Remastered Experience Rotterdam

remasteredZoek je nog een leuk uitje voor het weekend of de herfstvakantie? Dan heb ik een hele leuke tip voor je: Remastered Experience Rotterdam! Wij zijn afgelopen weekend geweest met de kinderen en we vonden het geweldig leuk. Echt een belevenis die je niet snel zal vergeten. Met bovendien een spectaculair einde! In deze blog ga ik je vertellen hoe onze ervaring was en wat je kunt verwachten. Het is echt de moeite waard en al onze kinderen vonden het te gek. 

Lees ook: Herfstbloeiers in de tuin

Remastered Experience Rotterdam

Op de website van Remastered Experience Rotterdam zeggen ze dat je ongeveer 15 minuten van te voren aanwezig moet zijn. Dat is ook wel handig, je kunt namelijk bij binnenkomst even wat eten of drinken (er is een klein restaurantje) en de kinderen kunnen dan de tijd nemen om hun luchtballen, spaceshuttle, helikopter of raket in te kleuren. Deze kunnen ze daarna scannen en dan zie je ‘m vervolgens op een groot scherm verschijnen, tussen alle ander creaties. Dit vinden ze erg leuk (en wij als ouders natuurlijk ook).

tekenen remastered

Fee tekent rem

resultaat op het scherm luchtballon

Interactie met de onderwaterwereld

De experience begint stipt op tijd. Wij hadden gereserveerd om 13.15 uur en zo laat ging ook de deur open en mochten we naar binnen. Als eerste liepen we door een donkere gang, waar op sommige plekken gekke figuren geprojecteerd waren. Aan het einde was een soort waterval, waar we pas door konden toen hij stopte met stromen. Daarna kwamen we in de eerste kamer. Dit was een onderwaterwereld. Zowel op alle wanden als op de vloer waren vissen, koraal, waterplanten en rotsen geprojecteerd. Er speelde ook zachte muziek, passend bij de onderwaterwereld. Het grappige was, dat als je de wand aanraakte, er iets gebeurde met de vissen. Die zwommen weg bijvoorbeeld. Als je door de waterplanten roerde, gingen ze bewegen en kwamen er bellen. Zo waren er nog meer grapjes. De kinderen vonden het heel tof en probeerden alles uit. 

onderwaterkamer

Hele enge lift

Daarna gingen we een lift in. Die maakte een enorme herrie, je zag dat hij steeds sneller ging en de verdiepingen voorbij vlogen tot we uiteindelijk de lucht in gingen. Op dat moment ging de lift open en kwamen we in de volgende kamer terecht: een prachtige lucht met vlinders en ook daar weer rustgevende muziek. We liepen een poosje rond en dan ging de deur ineens weer open, op een plek waar je geen deur verwacht. Hier stonden banken en konden we gaan zitten. Op de muren werden surrealistische bewegende schilderijen geprojecteerd, die steeds veranderden. Af en toe wat lugubere plaatjes ertussen, zoals naakte mensen met hoofden zonder ogen, mannen met een rendierbovenkant, halve paarden, maar ook herkenbare figuren voor kinderen, zoals de kerstman, Spiderman en smurfen. Je kon blijven kijken. 

surrealisme remastered

De laatste kamer

Na deze kamer begon de echte voorstelling van Remastered Experience Rotterdam. We werden naar een grote kamer geleid waar overal klokken waren geprojecteerd. Op de grond, op de wanden en op een grote klok in het midden. Deze klokken tikten en gingen steeds harder tikken. Toen iedereen binnen was en een plekje in de ruimte had gezocht, kwam er steeds meer herrie en bewogen de klokken. Ook gebeurde er iets met de grote klok in het midden. Het was heel grappig om te zien dat mensen bijvoorbeeld vanzelf op de cijfers gingen staan en daar dan ook iets mee gebeurde. Om niet alles te verklappen, zal ik niet teveel in details treden. Ik dacht dat we na deze klokken voorstelling we weer naar een andere kamer zouden gaan, maar dat was niet zo. In deze grote ruimte bleven we een geruime tijd staan en kregen we meerdere projecties van verschillende onderwerpen te zien. Het einde is spectaculair, maar dat moet je zelf ervaren… 

klokkenruimtefire

Toffe projectie van Nederlandse meesters

De hoofdrol in deze projecties hadden de Hollandse meesters zoals Vincent van Gogh, Rembrandt, Mondriaan en Jeroen Bosch. Deze waren in een nieuw jasje gegoten, wat heel leuk gedaan was. Voor Fee (6) waren sommige afbeeldingen wel enigszins luguber, maar ze was niet bang en heeft er niet van gedroomd. Voor kinderen die de muziek te hard vinden zijn er trouwens ook koptelefoons beschikbaar. Overals is begeleiding aanwezig en zij houden alles goed in de gaten. Ik ga niet al te veel verklappen over dit deel van de experience, omdat je het gewoon moet ervaren. Het is ook bijna niet uit te leggen eigenlijk. Behalve dat wij het echt heel gaaf vonden. 

mondriaan experience

Praktische informatie

Remastered Experience Rotterdam zit bij de Erasmusbrug. Het is goed bereikbaar met het openbaar vervoer, maar je kunt ook met de auto. Wij vonden een parkeerplek in één van de omliggende straten. Het ligt trouwens heel mooi, en de boottochten vertrekken ook vanaf daar, dus je zou het eventueel kunnen combineren. Aan restaurantjes in de omgeving ook geen gebrek. Echt een aanrader om te doen met het gezin. Eventueel leuk om ervoor of erna ook het Rijksmuseum aan te doen, zodat je de meesters ook in het echt kunt bekijken. Alle informatie over dit leuke uitje vind je op de website van Remastered Experience.

huis remastered

Remastered Experience Rotterdam voorkant

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #352
Volgend artikelHipper dan hip, een pvc visgraat vloer!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in