Foto weekoverzicht Judith #185

Vakantieweek nummer 2. De week waarin het mooie weer bleef aanhouden en we definitief besloten niet weg te gaan. Althans, niet ver weg. Niet alle kampeerzooi inpakken om 1500 km verderop weer uit te pakken. Gewoon lekker dagjes weg met de kinderen en af en toe ook gewoon een dagje thuis. Maar afgelopen week was Maik nog niet vrij.

Maandag

Ik startte de ochtend als zo vaak in de sportschool. Daar had ik zoveel last van mijn linker hamstring dat ik besloot dat ik er nu toch echt mee naar de fysiotherapeut moest. Ik maakte een afspraak voor woensdagochtend. Sterre wilde graag met mij gaan winkelen. Dus fietsten we naar de Boogaard, een winkelcentrum hier 10 minuutjes verderop om korte broeken voor haar te regelen. Die wilde ze namelijk. Het bleek uitverkoop, dus we namen ook maar meteen 4 shirtjes mee. Sterre is eigenlijk wat winkelen betreft een hele makkelijke dochter. Ze vindt veel dingen leuk die ik ook leuk vind (heel anders dan Yuren die overal commentaar op heeft of Lenthe en Fee met hun eigenzinnige smaak). Sterre was in haar nopjes met alle mooie nieuwe kleren en deze hele dag erg gezellig. Na het shoppen hebben we lekker in het zonnetje op de tuinbank gelezen.

Dinsdag

Ik besloot het sporten te skippen vandaag, want ik had afgesproken om met Sterre te gaan fietsen en dan ergens te gaan lunchen. Ik heb in de ochtend wat gewerkt en rond 1 uur zijn we weggegaan. Sterre slaapt namelijk in de vakantie flink uit, soms ligt ze wel tot 11 uur op bed. We fietsten eerst naar Schipluiden, wat een heel idyllisch dorpje is aan het water. Daar hebben we kort wat gewinkeld en toen zijn we naar Op Hodenpijl gefietst om in de tuin daar te lunchen. Sterre vond haar tosti superlekker en ze had een hoop praatjes. Een gezellige middag zo samen. Even quality time met mijn tiener. Toen we weer thuis waren heb ik in de tuin de Elle Eten gelezen, daarna ben ik gaan koken.

Suppen

Om kwart voor 7 haalde ik Niky op. Zij had nog nooit gesupt en wilde dat wel eens doen, dus ik had een clinic geboekt met haar bij de Uithof in Den Haag. Job stond al op ons te wachten toen we aankwamen en we gingen meteen beginnen. Niky had het redelijk snel door, dus we gingen een tochtje maken over het water. Ik kreeg van Job ook nog wat bruikbare tips, zoals dat ik mijn bovenarm met peddelen gestrekt moest houden en iets meer kon meebewegen met mijn knieën. Na een uurtje zat het er alweer op en gingen we aan land, maar ik vond het weer heerlijk ontspannend. Een uurtje genieten van de natuur, telefoon niet mee en toch een beetje actief bezig zijn. Love it!

Woensdag

Maik z’n wekker ging vroeg en ik besloot tegelijk met hem om te staan om een half uurtje te hoepelen. Om 9 uur moest ik bij de fysiotherapeut zijn en wat ik al vreesde klopte: ik heb een blessure aan mijn hamstring. Nu mag ik 6-8 weken niet hardlopen en geen krachttraining doen voor mijn bovenbenen. Daar baal ik flink van, maar ik ga het wel proberen vol te houden, want ik wil van de pijn af. Ik heb oefeningen meegekregen om thuis te doen, voornamelijk om mijn hamstring te rekken. Dat is wel pijnlijk, maar schijnbaar effectief. Afhankelijk van hoe mijn been gaat reageren gaan we heel langzaam de oefeningen opbouwen. Ik mag gelukkig wel fietsen en de crosstrainer doen en mijn bovenlijf trainen, dus ik hoef niet stil te zitten. Als het goed is bouw ik de kracht in mijn beenspieren dan staks weer vlot op. Op de terugweg kocht ik verse bloemen, die waarschijnlijk zo weg zijn met de hitte maar goed.

Warm en benauwd

De zon had er woensdag een beetje moeite mee, ondanks dat het erg warm en benauwd was. Sterre bracht ik om 11 uur naar een vriendinnetje in Den Hoorn en toen had ik thuis het rijk alleen. Best lekker. Ik heb vooral veel blogs geschreven. Ook plaatste ik een vraag op Instagram over tips om de komende weken in eigen land te gaan doen en ik was verbaasd door de grote hoeveelheid reacties. Zoveel leuke tips gehad! Die ga ik nooit allemaal kunnen doen, maar superbedankt iedereen!

Zeevonk

Ik wilde al heel lang en keer zeevonk zien, en ik hoorde dat de omstandigheden woensdagavond goed waren. Impulsief besloten Maik en ik dus om de kinderen op te houden (behalve Fee) en om half 11 richting Hoek van Holland te vertrekken om het te zien. We hadden geluk, want er was inderdaad zeevonk! Ik heb er een uitgebreide blog over geschreven voor wie interesse heeft.

Donderdag

Dit was toch echt wel de heetste dag van de week. De kinderen waren gewoon thuis, maar waren loom en hangerig door de hitte. Ze hebben in de ochtend lekker met water en sponsballetjes gespeeld. Omdat ik mijn doelen qua bewegen nog moest halen, stelde ik voor om op de fiets naar Schipluiden te gaan om daar een ijsje te eten. Yuren en Fee wilden wel mee. Lenthe en Sterre niet, zij mochten wel eventjes alleen thuis blijven. Dus wij op de fiets, maar eigenlijk was het niet te doen. Wat.een.hitte.

Bevangen door de hitte

Eenmaal in Schipluiden bleek de betreffende ijssalon ook nog eens dicht. We aten een softijsje met blauwe spikkels bij een tentje langs het water. Yuren was echt een beetje apathisch door de hitte. Hij reageerde verward en zijn ogen vielen steeds dicht, best griezelig. Gelukkig had ik water bij me. Ik maakte zijn gezicht nat en liet hem drinken en toen trok hij weer bij. Helaas moesten we ook nog terug. Dat lukte gelukkig wel en daarna hebben we de rest van de middag binnen gezeten, waar het bij ons door de warmtepomp lekker koel is. We waren allemaal nog een beetje moe van de avond ervoor toen we tot laat zeevonk gingen kijken, dus we zijn vroeg naar bed gegaan.

Vrijdag

Om 7 uur stond ik al in de sportschool. Leek me beter om zo vroeg mogelijk te gaan sporten, want het beloofde wederom een bloedhete dag te worden. Toen ik thuis kwam was er nog niemand van de kinderen wakker. Maik ging naar zijn werk en tussen half 9 en 12 uur druppelden de kinderen één voor één binnen in de woonkamer. Het was al ontzettend warm vond ik. De kinderen waren in een spelletjes-mood, dus voor 11 uur had ik al 2 potjes kwartet gedaan, 1 potje memory en een spelletje Carcassonne. Toen had ik het wel weer even gehad met alle spelletjes en wilde ik even wat voor mezelf doen. Gelukkig kwamen mijn nieuwe schoenen binnen en kon ik die uitpakken en passen.

Sponsbal

Daarna werden de sponsballen weer tevoorschijn gehaald en werden er watergevechten gehouden. Een dolle boel, maar ongeveer het enige juiste met dit hete weer. Het kwik steeg al snel naar ongekende hoogte en ik wilde zelf ook het liefst in een zwembad liggen eerlijk gezegd.

Bloedmaan

Deze vrijdag was er ook een maansverduistering èn bloedmaan, dus als zoveel mensen trokken wij naar het strand om daar een wijntje te drinken en te wachten tot het zover was. Ondertussen speelden de kinderen lekker op het strand. Ze zochten krabben, bouwden zandkastelen, sprongen over de golven en bekeken de zonsondergang. Helaas kwam er direct na zonsondergang bewolking en was er een maan te bekennen. Beetje jammer, al hadden we toch een hele leuke avond gehad. Op de valreep zagen de kinderen ook ineens nog zeevonk in zee. Weer heel anders dan op woensdag, toen we blauwe golven zagen. Nu zagen we een soort glitters in zee als we er doorheen renden. Heel grappig.

Zaterdag

Ik had van collega blogger Judith een familie ticket gekregen van Jurassic Kingdom in Schiedam, dus gingen we met de kinderen daarheen. Het was wederom heerlijk weer en de kinderen vonden het super om alle dino’s te bekijken. Ik vond het zelf ook wel grappig en het was meteen een leuke wandeling. Na een uurtje hadden we het wel gezien. We zijn nog even naar Fort Drakenstein geweest, dat is een speeltuin en daarna naar Vlaardingen gereden. Daar bleek, ergens in een vage woonwijk, een verrassend leuk Tuincafe te zitten. De Vreemde Vogel heet het. Je kunt er ook overnachten, het is heel kindvriendelijke want er zijn schommels en een speeltuin, er is biologisch eten en drinken en ik waande me in de natuur. We zaten lekker aan het water, tussen de bloemen. Superfijn plekje een een grote aanrader mocht je in de buurt zijn! We hebben er lekker geborreld en zijn daarna naar huis gegaan.

Zondag

Dit werd een beetje een lummeldagje. Ik heb ‘s morgens wel gezwommen tussen de bejaarden (ik wil er niet over klagen, want ooit ben ik zelf bejaard, maar het schiet zò niet op tussen die beppende ouwetjes zwemmen. Ze blokkeren alles, omdat ze breeduit zwemmen ipv netjes aan de rand zodat je kunt inhalen. En traag!) en daarna op de ereader een boek gelezen: Achter gesloten deuren heette het. Was wel leuk, niet spectaculair.

Grand prix en kaasfondue

Doordat het na de middag bewolkt werd en hard ging waaien, hebben we ‘s middags vooral binnen gezeten voor de Grand Prix en de Tour de France. ‘s Avonds aten we kaasfondue, wat eigenlijk heel gezellig was en we sloten de dag af met een spelletje. Wat ik won 🙂 Dat moet ik er natuurlijk wel even bij zeggen.

Volgende week

Komende week gaan we een paar dagen naar Zeeland. Ik vind het best spannend, want ik ga dinsdag het hele stuk FIETSEN. Alleen. Vanuit Rijswijk. Dat is 100 km en dat doe ik op een gewoon stadsfietsje. Dat wordt nog best een uitdaging, maar ik hoop dat het me gaat lukken. Je leest er volgende week natuurlijk alles over, maar wil je het live volgen dan kan dat via Instagram. Ik ga natuurlijk een heleboel stories plaatsen en af en toe een fotootje, zodat jullie kunnen zien hoe het gaat. En ik kan natuurlijk ook best wat aanmoediging gebruiken!

 

Vorig artikelAfvallen door anders te eten
Volgend artikelDe nieuwste horloge trends
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in