Bij het fietsen wel of geen helm dragen? Dit is ons advies!

Bij het fietsen wel of geen helm dragen dit is ons adviesIk las laatst in een nieuwsartikel dat er in 2020 het hoogste aantal omgekomen fietsers waren sinds 25 jaar. Laat dat even op je inwerken… Daarvan waren de meeste ongevallen op een e-bike. Precies de reden waarom ik zo’n ding nog niet heb, naast het feit dat ik denk dat het gezonder is om zonder trapondersteuning door het leven te gaan. Je gaat zo hard met een e-bike, als je valt, val je dus ook hard. In Nederland is het niet gebruikelijk om een helm te dragen, maar wellicht toch verstandig, als je dat zo lees. Bij het fietsen wel of geen helm dragen? Dit is ons advies!

Lees ook: de juiste fietsendrager kies je zo

Bij het fietsen wel of geen helm dragen? Dit is ons advies!

Voor kinderen kopen we vaak wel een fietshelm, want zij zijn klein en onbezonnen denken we en daardoor is het veiliger. Er zijn genoeg hippe fietshelmen voor kinderen verkrijgbaar en inmiddels zie je ze steeds vaker. Gaat een kind leren fietsen, dan kopen de ouders een helm. Soms zelfs al heel jong, op loopfietsjes al. Dus waarom zou je dit dan niet doen voor jezelf? Denk je dat het jou niet zal overkomen? De cijfers, zoals ik hierboven al vertelde, wijzen anders uit. Wees zuinig op jezelf, en draag ‘m gewoon, die fietshelm! Voor die ene keer dat het net wèl mis gaat. 

kind fietshelm

Een fietshelm ziet er stom uit, toch?

We zijn het niet gewend, zo’n fietshelm, daarom vind je het er stom uit zien. Er zijn landen in Europa waar het al jaren verplicht is. Daar is het gewoon normaal en vindt niemand het gek. Bovendien zijn er tegenwoordig fietshelmen in allerlei soorten en maten. Kies een helm die goed past, fijn zit en veilig is. Die bescherming is het allerbelangrijkste. Let er dus altijd op dat je een helm koopt die goede recensies heeft, bij de vorm van jouw hoofd past en voldoende beschermd. Deze fietshelm tips van Bikester kunnen je helpen bij het maken van je keuze. 

De prijs van een fietshelm 

Ook de prijzen verschillen nogal. Een goede fietshelm kun je al kopen vanaf zo’n €30, er zijn natuurlijk altijd nog mooiere en veiligere modellen die wat duurder zijn. Er bestaan ook helmen van rond de €200. Welke voor jouw fietsgedrag en hoofd het beste is, kun je alleen zelf beslissen. Maar de vraag of je wel of niet een fietshelm moet dragen is hierbij hopelijk beantwoord: wel! Er is altijd een kans dat er iets gebeurd, zeker als je in het bezit bent van een e-bike. Als je hoofd goed beschermd is, kan dit bij een ongeval echt het verschil maken tussen alleen een paar schrammen of ernstig hoofdletsel. Dus ben jij een fervent fietser, wat natuurlijk heel gezond is, kies dan voor veiligheid. 

Bij het fietsen wel of geen helm dragen

Vorig artikelNatuurlijk ogende kunstgrasmat
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #345
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in