Foto weekoverzicht Judith #36

week37-2015De afgelopen week stond hier thuis in het teken van de herfst. Ook het weer deed mee. Wat een regen viel er uit lucht! Ik had allerlei fanatieke plannen om op maandag, dinsdag en woensdag naar mijn werkafspraken te gaan fietsen, maar die plannen liet ik snel varen. Ik vind een beetje regen niet erg, maar om nou drijfnat overal aan te komen, das ook niet mijn hobby.

Op maandag zat ik al vroeg op een school voor een overleg. Daarna heb ik thuis geluncht en ben ik weer doorgereden naar de volgende afspraak. De dag vloog om, eigenlijk altijd wel als ik aan het werk ben. Verder ging mijn oma deze dag vanuit het ziekenhuis naar een verpleeghuis. Ze kreeg er niet veel van mee, want ze was die dag nogal slecht. We waren in elk geval blij dat ze uit het ziekenhuis was, want we hadden er geen goed gevoel over. Ze kreeg er zoveel medicatie dat ze eigenlijk alleen maar slechter werd.

‘s Avonds aten we plaatbrood met parmaham en verse vijgen, mmm…

vijgen plaatbrood

En ik at aalbesjes… Zuur!

bessen aal

Dinsdag had ik niet zoveel afspraken. Ik had wel veel te doen, moest een heleboel dossiers doorlezen en een overleg voor de dag erna voorbereiden.

Woensdag had ik wel weer veel afspraken. Ook moest ik naar de fysio. Ik train nog steeds 1 x per week om mijn bekken sterker te krijgen. Ik voel dat het nu langzaam zijn vruchten begint af te werpen. Ik word steeds fitter.

Donderdag was ik thuis met Lenthe en Fee. Fee was behoorlijk onrustig, dus met haar in de draagdoek heb ik toch nog vanalles gedaan met Lenthe. Appeltaart bakken, appelmoes maken, de herfsttafel ingericht, de was gestreken en in de kasten gelegd en het avondeten geregeld.

seizoenstafel herfsttafel

Tijd om mijn laptop aan te zetten was er niet. De dag vloog voorbij. Mijn oma was inmiddels aardig helder, mede dankzij medicatie die was afgebouwd. Ze wil nu alleen nog naar huis. De vraag is of dat (nog) kan…

taart bakken lenthe

appeltaart appelmoes

Vrijdag was best een spannende dag. Zoals ik vorige week al schreef dacht het consultatiebureau dat Fee wellicht heupdysplasie had. We mochten die ochtend voor een echo in het nieuwe Juliana Kinderziekenhuis. Daar bleek al snel dat er gelukkig niets aan de hand was. Inschattingsfoutje van de cb arts dus. De arts vertelde bovendien dat het hebben van een extra bilplooi tegenwoordig geen indicatie meer is om door te verwijzen… Ik was toch wel opgelucht. Hoewel een spreidbroekje absoluut niet onoverkomelijk is, ben ik blij dat het niet nodig is.

fee echo heupje

Na het ziekenhuis reden we langs Matruschka, een superleuk kinderwinkeltje in Den Haag met allerlei houten speelgoed en merken als Grimms, Ostheimer enz. Ik moest er iets voor iemand ophalen, en besloot meteen zelf ook nog wat herfstdiertjes in te slaan. We hebben inmiddels al een aardige verzameling, maar ze zijn ook zo leuk!

herfstdiertjes osterheim

 

Zaterdag moest ik werken. Blogjes klaar zetten voor de hele week onder andere, maar ook mails beantwoorden waar ik al de hele week niet aan toe was gekomen en facturen betalen. Bloggen is leuk, maar soms ook erg druk! Daarnaast moesten er nog een boel bestellingen de deur uit. Ik had een blogje geschreven over het bouwen van hutten en de handige reuzenknijpers getipt die ik sinds kort verkoop, en die waren dan ook superveel besteld. Ook gingen de seizoensbomen weer hard! Zo leuk vind ik dat, eigenlijk moet iedereen zo’n toffe boom hebben. Heb je het hele jaar plezier van! En heb je hem versierd, dan zie ik graag een foto verschijnen op twitter, Instagram of Facebook hoor.

hoi mama lekker werken

Ik ontdekte zaterdag ook dat eindelijk mijn haren weer beginnen te groeien. De afgelopen 3 maanden zag ik mijn haar alleen maar uitvallen, met dank aan het ontzwangeren. Zo erg, dat ik er heuse inhammen van kreeg. Nu zitten er stekeltjes langs mijn hele haargrens, en dat betekent dat ik het ergste gehad heb!

haargroei na ontzwangeren

Zondagochtend deden we rustig aan. Ik sliep al de hele week slecht, omdat Fee kennelijk last van haar buik had. Ze poepte wel 10 keer op een dag. Blijkbaar is dat oefenen met vast voedsel nog niet zo aan haar darmpjes besteedt… We stoppen er maar weer even mee. In de middag was er een barbecue van onze binnentuin. Het was heerlijk nazomerweer, dus geen straf om zo’n gezellige middag en avond te hebben. De wijntjes smaakten ook weer prima.

Hebben jullie nog iets bijzonders meegemaakt afgelopen week?

Vorig artikelHelemaal hip: monochroom zwart en wit!
Volgend artikelEven ècht opladen? Dat kan zo!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

1 REACTIE

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in