Foto weekoverzicht Judith #352

herfstbladerenIk denk dat het woordje “regen” de week wel zo’n beetje samenvat het? Tjonge jonge wat was het nat. Meerdere malen kwam ik drijfnat thuis van het hardlopen en in huis had ik nog net geen verwarming aan, maar wel een vest. De kinderen hebben Pip verwend op dierendag en ik had weer eens een ontstoken oog. Zesde keer al dit jaar, ik heb het idee dat er een bacterie zit die steeds opspeelt ofzo, maar ik ben te lui om ermee naar de huisarts te gaan 🙂 

Maandag

Ik had geen goede nacht gehad en dus moeite met wakker worden. Sowieso vind ik het, nu het ‘s morgens nog donker is, een uitdaging om vroeg uit bed te gaan. Maik is daar beter in dan ik. Enfin, ik had een vroege afspraak, dus ik moest er toch uit en ik was ook ruim op tijd. Daar bleek dat er nogal wat verwarring was en diverse mensen hadden gedacht dat de afspraak online was. Zo had ik dat zelf dus niet begrepen gelukkig. Na deze ochtend vol overleggen reed ik naar huis voor de lunch en om wat te werken. Ik vond het maar koud in huis, en donker. Het wordt weer tijd om standaard een vest beneden te leggen, want als ik zomaar zit te werken is het best frisjes. Het liefste wilde ik tussen de middag snel nog even naar de sportschool, maar het lukte niet qua tijd. Yuren moest naar de voetbal en ik moest testen voor toegang. Wat ik achteraf gezien net zo goed niet had kunnen doen, want al na 5 minuten kreeg ik een appje dat de test mislukt was en het opnieuw moest. Wat die avond niet meer kon, omdat testen maar tot kwart voor 6 kan. Heel irritant. Ik wandelde met Niky en ging daarna nog even lekker in bad om bij te komen. 

in bad okt 2021

Dinsdag

De kinderen hadden studiedag, dus waren thuis. Maik was ook thuis, want ik had afspraken. In alle vroegte reed ik opnieuw naar de teststraat, omdat ik de test voor toegang moest herhalen. Ik bleef wachten om te zien of hij gelukt was en zag ook al dat hij negatief was. De bevestiging per mail volgde een half uurtje later. Daarna startte ik op een school waar ik een aantal overleggen had. Alles verliep eigenlijk vrij vlot en eerder dan verwacht was ik daar klaar. Daarna heb ik thuis nog een poos achter de laptop zitten werken, wat telefoontjes gedaan en wat mails beantwoord. Eind van de middag reed ik naar Amsterdam voor een event over Hongarije. Dat was in een restaurant, dus daar had ik de qr code voor nodig. Er waren een hoop bekenden, dus dat was gezellig. Nu wil ik heel graag naar Hongarije 🙂 De terugweg was minder: wat een file! Ik deed er ruim 2 uur over om thuis te komen. Niet te doen. Onbegrijpelijk ook dat iedereen weer volle bak op locatie gaat werken, en het er voor over heeft om dan uren in de file te staan. Ik in elk geval niet… 

diner visit hungaryvisit hungaruy

Woensdag

Normaal is Maik vrij op woensdag, maar vandaag had hij een teamdag en moest hij naar zijn werk. Het regende zo hard, dat ik hem naar het station bracht. Helaas was hij zijn OV kaart vergeten en moesten we terug om die op te halen. Daarna had ik eindelijk tijd om achter de laptop te zitten en wat werk te doen. Maar niet voor lang, want doordat Maik een teamdag had, moest ik alles met de kinderen regelen. Normaal doet Maik dat op woensdag namelijk, dan is hij vrij. Dus de kinderen moesten van school gehaald, ik ging nog even sporten, daarna haalde ik Sterre op van school (zij was vanmorgen gebracht, omdat ze naar de orthodontist moest en het enorm regende), vervolgens Yuren naar de voetbal brengen, daarna snel koken en toen door naar de ouderavond van de klas van Lenthe. Daar moest ik halverwege weg, want Maik stond op station Schiedam en er reed geen enkele trein. Dus of ik hem kon ophalen. Afijn, zo was ik de hele dag dus druk en flink moe toen ik uiteindelijk rond 22.00 uur weer thuis was. Ik besloot maar direct naar bed te gaan, ik was moe van deze enerverende dag. 

ouderavond

Donderdag

Na een redelijke nacht begon ik de ochtend met werk. Er lopen nogal wat pittige casussen en die behoeven wat aandacht. Een heleboel mails en telefoontjes verder zag ik de zon schijnen en besloot ik mijn hardloopkleren aan te trekken en te gaan rennen. Ik liep bewust een niet te snel rondje. Soms is dat goed om de keer daarna juist weer sneller te kunnen. Het is alleen altijd zo jammer voor je gemiddelde snelheid in een heel jaar, maar ja. Na 10 km sprong ik onder de douche en ging het werk gewoon weer verder. Ik had trouwens ook een ontstoken oog, voor de 6e keer dit jaar ofzo. Vraag me af waarom dat steeds terugkomt. Fee had een fluit als traktatie gekregen op school, dus de hele dag werd er gefloten…

fee met fluit

Vrijdag

Lenthe krijgt op school regenboogtraining, dit gaat over de sociaal emotionele ontwikkeling bij kinderen. Er zijn drie lessen waar ouders bij aansluiten, en vandaag was de eerste. Lenthe vond het superleuk dat mama op school was, ze genoot zichtbaar. Het was ook leuk om de klas zo te zien. Daarna had ik overleg voor de Seizoener, het magazine dat de Vrije School altijd uitgeeft. Ik zit in de redactie ervan, we brainstormen dan over het nieuwe nummer en verdelen de taken. Pas om 12 uur was ik thuis. Ik kon even snel een kopje thee drinken, en toen moest ik Fee alweer ophalen. 

bos bloemen van de teler

Zaterdag

Zaterdag is nog steeds zwemdag, dus ik begon de dag om 7 uur met een uur baantjes zwemmen. Daarna ging ik met Yuren mee naar de voetbal. Hij scoorde, maar heeft helaas niet gewonnen. Meestal gaat Maik mee naar de voetbal, maar hij ging deze dag de onderkant van de boventrap verven. Er stond namelijk al 2 weken een stellage op onze trap gebouwd, omdat hij dat wilde doen, maar het was er nog niet van gekomen. Ik wilde die stellage nu echt weg hebben, dus besloot ik de voetbal voor mijn rekening te nemen, zodat hij kon gaan klussen. Uiteindelijk is het dan zo gebeurd. ‘s Middags gingen we nog even naar de kinderboekenwinkel, omdat de kinderen een boek mochten uitkiezen voor de Kinderboekenweek. De pubers hadden wat keuzestress, maar uiteindelijk is het gelukt. Fee koos dit boek, Lenthe deze, Yuren deze en Sterre deze. Zelf wilde ik heel graag dit prentenboek kopen, maar dat hadden ze niet. Daarom ging ik voor deze, en die is ook heel leuk!

kinderboekenweek 2021

Zondag

Maik en ik gingen allebei in de ochtend hardlopen. We vertrekken dan zo’n beetje tegelijk, maar we lopen nooit samen. Maik loopt namelijk veel harder dan ik, dus samen lopen werkt dan niet. We lopen meestal ook een andere route. Toen ik terugkwam, moest ik met Sterre gaan testen voor toegang, wat uiteraard een negatieve test opleverde. Ik ben benieuwd of degene in het hokje voor me positief testte, want die vrouw ging alles helemaal ontsmetten en ik mocht niet binnenkomen. Heb ik de andere keren nog niet meegemaakt. ‘s Middags deden we een Escape Room Spel: de dode in de Orient Express. Die was nogal moeilijk. Het was ook een niveau 4. We liepen twee keer vast en moesten dan een tip erbij pakken. We hebben het nog niet afgemaakt, want om 14.00 uur begon de Grand Prix en die wilden we natuurlijk ook kijken. Maik had in de ochtend de trap nog afgemaakt met verven, dus konden we weer normaal door het trapgat. Rond half 6 liepen we naar Heinde & Verre, waar we met de familie van Maik gingen eten. Daar hadden we dus een QR code voor nodig. Het was gezellig en lekker. 

 

Vorig artikelOplossingen tegen de hoge energieprijzen
Volgend artikelRemastered Experience Rotterdam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in