Even ècht opladen? Dat kan zo!

collage pure me retreats weekendMandy was zwanger en miste een plek waar ze tot rust kon komen. Even helemaal zen te zijn met de baby in haar buik. Te genieten van een mensje in wording en tijd om kennis tot zich te nemen over hoe het straks zou zijn, met de baby. Ze dacht: “Als ik dat mis, dan zijn er misschien wel meer vrouwen die dat zouden willen”. Met haar coach-achtergrond kreeg ze een idee. Een idee dat vorm kreeg door een samenwerking met de juiste mensen. Yoga, wellness, ontspanning, gezond eten, massage. Ze schakelde de beste professionals in en ging aan de slag. Het resultaat is een geweldig fijne ervaring: als zwangere, als mama met je baby of als twintiger of dertiger die wil onderzoeken welke richting ze op wil.

Twee weken geleden waren Fee en ik in het Zeeuwse Meliskerke om deze Pure Me Retreat te ervaren. Samen met 3 andere mama’s, en hun kindjes. Het was heerlijk. In mijn weekoverzicht schreef ik er al even kort over, maar vandaag zal ik proberen van dag tot dag te vertellen wat we gedaan hebben en hoe ik dat ervaren heb.

Dinsdag, de dag van aankomst.

Ik was er rond 11 uur. Het waaide hard, ik reed bijna verkeerd, maar ik had in de mail een foto van het huis gezien waardoor ik het toch redelijk vlot gevonden had. Ik parkeerde de auto en werd hartelijk ontvangen door Mandy. Bij binnenkomst was ik meteen verrast door het prachtige interieur van het vakantiehuis waar ik de komende dagen zou verblijven. Zo warm, zo’n fijne sfeer! Een lekkere bank, overal tijdschriften, de open haard aan. Heerlijk!

pure me retreats welkomstpakket
Welkomstpakket

Ik werd naar mijn kamer gebracht, waar ik mijn tas kon uitpakken en even kon acclimatiseren met Fee samen. Op het bed stond een fijn welkomstpakket, met onder andere een voedingskussen, een hydrofiele doek, een pak pampers en doekjes, handdoeken, een schriftje om een dagboek bij te houden, een swaddle van Carlijnq, een badeendje en speelgoedblokken voor Fee. Aan de deur hing een prachtige slinger met Fee’s naam van Lekker Kleurtje.

Nadat mijn tas was uitgepakt, werd ik ontvangen met thee en vers gebakken appeltaart. Ik maakte kennis met de kraamverzorgster Jolanda, die op onze kindjes zou passen tijdens de activiteiten en langzaam druppelden ook de andere mama’s binnen. Ook Kenneth werd voorgesteld, onze fantastische kok voor de komende dagen. Zo luxe om 3 dagen lekker te eten en daar niks zelf aan te hoeven doen! We hoefden zelfs niet af te ruimen. Alles werd voor ons gedaan.

kok kenneth
Onze kok Kenneth

Rond het middaguur was het tijd voor de gezonde lunch. Couscous, een spiesje met zalm, heerlijke salade, het was er allemaal. Na de lunch stond voor iedereen de eerste activiteit op het programma. Terwijl de kraamverzorgster op de kindjes lette, die heerlijk konden spelen in de voorkamer, hadden wij een massage, vrije tijd of een coachgesprek.

lunch pure me
Lunch!

Daarna was er tijd om te lezen of met je kindje te spelen om vervolgens weer aan tafel te schuiven voor een overheerlijk pannetje Zeeuwse mosselen. Echt een feestje! Ik ging vroeg naar bed, want Fee was moe en het lukte haar niet om beneden in slaap te vallen.

bolussen enzo
Echte Zeeuwse bolussen

Woensdag, dag 2

De volgende dag begon met een licht ontbijt met allerlei superfoods en crackers. Daarna kregen we een lesje babymassage van Rianne. Ze leerde ons alle tips & tricks en we kregen een handig boekje mee om nog eens te kunnen nalezen hoe het ging. Fee was die ochtend wat onrustig, dus ik heb het na een halve les opgegeven. Desondanks was het erg leuk om te doen.

babymassage pure me retreats
Babymassage

Na de babymassage was het wederom tijd voor een overheerlijke lunch. Na de lunch kwam Marry Fermont ons met onze kindjes op de foto zetten. Marry is fanatastisch, het ging vlot en ze wist Fee perfect te “vangen” voor de foto. Zie het resultaat hier onder.

pure me foto marry fermont

foto marry fermont fee pure me

foto met fee pure me marry fermont

pure me retreats foto by marry fermont

Vervolgens was het tijd om mezelf in sportkleding te hijsen, want we gingen yoga doen. Ik had dat ooit wel eens gedaan en er niet zo’n positief gevoel aan over gehouden. Vond het toen wat zweverig. Maar, eerlijk is eerlijk, de yoga van Guusje vond ik wèl leuk! Ze weet duidelijk heel veel en kon iedereen goed ondersteunen in fysieke probleempjes. Heb veel geleerd!

sfeervol tafereeltje
Sfeervolle ruimte waar de yoga gegeven werd

De rest van de middag bestond voor mij uit vrije tijd. Ik heb lekker gelezen in de tijdschriften die er lagen. Er waren ook genoeg leuke boeken om te lezen trouwens. Van die dingen waar ik normaal dus nooit aan toe kom, maar nu wel. We konden ook in de sauna, maar ik ben niet zo’n sauna-mens.

‘s Avonds ging de open haard weer aan en dronken we thee, aten we brownies en gingen met elkaar en Jolanda, de kraamverzorgster, in gesprek over allerlei mama & baby gerelateerde dingen. Helaas was Fee erg onrustig dus ben ik halverwege met haar naar boven vertrokken, om haar in slaap te krijgen. Aan de andere kant niet zo heel erg, want als mama van 4 heb ik natuurlijk ook al aardig wat ervaring en minder vragen.

baby yoga
Baby yoga

Donderdag, dag 3

Na weer een fijne nacht in een oh zo prettig bed, schoof ik aan voor het laatste ontbijt. Daarna was het tijd voor een mama & kind yoga. Fee vond het leuk, maar had ook dorst, dus ik heb niet de hele les kunnen meedoen. Wel erg leuk om met je kindje zulke activiteiten te doen. Je bent dan echt samen bezig. Ik heb normaal natuurlijk niet zo heel veel tijd om de volle aandacht voor Fee te hebben, dus dit voelde echt als een cadeautje. Een ander heel prettig cadeautje kwam na de yoga: ik had nog een massage tegoed. In een fijne ruimte, met een kachel, kaarslicht en rustgevende muziek kon ik even helemaal opladen. Super!

massage
Massage

Ik had nog mogen blijven lunchen, maar ik moest de kindjes op tijd ophalen. En aangezien ik ook nog 2 uur in de auto voor de boeg had, besloot ik iets eerder te vertrekken. Compleet relaxed zat ik dan ook in de auto, terug naar Den Haag. Nog nagenietend van de rust. Feetje sliep de hele rit.

Gelukkig was het ook weer heel fijn om thuis te zijn. Ik had Maik en de kindjes gemist!

Wil je ook eens helemaal opladen in ‘t Zeeuwse? (of wellicht in Ibiza of Bali binnenkort?!)

Pure Me Retreats organiseert verschillende soorten retreats:

-Mommy2be
-Mommy & baby (tot ongeveer 18 maanden)
-20&30 something

Meer informatie over de data, locaties en prijzen vind je op de website van Pure Me Retreats. Ik vind het echt een aanrader!

stoofpotje pure me
Stoofpotje naar geheim recept van Kenneth’s oma…
Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #36
Volgend artikelEven bijtanken zonder kinderen in…
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in