5x de leukste culinaire cadeaus voor onder de kerstboom

fles wijn chateau melkinHeb jij in je leven te maken met veel bourgondiërs en levensgenieters? Dan kan het een goed plan zijn om ze een leuk en culinair cadeau te geven tijdens de kerstdagen. Maar wat moet je dan precies geven? In dit artikel kun je wat inspiratie opdoen op het gebied van culinaire cadeaus die je aankomende kerst onder de boom kunt leggen.

Kookpakket

Het is een erg leuk idee om een dierbare die van koken houdt een leuk kookpakket cadeau te doen! Zoek dan verschillende leuke dingen uit die de gelukkige in de keuken kan gebruiken om een lekker gerecht mee te maken. Je kunt dan denken aan verschillende soorten pasta, kruiden of een mooi flesje olijfolie. Zoek dan nog een leuk kookboek en mooi tafelkleed uit en maak hier met doorzichtige folie en lint een mooi pakket van!

Wijn als cadeau

December is natuurlijk dé maand van het wijn drinken! Geef daarom eens een leuk wijnpakket cadeau aan je geliefde, familie of vrienden. Je kunt veel verschillende, mooi vormgegeven wijnpakketten vinden. Zo heb je bijvoorbeeld ook pakketten waar een witte, rode en rosé wijn in zitten. Weet jij al helemaal wat de gelukkige graag drinkt en is het bijvoorbeeld een liefhebber van Frankrijk? Kies er dan voor om een lekkere Franse witte wijn te geven. Je kunt er dan ook zelf een leuk pakketje van maken door er wijnglazen en een kelnersmes bij cadeau te doen.

Keukenaccessoires

Waarom zou je je beperken tot eten en drinken? Je kunt natuurlijk ook leuke spullen voor tijdens het koken geven. Keukenaccessoires komen namelijk altijd van pas. Daarbij komt dat je op dit gebied heel veel keuze hebt en dus veel mogelijkheden hebt om een leuk cadeautje te vinden. Zo kun je denken aan keukengerei, borden of bestek. Dit zijn vaak dure dingen om zelf te kopen en daarom erg fijn om te krijgen. Ben je bang dat de gelukkige alles al heeft wat je nodig hebt in de keuken? Ga dan voor decoratie die je in de keuken of eetkamer kunt gebruiken, zoals kandelaars, een wijnkoeler of bijvoorbeeld mooie onderzetters.

Cadeaubon

Vind je het echt lastig om wat te verzinnen? Met een cadeaubon zit je altijd goed. Voor de bourgondiërs onder ons is het dan leuk om een waardebon van zijn of haar favoriete restaurant cadeau te krijgen. Dan hebben ze nog eens een leuke avond in het verschiet! Daarnaast zou je een cadeaubon van een online wijnwinkel of delicatessenzaak kunnen geven zodat hij of zij zelf eens wat lekkers uit kan zoeken. Laat die feestdagen maar komen!

LZZLserveerborden_Royale

Vorig artikelLeuke cadeaus voor een koffieliefhebber: dit kun je geven!
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #358
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in