Foto weekoverzicht Judith #363

molen winterVorige week bracht ik vooral in bed door wegens de griep, deze week was een week met post-griep en… Corona! Je kent het wel: koorts weg, je voelt je beter, maar nog veel groen snot, doodmoe en nul conditie. Een kamer stofzuigen maakt dat je een uur moet bijkomen. Dat had ik de afgelopen week. En nee, dat was niet zo handig in combinatie met dingen die voor mijn werk nog af moesten en een huis vol kinderen die allemaal op hun eigen manier aandacht vroegen. Oh ja, en twee kerstdiners die nog verzonnen moesten worden. En toen dat allemaal gelukt was… nou ja, toen kreeg Yuren corona en later Maik. Dus al die moeite voor niks, want kerst met onze ouders werd gecanceld. 

Maandag

Ik vond maandag geen fijne dag. Maik had het druk met zijn werk, ik eigenlijk ook, maar iemand moest de kinderen entertainen en het grootste deel van de dag werd ik dat. Bovendien werkte de puber niet helemaal naar behoren mee. Zij heeft er toch behoorlijk last van dat er weer een lockdown is. Het voelt als vakantie, terwijl er toch vanalles gedaan moet worden en dat is heel lastig als je alleen op je kamer zit met allerlei verleidingen op je telefoon. Zij had ook echt even wat begeleiding nodig. Daarnaast voelde ik me dus nog verre van fit. Ik kan de prikkels die de kinderen produceren echt minder goed hebben dan anders, dus af en toe vluchtte ik de slaapkamer even in voor rust. Helaas werd ik meestal snel ontdekt door Fee, die het liefst de hele dag in mijn buurt zit. Vroeg in de ochtend was ik trouwens samen met Sterre nog even een pcr test gaan doen. Sterre was ook verkouden en ik deed er nog eentje voor de superzekerheid, maar allebei negatief. Echt griep dus. 

doorkijkje mooie winterdag

Dinsdag

Ik had redelijk geslapen, na een week dramatische nachten door een verstopte neus en koorts. De AH kwam de boodschappen bezorgen, dus Maik en ik waren er vroeg uit. Maik had in de zomer van mij een elektrische ijskrabber gekregen, als grapje, omdat hij altijd de autoruiten voor mij ijsvrij maakt. We hadden deze echter nog nooit kunnen gebruiken, dus we stonden te juichen in de kamer toen we zagen dat er een dikke laag ijs op de auto zat. Hoewel we allebei niet weg hoefden met de auto, heeft Maik direct de krabber gepakt en uitgetest. Hij werkte! Beetje lawaai wel, maar verder ideaal. Hij doet het supergoed, al het ijs is zo weg. De buren waren ook geïnteresseerd en kwamen meteen vragen of Maik daar ook de ruiten even ijsvrij kwam maken 🙂 

ijskrabber karcher elektrisch

Kerstvoorbereidingen

Verder had ik nog heel wat werk te doen, maar moesten er ook kerstvoorbereidingen worden gedaan. Mijn ouders komen slapen, dus moet er nog worden schoongemaakt en opgeruimd. Vooral de kamers van de kinderen zijn erg en precies zij zijn nauwelijks te motiveren om op te ruimen en schoon te maken. Dus jullie snappen wel wie dat moet doen zeker? Er staat ook nog steeds troep van de werkkamer overal in huis. Veel is al uitgezocht en opgeruimd, maar helaas niet alles. Ik probeer wel iedere dag een doosje te doen, maar er ligt ook nog veel van Maik en tja, die is wel wat minder actief mee 🙂 We maakten ook nog een foto bij de boom van de kinderen met hun uitgekozen ballen van dit jaar. Gelukkig op de valreep afgelopen zaterdag nog gehaald, vlak voor alles dicht ging. 

kerstballen kids 2021

Woensdag

Ik had redelijk geslapen, elke dag voel ik me een beetje beter gelukkig. Nog steeds wel veel groen snot, dus de ontsteking is nog niet weg. Het had opnieuw flink gevroren, maar de zon scheen. Ik besloot de ochtend te beginnen met een wandeling van ruim 6 km. Heerlijk en prachtig was dat. Echt genieten. Waar ik eerder nog bekaf was na een rondje lopen, merk ik nu dat het me minder energie kost, een teken dat mijn lijf echt aan het herstellen is denk ik. Yuren ging met Maik naar de teststraat. Er zijn deze week mails van school gekomen dat er Corona in zijn klas is. De GGD heeft geadviseerd om op dag 5 (deze dag) te testen, dus dat hebben we netjes gedaan. Hij had ‘s middags eigenlijk een feestje, maar dat was om deze reden ook afgeblazen. We hadden het cadeautje, vuurwerk, al in huis, dus zijn dat gaan langsbrengen. Het feestje wordt namelijk verzet naar het nieuwe jaar, en dan heeft zijn vriend niks meer aan vuurwerk. ‘s Avonds zaten  we aan het avond eten toen Yuren zei dat hij niet zo’n trek had en ook een beetje duizelig was. We schonken er verder niet zoveel aandacht aan. Precies een kwartier later kwam de uitslag van de pcr test: positief! Dat hadden we totaal niet verwacht. Plotseling kwam onze kerst er totaal anders uit te zien. We hebben meteen onze familie afgebeld voor kerst. De boodschappen hadden we al in huis, dus we zouden niet verhongeren 🙂

vorst op de rozenbottels

ochtendwandeling na vorst

sunrise vorst

Donderdag

De volgende ochtend was Yuren eigenlijk wel in orde. Hij klaagde alleen over vermoeidheid.  Ik deed met de meiden een zelftest en die waren allemaal negatief, Maik deed geen test. Ook belde de GGD nog om te overleggen hoe te handelen en hoe het precies zit met de quarantaine nu Yuren positief getest is. De rest van de dag had ik nog best veel te doen: in de ochtend een lang gesprek met collega’s, daarna ben ik nog even gaan wandelen en eind van de middag had ik een digitale kerstborrel. We moesten eerst een hapje maken, daarna gingen we in groepjes uiteen om te kletsen en aan het einde was er een muziekbingo met kerstnummers. Ik vond dat ze er iets leuks van hadden gemaakt en het was leuk om iedereen weer even te zien. 

kerstborrel online werk

Vrijdag

De ochtend begon met een zelftest, die gelukkig (nog) negatief was. Ik had de hele week niet hardgelopen, omdat ik zelf nog herstellende was van de griep, maar mezelf voorgenomen om deze vrijdag weer een kort rondje te doen. Ik zit natuurlijk wel in quarantaine, maar gelukkig kan ik vanuit huis heel snel de polder in om te rennen of wandelen. Daar kan ik hooguit de grassprietjes besmetten, want je komt haast niemand tegen. En als je iemand tegen komt, kun je er met een grote boog omheen. Ik wil graag in goede conditie blijven (juist voor als ik corona krijg), de buitenlucht is ook gezond, dus ben ik gewoon gegaan. Het was heerlijk en viel me niet eens tegen. Echt fijn om na de griep weer lekker te bewegen in de buitenlucht! Toen ik thuis kwam deed Maik een zelftest en tot mijn verbazing kwam er direct een teststreep. Hij heeft dus ook Corona. Zelf dacht hij het al, want hij had hoofdpijn en gedurende de dag begon hij ook wat verkouden te worden. Maar goed, hij plande dus een pcr test in, die een halve dag later ook positief terugkwam. Verder heb ik die vrijdag niet zo heel veel bijzonders gedaan. Een beetje schoongemaakt, de tafel mooi gedekt en gekookt voor het kerstavonddiner. Dat was uiteindelijk nog heel gezellig, zo met z’n zessen. We hebben nog even met opa en oma via de laptop gebeld en ook mochten de kinderen allemaal een cadeautje uitpakken. 

pos zelftestkonijn kerst 2021

Zaterdag

We hebben een beetje uitgeslapen, maar ik had geen beste nacht gehad. Maik was inmiddels erg verkouden en lag de hele nacht te snotteren en snurken. Nadeel is wel dat de quarantaine regels zijn aangescherpt en dit betekent dat vanaf de dag van de positieve test van Maik we allemaal 17 dagen in quarantaine moeten blijven. Mocht iemand anders ook nog positief testen, dan gaan die 17 dagen weer opnieuw in. Het kan dus nog best een lange zit worden, als we pech hebben… Yuren is deze dag ook begonnen met een beetje hoesten, hij had nog steeds weinig trek en is moe. Verder deden we spelletjes, zoals Het Jachtseizoen dat Sterre had gekregen. Leuk spel, maar wel jammer dat het niet met z’n zessen kan. Na de lunch ben ik nog een klein rondje gaan lopen, wat opnieuw heerlijk was met het zonnetje en de kou. De rest van de dag zaten we natuurlijk binnen. Met cadeautjes, warme chocolademelk en een kerstdiner. Het was een fijne dag en we hebben ons prima vermaakt. 

kerstdag 2021kerstavond 2021

Zondag

We sliepen uit. Ik had eigenlijk weer willen gaan hardlopen, maar de berichten over ijzel deden me besluiten dat maar niet te doen. Achteraf had het best gekund, want het was totaal niet glad. Ik ging na het opstaan eerst krachttraining doen in onze werkkamer. Zo fijn dat daar nu lekker de ruimte voor is. Ik sportte drie kwartier, daarna stond het ontbijt klaar en kon ik zo aanschuiven. Sterre zat ook op tijd aan het ontbijt, ze was niet gedoucht maar dat mocht de pret niet drukken 🙂 Daarna ging ik een frisse neus halen, even een rondje lopen in de buitenlucht. De rest van de dag rommelden we wat in huis. De kinderen luisterden muziek via hun schermpjes met de koptelefoon op, we deden nog een paar spelletjes en in de avond was het tijd om te gourmetten. Het was opnieuw een gezellige kerstdag, maar we waren allemaal erg moe dus gingen op tijd naar bed. Yuren kwam er ‘s nachts nog uit, omdat hij ontzettende hoofdpijn had (van de corona). Gelukkig hielp een paracetamol goed en viel hij toch weer in slaap.

meisjes koptelefoons

 

Vorig artikelJaloezieën op maat zijn populair
Volgend artikelWaar je op moet letten bij de aanschaf van sneeuwkettingen
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in