door verzakking stoep

Spelletje

‘s Avonds kwamen de buren en deden we spelletjes, dronken wijn en aten bitterballen. Dat was gewoon gezellig. Het werd laat en we hadden net iets teveel wijn op, maar soms mag dat 🙂 

everdell met buurtjes april 2021

Zondag

Ik ging weer naar het buitenbad om 8 uur in de ochtend. Het viel niet mee om er uit te komen naar een avond borrelen en laat naar bed, maar ik ging. Het was helaas niet zulk lekker weer. Dat zwemmen buiten is vooral fijn als er een opkomend zonnetje is. Dat was nu niet zo. Desondanks toch 3 kwartier gezwommen. Thuis lekker ontbeten, nog een beetje op de bank liggen dutten en mijn schoonmoeder kwam even langs voor een kop koffie. Daarna speelden we een potje Empires of the North, een nieuw spel wat we hebben. Ik ga daar nog een review over schrijven. Het is heel leuk, maar we vonden het wel best ingewikkeld om precies uit te zoeken wat de spelregels waren. Verder vouwden we eindeloos ballonnetjes van papier. Ik wist dat nog van vroeger, en de kinderen vonden het leuk om te doen. 

review empires of the north

Vorig artikelDe nieuwe iPhone 12 is paars
Volgend artikelMusthave: velvet in je interieur
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in