Een goede wandelrugzak

Juut springen waterval grunasIk heb al enige tijd een Herschel rugzak, gekocht omdat ik die zo leuk vond èn hij qua indeling prettig was. In werkelijkheid blijkt deze rugtas helemaal niet fijn. Als ik ‘m langer dan een uur draag, krijg ik altijd pijn in mijn nek en schouders en later ook hoofdpijn. Ik was dan ook op zoek naar een andere rugtas, die ik mee kon nemen op mijn reizen. Wel had ik eisen, waarvan de belangrijkste was: geen pijn meer! Inmiddels heb ik een goede wandelrugzak gevonden, waar ik zo blij mee ben! Het is een deuter rugzak, speciaal voor vrouwen. In deze blog vertel ik er alles over. 

Lees ook: Waarom zou je wandelschoenen kopen?

Een goede wandelrugzak

Een goede wandelrugzak is een must als je, net als ik, graag wandelt en ook veel op reis bent. Het allerbelangrijkste is, zo weet ik inmiddels, dat hij comfortabel draagt. Zelfs als je zwaar beladen bent. Het gewicht moet goed verdeeld worden en niet alleen rusten op je nek en schouders, want dan krijg je last van nekpijn, schouderpijn en door de verkrampte houding ook hoofdpijn die wel een dag kan aanhouden. Niet prettig. Ik had ook nog andere wensen. Zo wilde ik bijvoorbeeld aan de buitenkant een vak om een flesje water in te doen. Ik vind het prettig om die zo voor de pak te hebben als ik ga wandelen. Ook heb ik altijd mijn camera en camera lenzen mee, dus ook deze moeten er in passen. Tot slot wilde ik voldoende ruimte hebben voor een laptop en een warme trui. 

fee en mama theth naar grunas

Deuter Futura 25L

Ik had gehoord dat Deuter rugzakken heeft speciaal voor wandelaars. Of je nu een hobby wandelaar bent of een geoefende wandelaar, lange of korte tochten maakt, ze hebben voor iedereen comfortabele modellen. Aangezien mannen en vrouwen een andere bouw hebben, maken zie hier ook onderscheid in. Na lang twijfelen koos ik uiteindelijk voor de deuter Future 25L in paprikarood (het is meer oranje in het echt). Deze is groot genoeg voor alles wat ik meestal meeneem en heeft de gewenste zijvakken voor een flesje water. De afgelopen periode heb ik de rugtas zowel in Nederland, België als in Albanië gebruikt tijdens mijn wandelingen en ik ben er heel blij mee! Hij is zo fijn!

Juut maakt foto deuter rugtas

Details over de rugzak

De deuter Futura 25L heeft een gevoerde heupgordel, gevoerde schouderbanden, borstriem, Aircomfort-rugnet, frame met rond profiel van duurzaam elastisch verenstaal en stabilisatieriemen. Hierdoor wordt het gewicht goed verdeeld en voelt de rugzak, ook als je zwaar beladen bent, nog steeds licht aan. Je kunt ‘m helemaal op maat verstellen, waardoor hij precies goed zit voor jouw lijf. Dat voel je tijdens het wandelen. Zelfs stukken waarbij ik moest klimmen- en klauteren bleef de rugzak comfortabel en stevig op mijn rug zitten. Daarnaast heeft deze rugtas ventilatiegaten op de rug, waardoor je niet gaat zweten. De buitenkant is 100% polyamide en de binnenkant is 100% polyester. Er zit onderin een regenhoes ‘ingebouwd’, zodat je spullen goed beschermd zijn als je in barre omstandigheden wandelt, zoals bijvoorbeeld in Scandinavië, IJsland of Schotland. 

Een goede wandelrugzak Deuter Futura 25L

Vakken aan de binnenzijde

Wat betreft de binnenzijde zijn er de volgende vakken: er is een organizervak binnenin, een groot binnenvak, je hebt een voorvak waar je bijvoorbeeld lippenbalsem, sleutels en je telefoon in kunt stoppen. Er is een vak voor kostbare voorwerpen, wat meer verstopt en voor de Nordic Walkers is er zelfs bevestiging voor wandelstokken. Tot slot heb je een stretchvak, bevestigingslussen voor een helmhouder en 2 zijvakken waar dus een flesje water in kan. Ik ben inmiddels helemaal aan de indeling gewend en kan er alles goed in kwijt. Wat ik er zelf nog bij ga kopen is een bevestiging voor mijn camera aan de rugzak, een caputure clip van Peak Design. Dat zag ik bij een vriendin en dat lijkt me superhandig. 

Mijn ervaring met de deuter Futura

Zoals je hebt kunnen lezen ben ik heel erg tevreden met deze rugzak van deuter. Naast de Futura 25L hebben ze nog meer modellen. De Speed Lite is bijvoorbeeld ook een fijn model. Allemaal hebben ze een moderne, frisse look en een perfecte pasvorm. Ze zijn ultralicht, duurzaam (gerecyled materiaal en PFC vrij) en echt geschikt voor élke outdoor-liefhebber en élke wandeling (van de natuurliefhebber en gezelligheidswandelaar tot aan de sportieve en lange afstandswandelaar en de geocacher). Ik kan deze rugzak van harte aanbevelen. Kijk zelf even welk model en welke grootte voor jou het beste past, maar het draagcomfort is sowieso heel goed! 

Een goede wandelrugzak

Vorig artikelWandelen naar de Grunas waterval in Theth
Volgend artikelDe wandeling naar Syri Kalter Theth
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in