Jaloezieën op maat zijn populair

Jaloezieën op maatDe meest populaire vorm van raamdecoratie op maat zijn jaloezieën. Bijna ieder huis heeft wel iets van luxaflex, horizontale lamellen, vouwgordijnen of jaloezieën hangen in huis. Sommige mensen hebben het overal in huis, anderen bijvoorbeeld alleen in de woonkamer of juist boven op de slaapkamers. In principe zijn ze voor iedere kamer geschikt, er zijn zelfs speciale jaloezieën beschikbaar voor de badkamer. Kiezen voor deze vorm van raambedekking is een persoonlijke keuze die soms gebaseerd is op het gemak, dus het praktische, maar soms ook omdat mensen ze gewoon mooi vinden. 

Lees ook: Make over van de badkamer

Jaloezieën op maat zijn populair

De reden dat jaloezieën op maat zo populair zijn heeft er ook mee te maken dat er wat voordelen aan zitten. Deze vorm van binnenzonwering zijn ontworpen om het licht te kunnen filteren èn tegelijk je privacy te waarborgen. De horizontale lamellen van bijvoorbeeld hout, aluminium of pvc kun je zo draaien, dat langslopende binnenkijkers alleen zien wat je wil dat ze zien. Er is nog een ander voordeel: ze beschermen ook je meubels en planten tegen fel zonlicht. Ik had laatst zo’n luchtplantje dat helemaal verdroogd was, omdat deze in het felle licht stond. Toen ik mijn luxaflex wat anders had gedraaid en het plantje minder te verduren had van de zon, trok het gelukkig helemaal bij. 

Het oog wil ook wat…

Natuurlijk zijn jaloezieën niet alleen maar praktisch, ze zijn vaak ook gewoon mooi. Op deze website kun je daar een heleboel voorbeelden van zien. Jaloezieën zijn in vele kleuren en materialen te krijgen. Dat maakt dat ze perfect aan te passen zijn aan je interieur. Qua kleur en materiaal dus. Wij hebben bijvoorbeeld in de badkamer voor plissé gordijnen gekozen, omdat ze daar speciaal materiaal voor hadden wat vochtbestendig is. Ideaal. In de keuken hebben wij dan weer vouwgordijnen, omdat ik dat gezelliger vind staan. Overigens lopen daar wel altijd mensen langs, dus beter zouden we voor luxaflex kunnen kiezen. Dat ga ik misschien nog wel een keer veranderen, want dan kun je zorgen dat je minder inkijk hebt. 

Jaloezieën op maat zijn populair

Vorig artikelDe leukste cadeaus voor mannen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #363
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in