Foto weekoverzicht Judith #339

feetje koorts vervenTerwijl ik de finale van de voetbal kijk, leg ik de laatste hand aan deze blog. Het was een drukke week en het wordt een drukke week. Ik ben aan het afronden wat betreft het werk, en de kinderen gaan ook hun laatste week in. Hierdoor zijn er natuurlijk allerlei feestjes, afscheidsdingen enzo. Hoe dat er uit zag, lees je hieronder.

Maandag

Fee bleef een dagje thuis, omdat ze naar de huisarts moet. Ze heeft al geruime tijd 2 bultjes in haar nek waar ze over klaagt. Ze doen pijn. Ik ben er niet bezorgd over, maar wilde het toch laten checken. De huisarts gaf aan dat ze glad voelen en beweeglijk zijn, wat een goed teken is, maar wilde voor de zekerheid toch even een echo laten maken deze week. Hoe dat is gegaan lees je op woensdag. Verder heb ik natuurlijk gesport en gewerkt. Toen Fee thuis kwam van de huisarts, was ze hangerig. Bleek ze ineens hoge koorts te hebben. Ze heeft de nacht tussen ons in geslapen, want als mijn kinderen hoge koorts hebben wil ik ze een beetje in de gaten kunnen houden. Hoewel ze tegen me aan lag, sliep ik best goed. 

Dinsdag

‘s Morgens was de koorts bij Fee gelukkig gezakt, maar ik heb haar nog wel even thuis gehouden. Daardoor kon ik in de ochtend dus niet gaan hardlopen en zat ik om 9 uur al te verven met haar. Ik had ook een online meeting, die werd afgezegd, en een andere meeting die wel doorging heb ik haar maar even achter de iPad gezet. Het is een beetje behelpen, maar het ging wel. Maik was om zijn tweede prik gegaan en hij was ‘s avonds niet lekker en koortsig. Toch ging hij wel borrelen met een collega. Toen hij thuiskwam voelde hij zich nog steeds niet lekker, maar ‘s morgens was het gelukkig weer in orde. 

pip in de gerbera's

Woensdag

Maik en ik waren 15 jaar getrouwd! ‘s morgens was er weinig tijd om daar veel aandacht aan te besteden, want ik ging vroeg sporten en daarna Fee naar de waterspeeltuin brengen met school. Ze hadden een soort schoolreisje daarheen. Vervolgens had ik afspraken voor mijn werk. Maik ging ondertussen met Yuren naar de gemeente om zijn identiteitskaart aan te vragen en met Fee voor een echo van de bulten in haar nek. Daarvan kregen we de bevestiging dat het er uit zag als reactieve lymfeklieren, maar de huisarts wilde toch de kinderarts nog even contacten voor overleg, of deze nog verder onderzocht moeten worden. Desondanks drukte ze me op het hart om me er geen zorgen over te maken, dus dat doen we dan ook niet. ‘s Avonds gingen we met het hele gezin uit eten bij de Japanner. Aan zo’n bakplaat, dat was de grote wens van Yuren. We waren bij Ben Kei op de Denneweg gegaan. Het was lekker, maar Maik en ik hebben allebei wel eens betere ervaringen gehad met Japans, dus denk niet dat we nog eens terug gaan. De kinderen hebben wel genoten, Yuren probeerde zelfs vanalles. Fee vond het allemaal maar vies. Van Maik kreeg ik trouwens prachtige oorbellen met kristallen erin, omdat 15 jaar een kristallen bruiloft is. Of ik ook iets voor hem had? Uhh… nee 🙂 #oeps

Fee en lenthe japanner

Japanner eten trouwdag

Donderdag

Ook donderdag was druk, ik had een cursus van mijn werk, de laatste voor de vakantie. Dan is de cursus nog niet afgelopen, het loopt nog door in september. Het was wel weer interessant en ik heb veel geleerd. Na de cursus moesten we door naar school, want Yuren kreeg zijn voorlopig advies. Dat was VMBO TL, zoals we al een beetje verwacht hadden. Hij was er blij mee. Zelf twijfel ik nog wel een beetje tussen VMBO TL en Kader, omdat Yuren nou eenmaal niet van leren houdt. Hij werkt liever met zijn handen. De vraag is dus of VMBO TL dan wel het beste bij hem past, ondanks dat hij het wel moet kunnen. Gelukkig kunnen we daar nog even over nadenken, want hij moet nog een jaar. In de middag hadden we de laatste pianoles van het jaar en ‘s avonds om 9 uur besloot ik nog even te gaan hardlopen. Dat was heerlijk, het was een perfecte temperatuur en het rook overal naar zomer. 

yuren japanner

Vrijdag

Het was een bijzondere ochtend: Sterre ging haar haren gedeeltelijk knalroze verven. Ik ging mee, daarna dronk ik koffie en nam een ontbijtje bij Kek Delft en ging toen weer naar huis. Na verder nog een ren-en-vlieg dag met sport, werk, koken, pakketjes wegbrengen, kinderen uit school halen, vriendinnetjes die komen spelen en weer worden opgehaald kwamen er ‘s avonds vrienden eten. De kinderen aten boven pizza en keken een film en Sterre legde ze op bed. Wij borrelden in de zon en konden het grootste gedeelte van het diner lekker buiten eten. Er werd heel wat bijgekletst en dat was gezellig. Ook over de vakantie, waarvan ik hoop dat deze kan doorgaan nu Nederland straks weer op rood gaat. En nee, dat vind ik niet de schuld van de jongeren, ik vind dat de schuld van het falende beleid. 

sterre bij kinki kappers

sterre met roze haarchocomousse

 

Zaterdag

Zaterdag is zwemochtend, ik vind het altijd pittig om zo vroeg uit bed te gaan, maar na afloop heerlijk dat ik om kwart over 8 mijn sportmomentje gehad heb. Daarna rustig ontbeten en de hele dag lekker niks gedaan. Niet gewerkt, niet weggeweest, gewoon een beetje op de bank gehangen en met Maik gekletst. Het was lekker weer en we zochten samen de route uit die we willen gaan rijden als we op vakantie gaan. Ook besloten we toch vrijdagavond al te vertrekken in plaats van zaterdagochtend vroeg. We denken dat de kinderen dat beter trekken dan wanneer ze om 6 uur moeten opstaan. ‘s Avonds gingen we naar de buren voor een spelletje Everdell met uitbreiding. Wij hebben het spel zelf, maar de uitbreiding nog niet. Was wel leuk om een keer te spelen. Er vloeide wel iets teveel wijn en het werd laat, dus het was geen topnacht. 

everdell buurtjesbloemenvoetenbadje

Zondag

Ik had het een beetje zwaar bij het wakker worden. Iets met net wat teveel wijn denk ik 🙂 Na een ochtendje rustig aan doen ging ik om 12 uur toch nog even 10 km hardlopen. Ging best. Rond 2 uur werd het zonnig en dat kwam goed uit, want we hadden een feestje bij een vriendinnetje van Fee in de tuin. Ik voelde me er niet zo heel prettig bij gezien de Corona besmettingen als het binnen was geweest, dus het was fijn dat het lekker weer was. Daarbij was het gewoon fijn in de zon. Koken hoefde ik niet, we aten kant en klare quiche. Ook zagen we dat de eerste triops was uitgekomen! Als je wil weten wat dat is, klik dan maar even op deze link 🙂 Yuren kreeg zo’n kweekpakket als verjaardagscadeau. We maken ons nu op voor de laatste schoolweek, want die gaat beginnen! Verder duimen we dat we as vrijdag op vakantie kunnen, want dat is nog even spannend. Het plan is om naar Polen te gaan. Vorig jaar hebben we jullie laten zien hoe hip Tsjechië eigenlijk is, dit jaar willen we dat van Polen laten zien. De vraag is alleen wat Polen gaat doen als Nederland op rood gaat. Gelukkig hebben we niks geboekt, dus als we op het laatste moment nog moeten veranderen van bestemming, dan kan dat nog. ben kei trouwdag 15 jaar

fee eet met stokjes

15 jaar getrouwdtriops

Vorig artikelMamarazzi, tips & tricks voor het fotograferen van je kinderen
Volgend artikelA&O hostels Bremen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in