Review snoerloze steelstofzuiger BCH6ALL

Met 4 kinderen komt er dagelijks een hoop troep op de grond te liggen. Met name rond de eettafel. Het lijkt wel of mijn kinderen gewoon niet fatsoenlijk boven hun borden kunnen eten. Altijd valt er wel wat. Bij Fee is dat natuurlijk het ergst. Logisch ook, zij is nog klein. Nu vind ik het echt een gedoe om telkens de stofzuiger te pakken. En ook om heen en weer te sjouwen naar boven, want ook daar moet natuurlijk regelmatig worden gestofzuigd. Toen mij werd gevraagd of ik de snoerloze steelstofzuiger BCH6ALL wilde testen, had ik daar dus wel oren naar!

Oplader

Nu heb ik eerder een snoerloze stofzuiger gehad, maar die zoog niet goed en ik vond het ook onhandig dat hij moest opladen op een best wel grote voet die altijd in de weg stond in de trapkast. Die had ik dus weggedaan, en ik zoog weer gewoon met mijn oude vertrouwde stofzuiger met snoer. De Bosch steelstofzuiger BCH6ALL heeft een kleine oplader, een beetje vergelijkbaar met de oplader voor je iPhone. Dat vind ik dus al een groot voordeel.

Snoerloos is handig!

Daarnaast is snoerloos stofzuigen sowieso enorm handig. Een stofzuiger met snoer is best een zwaar en log ding dat je echt wel moet sjouwen over de trappen. Deze snoerloze is niet zo onhandig qua formaat en ook vrij licht. Je neemt ‘m zo mee de trap op naar boven. Bovendien kon ik nooit de hele woonkamer in 1 x zuigen in ons nieuwe huis, omdat deze zo groot is. Dan moest ik eigenlijk 3 verschillende stopcontacten gebruiken om in alle hoeken en gaten te kunnen komen. Dat hoeft met deze niet meer! Ideaal! 

 

Review Bosch snoerloze steelstofzuiger BCH6ALL

Ik heb de stofzuiger nu ongeveer 4 weken in gebruik en ik ben er heel blij mee. Ik heb wel één nadeel ontdekt, wat ik aan het einde van dit artikel zal opschrijven. Dit is gelukkig een nadeel waar ik in het dagelijks gebruik niet direct hinder van ondervind, maar wat wel jammer is. Hieronder  zal ik gedetailleerd vertellen wat ik van de snoerloze steelstofzuiger BCH6ALL vind. 

Zuigkracht

Allereerst zuigt hij echt als een malle! Echt supergoed dus, geen kruimeltje blijft liggen. Mijn gewone stofzuiger zuigt veel minder goed, dus ik ben hier heel erg blij mee. Hij staat bij ons in de trapkast beneden, en elke avond pak ik in een handomdraai de stofzuiger om even snel onder de tafel te zuigen. Heel fijn, want op de witte vloer die wij hebben zie je natuurlijk elk kruimeltje liggen.

Wendbaarheid

De stofzuiger is redelijk soepel, al merk ik wel dat doordat hij zo goed zuigt hij iets minder wendbaar is dan ik soms zou willen. Aan de andere kant vind ik de zuigkracht weer zo belangrijk, dat het niet ten koste van dat zou moeten gaan. Bovendien wen je er ook aan, het is gewoon een andere manier van bewegen dan ik gewend was.

Accu

Ons huis heeft 3 verdiepingen. Als ik alledrie de verdiepingen achter elkaar schoonmaak, dan haakt de stofzuiger bij de 3e verdieping halverwege af omdat de accu leeg is. Ik maak dus meestal 2 verdiepingen tegelijk schoon en zet ‘m dan weer even op de oplader. Ik zuig dan wel heel grondig hoor, dus echt alle hoeken en gaten waar ik bij kan pak ik mee. Ik denk dat als ik het wat meer met de Franse Slag zou doen, ik het net wel allemaal zou redden. De oplaadtijd is ongeveer een uur, daarna kun je weer aan de slag. Je kunt dus ook de stofzuiger na 1 verdieping weer even op de oplader leggen, terwijl je bijvoorbeeld even de wc schoonmaakt.

Design

Het is een prachtig ding, maar ik zet ‘m toch gewoon achter een deur hoor. Ik vind namelijk stofzuigers per definitie lelijk 🙂 Maar het is wel een mooi design. Wij hebben de witte, die vind ik zelf net even wat mooier dan de zwarte.

Leegmaken

De Bosch snoerloze steelstofzuiger BCH6ALL heeft een reservoir dat gemakkelijk leeg te halen is. Je gooit het gewoon in de prullenbak. Gemiddeld kun je ongeveer 2 a 3 keer je hele huis zuigen voordat je deze hoeft te legen, maar ik doe het meestal na elke stofzuigerbeurt, zodat ik er de volgend keer niet aan hoef te denken. 

Nadeel

Ik schreef al dat ik ook een nadeel had gemerkt. De steel is namelijk best wel dik, waardoor het mij niet lukt om onder ons bed, onder de kast of onder de bank te stofzuigen. Nu kan ik de bank wel verschuiven, maar ons tweepersoonsbed is zo zwaar, dat lukt me niet. Dat doe ik dus nu met de swiffer of toch met mijn oude stofzuiger. Ik zuig niet elke dag onder alles, maar eens in de twee weken toch zeker wel, dus voor die momenten vind ik het jammer dat hij daar niet onder past.

Conclusie

Als je mij vraagt of deze snoerloze steelstofzuiger van Bosch het waard is om aan te schaffen zeg ik volmondig ja. Met name de enorme zuigkracht èn het feit dat je ‘m zo oppakt en overal mee naar toe neemt, zodat je ook daadwerkelijk vaker stofzuigt vind ik twee hele grote pluspunten. Als je met je oude stofzuiger wel goed onder lage kasten of banken kunt, zou ik die nog niet wegdoen, zodat je eens in de zoveel tijd daar onder kunt zuigen. Meer informatie over deze snoerloze stofzuiger en verkooppunten vind je hier.

Vorig artikelAmaryllis in huis met kerst
Volgend artikelDe leukste kleurplaten voor de winter
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in