Foto weekoverzicht Judith #334

wijn en foodies magHet was een prachtige, zonnige week, maar niet iedereen werd daar blij van. Voor Lenthe stond deze week in het teken van hooikoorts. Zij heeft last van graspollen en Clematis, heel sneu. Ze was er echt hondsberoerd van. Zelf heb ik geen hooikoorts gelukkig, maar ken wel het gevoel vanwege een allergie voor huisstofmijt. Al moet ik zeggen dat dat met de jaren minder is geworden. Is er nog één voordeel aan dat ouder worden 😉

Maandag

Mijn hart maakt nog steeds een sprongetje van geluk als ik weer naar de sportschool kan. Het is echt fijn om mijn spieren weer te laten werken en spierpijn te hebben. Wie nooit sport kan zich daar misschien niets bij voorstellen, maar ik was blij dat ik maandagochtend weer kon. Wel vroeg, om 8 uur was ik er al, omdat ik de rest van de dag vol werkafspraken zat. Maik ging zijn eerste vaccinatie halen en ik genoot af en toe tussen afspraken door ook even van de zon in de tuin. 

bbq in bikini

Dinsdag

Ik zat dinsdagochtend te werken en ik werd he-le-maal gek van mijn laptop. Mijn Macbook is inmiddels 10 jaar oud en heeft het lang fijn gedaan, maar nu is hij zoooo traag. Alles duurt maar en duurt maar, steeds weer dat regenboog denk-dingetje in beeld en verbindingsproblemen. Impulsief besloot ik een nieuwe te bestellen. Het is een MacBook Air  16GB/512GB Apple M1 met 8 core GPU Goud geworden 🙂 Hele mond vol, maar waar het om gaat is dat ie lekker snel is en dus een enorme verbetering ten opzichte van mijn oude. Ja, €1600 is veel geld, maar als je bedenkt dat ik daar waarschijnlijk weer een jaar of 10 mee kan doen valt het eigenlijk wel mee. Oa daarom heb ik dus liever Apple dan Windows. 

bbq juni 2021

Woensdag

Natuurlijk lag ik al vroeg bij de brievenbus om mijn laptop in ontvangst te nemen. Nee hoor, grapje, ik begon al vroeg met de sportschool en had daarna een heleboel online afspraken op mijn oude laptop. De nieuwe kwam begin van de middag en daarna begon het hele lange overzetten van alles. Ik vind dat altijd een rotklus, dus heb ik ‘m grotendeels uitbesteed aan mijn wederhelft die daar meer geduld voor heeft. Ik wilde niet alles 1 op 1 overzetten, omdat er ook altijd veel rotzooi tussenzit na 10 jaar wat voor traagheid zorgt. Dus we hebben het handmatig doorgelopen en alleen erop gezet was ik echt nodig heb. Dat betekende ook dat ik niet heel veel op mijn laptops kon en dus heb ik ‘s middags dan maar lekker in de tuin gezeten en wat telefoontjes en video afspraken daar gedaan. ‘s Avonds hebben we maar weer gebarbecued. Gewoon, omdat het kon 🙂 

bbq juni 2021

Donderdag

Ook donderdag kon ik nog niet op de laptops, Maik was er nog steeds mee bezig. Gelukkig had ik maar 1 afspraak en die kon ik tussendoor wel even op mijn oude laptop doen. Ik heb  hardgelopen, in de zon gezeten en ben met Lenthe naar pianoles geweest. De dag vloog om. 

poolparty juni 2021kusje van pip

Vrijdag

Ik had al vroeg gereserveerd in de sportschool. Hoewel het eigenlijk mijn vrije dag was, had ik daarna allerlei online afspraken voor mijn werk. Kennismaken met mijn nieuwe leidinggevende, een telefoongesprek met een directeur van een school, nog een telefoongesprek met een collega. Bij de post zat opnieuw een brief van de belastingdienst. Vorige week hadden ze al een brief gestuurd dat ik mijn aangifte niet had gedaan (wat ik wel deed en ook al betaalde) en daardoor er een bedrag geschat was en ik ook boetes kreeg die erbij opgeteld werden, nu kreeg ik een brief dat ik een deel betaald had, maar er nog een deel open stond. Ik heb inmiddels 2 brieven uitgedaan, 1 naar de Belastingdienst met een bezwaar en 1 naar het incassobureau van de belastingdienst om uitstel van betaling aan te vragen tot het moment dat de fout hersteld is. Het schijnt dat je anders ook nog deurwaarders aan de deur kunt krijgen. Ik ben eigenlijk heel boos dat ik zoveel tijd moet investeren in een fout die zij maken en ik overweeg een factuur te sturen met 2 x mijn uurtarief, de postzegels en 3% boete, omdat ze het niet betaald hebben. Koekje van eigen deeg zeg maar. Lenthe was gaan spelen bij iemand in het gras en kwam met een flinke hooikoortsaanval thuis. Ze zag er niet uit en was er gewoon niet lekker van. Oh, er kwamen ook nog twee leuke boeken via de post: Maar hoe dan? en Mamarazzi. (over seksuele voorlichting en hoe je kinderen het beste kunt fotograferen, heel leerzaam!)

lenth hooikoorts. juni 2021jpgmaar hoe dan

Zaterdag

Wat.een.nacht! Lenthe had de hele nacht last van hooikoorts en kwam in een soort vicieuze cirkel terecht van huilen, nog meer opgezwollen slijmvliezen, medicijnen die door het huilen er meteen weer uitkwamen en zo werd het steeds erger. Uiteindelijk heb ik een paracetamol gegeven, zijn we een filmpje gaan kijken, zodat ze rustig werd en kon ik toen medicijnen geven. Daarna ging het ietsje beter en viel ze in slaap. Dat was rond half 3 ‘s nachts 🙂 Om kwart voor 7 ging mijn wekker weer voor het zwembad. Na het zwemmen heb ik lekker poffertjes gegeten en is Maik dingen gaan ophangen die ik online besteld had, haha. Oa voor de overloop van de kinderen en bij ons op de overloop. Daarna was het tijd voor de Grand Prix en toen was het alweer eind van de middag. Ik heb nog een beetje gewerkt, gekookt en dat was het eigenlijk weer. 

overloop met schoolbord

Zondag

Er stond weer een 10 km op het programma. Ik zie daar altijd een beetje tegenop, omdat het gewoon een uur tijd kost. Maar ja, je moet er wat voor over hebben he? Het ging best lekker, maar niet snel. Ik vond het gewoon heel warm. Na het douchen scheen de zon in de tuin en ben ik buiten gaan zitten. De kinderen waren lekker aan het spelen. Lenthe had laatst een heel grappig boekje gekregen met zwart-wit platen die een kleur krijgen als je er met water op gaat. Het heet een Fantasy Model waterverf boek en is een superleuk cadeautje. Ze waren er de hele dag mee in de weer. Ook werd er in de tuin een blotevoetenpad gemaakt en keken we natuurlijk Grand Prix. Die begon een beetje saai, maar al snel werd het een spectaculaire wedstrijd. ‘s Avonds aten we frietjes in de tuin en pakte Yuren zijn spullen voor een heel speciaal kamp. Hij gaat namelijk 3 dagen leven zoals in de Prehistorie. Hij heeft zelf een rugzak gemaakt van een jutezak, een gewaad van een jutezak en er mag bijna niks mee, zelfs geen tandenborstel! Ik ben heel benieuwd hoe hij dat gaat vinden en als moeder vind ik het stiekem ook best een beetje spannend om hem los te laten. Hij gaat het vast hartstikke leuk vinden! 

Sterre en Lenthe juni 2021 fantasy model waterverfboek

Vorig artikelFoodhall in Scheveningen
Volgend artikelReview “Maar hoe dan?” Seksuele voorlichting vanaf 5 jaar
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in