Foto weekoverzicht Judith #345

gezonde smoothie roze aug 2021De eerste week thuis zit er op. Wat het meeste tegenviel: het weer! Echt even wennen hoor, die kou en vooral veel regen. Ik had zo gehoopt nog lekker veel buiten te kunnen zitten, maar dat lukte alleen vrijdag en zaterdag een beetje. Voor komende week lijkt het ook wisselvallig te blijven, dus dat is jammer als laatste vakantieweek. Maar het is niet anders. We moeten het er gewoon mee doen. We hebben dan ook lekker uitgerust, daar waren we allemaal aan toe na 4 intensieve reisweken!

Maandag

Ik was in de vakantie 2,3 kilo aangekomen, dat wilde ik er graag weer af hebben. Dus maandag begon ik met calorieën tellen. Vind ik altijd het makkelijkste. Feitelijk komt het er op neer dat ik als ontbijt kies voor yoghurt of havermoutpap met blauwe bessen en een klein beetje Maple syrup. Als lunch eet ik een salade met iets van vlees, vis of kaas erin of een omelet en als avondeten eet ik gewoon normaal, maar een wat kleinere hoeveelheid. Ik weeg dat dan af, zodat ik zo rond de 1200-1500 calorieën uit kom. Dit werkt voor mij, in combinatie met sporten het beste. Als bij mij eenmaal de knop om is, kan ik dit heel goed. Ik hoef dan ook geen tussendoortjes ofzo, misschien een keer wat cashewnoten of een beetje extra fruit maar that’s it. Ik had op vakantie gewoon hardgelopen, maar niet gezwommen of aan krachttraining gedaan. Dat plande ik dus maar meteen in voor de hele week en op maandag ging ik dan ook naar de sportschool. Daar had ik meteen flink spierpijn van!

spinaziesalade

Dinsdag

Het regende zo’n beetje de hele dag hier op dinsdag. Toen ik ging hardlopen was het gelukkig wel droog, maar daarna braken de buien los. De kinderen hebben nog vakantie en hadden geen idee wat te doen, dus ik stelde voor een maskertje met de jongste meisjes te doen. Ik had een perspakketje ontvangen van Alma T via Douglas en dat bleek heel fijn spul. De meisjes vonden het geweldig om te doen en daarna hadden we een hele zachte huid. Verder deden we nog wat spelletjes en zo vloog de dag voorbij. Ik vond het wel intensief hoor, zo de hele dag thuis met de kinderen en dan dat slechte weer. Dan moet je ze toch weer echt entertainen. 

maskertjes doen

Woensdag

Maik is op woensdag altijd vrij en we besloten de werkkamer op te ruimen. Die stond echt helemaal vol van de laatste verbouwing nog. En een hoop troep wat gewoon naar de Kringloop kon of op marktplaats moest. We konden er bijna niet meer lopen, en dat is heel onhandig. In deze kamer staat namelijk ook de voorraad van de webwinkel. Er zijn dagelijks veel bestellingen, dus als je dan producten moet pakken en inpakken struikel je daar over de troep en heb je amper ruimte. We zijn dus een hele dag bezig geweest met opruimen, Maik is ook een paar keer naar de reiniging en de Kringloop gereden en ik heb wat dingen op Marktplaats gezet. En ja, ondertussen zaten de kinderen op schermpjes, anders hadden we nooit zoveel kunnen doen. Nu staat er nog steeds wel wat, maar we kunnen in elk geval er weer goed lopen. Heel blij dus met deze actie! ‘s Avonds maakte ik Dahl met Naan, een Indiaas gerecht waar de kinderen aan moesten wennen, maar eigenlijk best heel lekker was. 

Dahl met naan

Donderdag

Mijn nieuwe MacBook was op vakantie stuk gegaan. Ineens deden de toetsen van de 9-o-l-en de cursor het niet meer. Echt precies zo’n schuin rijtje naar beneden. Ik heb ‘m pas 2 maanden, dus er zit nog garantie op. Vervelende daarvan is wel, dat je dus een complete backup moet maken op een externe harde schijf (die ik dus niet had) en je vervolgens de laptop 3 weken kwijt bent. Nu had ik mijn oude nog, dus ik besloot die maar eens aan te zwengelen. Al snel bleek dat het kopen van een nieuwe geen overbodige luxe was geweest, want zodra ik de stekker in het stopcontact stopte, ontplofte er iets van binnen en sprong de onderkant open. Daarna zag ik alleen nog allerlei kleuren scherm, maar hij startte niet meer op. Toen had ik het meteen gehad met werken en heb ik niks meer gedaan. Vandaar even niet zoveel blogs hier. Maik heeft tenslotte ‘s avonds mijn MacBook weggebracht en ook geregeld dat ik met de harde schijf waar de kopie van mijn laptop op staat, op zijn laptop gewoon in mijn eigen spullen kan. Helaas kan dat alleen in het weekend of ‘s avonds, want de rest van de week heeft hij ‘m helaas zelf nodig. Dus echt handig is het nog steeds niet, maar ja. Het was ook de dag dat het precies 7 jaar geleden was dat Sterre een gat in haar neus viel aan boord van een schip en dat daar gehecht moest worden. Leuk om dan even de foto’s naast elkaar te zetten. Je ziet er echt bijna niks meer van, dat litteken.

sterre litteken corsicia 7 jaar geledensterre litteken aug 2021

Vrijdag

De laatste dag van de week was het weer best aardig. Ik ben naar de sportschool geweest en daarna heb ik lekker buiten gezeten. Yuren wilde nog een spelletje Qwixx doen en verder hebben de kinderen ook lekker buiten gespeeld. Ik heb vooral gelezen. Sterre heeft een aantal boeken van Lucy Strange die ze zelf nog niet gelezen heeft. Ik was bezig in de Geest en het meisje en het was prachtig en spannend. Heb het in 2 dagen uitgelezen. Ook de andere boeken zijn zeker de moeite waard, dus mocht je nog een leuk boek zoeken, zijn deze een aanrader! 

qwixx

Zaterdag

Na lekker lang te hebben uitgeslapen en een paar afleveringen Bed & Breakfast vol liefde te hebben gekeken (onze nieuwste verslaving), ging ik een rondje hardlopen. Ik had op vakantie wel hardgelopen, maar in Polen is het toch anders dan thuis. Veel heuvels en ook de warmte zorgden er vaak voor dat het qua snelheid niet fantastisch ging. Bovendien stopte ik regelmatig om foto’s te maken als ik iets moois zag. Ik had me voorgenomen om deze zaterdag een echt snel rondje van 5 te rennen en dat lukte ook nog. Ik verbeterde mijn persoonlijke record zelfs! Dat had ik niet verwacht, maar was natuurlijk wel heel leuk. Daarna was ik best wel moe, dus overdag heb ik niet zoveel gedaan. Behalve genoten van het mooie weer. ‘s Middags gingen de jongste 3 naar opa en oma om te logeren. Sterre had namelijk een slaapfeestje voor haar vriendinnen georganiseerd en het leek ons niet zo handig als die kleintjes er dan ook waren. Ze gingen een ingewikkeld Escape Room spel doen. Daar konden ze Maik en mij ook niet bij gebruiken zei Sterre, dus hadden Maik en ik onverwacht een datenight. Ik bleek die ochtend al weer op het gewicht van voor de vakantie te zitten, dus uit eten kon prima. We aten bij Vaderloos in Delft, erg leuk tentje en daarna gingen we naar de Luizenmoeder. Allebei erg leuk. Daarna gingen we nog even een koffietje drinken bij de Centrale in Delft, want daar was na het eten geen tijd meer voor. Toen we buiten stonden rond half 11, bleek het keihard te regenen. Maik wilde een taxi bellen, maar dat vond ik echt onzin. Het was nog lekker warm en zo’n zomerbuitje vind ik dan wel romantisch. Dus liepen we naar huis. Kletsnat kwamen we binnen, waar we meteen onder de douche zijn gesprongen en daarna ons bedje in. De pubers hadden inmiddels het mysterie opgelost en gingen ook slapen. 

Vaderloos voorgerechten

juut en maik bij vaderloosverzopen katjes door de regen aug 2021

 

 

Zondag

In de vakantie is het zwembad op zaterdag gesloten, dus ging ik deze zondagochtend zwemmen. Heerlijk om weer gewoon baantjes te trekken, al was het wel druk. Daarna op het gemak ontbeten en Maik maakte croissantjes voor de pubers, die tot 12 uur in bed bleven liggen. Ik ben ‘s middags dan wel echt gaan werken, want oa dit weekoverzicht moest nog geschreven worden en ik had ook nog een paar betaalde blog opdrachten liggen. Het was verder een sombere dag met veel regen. Maik ging rond 4 uur de kleintjes weer bij oma en opa ophalen en toen waren de pubers een potje Peking Mysteries aan het doen. ‘s Avonds maakte ik een ovenschotel met pompoen, past wel bij dat herfstige weer en we gingen weer op tijd naar bed. 

de centrale delft

zwembad delft

Vorig artikelBij het fietsen wel of geen helm dragen? Dit is ons advies!
Volgend artikelJuf Maike to the rescue: de gelukkige leraar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in