Foto weekoverzicht Judith #365

blij ei buitenWelkom bij weer een nieuwe corona-week in huize hipenhot 🙂 Ik denk dat dit best een saai weekoverzicht is, want ik maak gewoon weinig mee. Ik doe dagelijks een wandeling, ik lees, houd me rustig en doe af en toe een spelletje met de kinderen. Langzamerhand begin ik er wel echt naar de snakken om weer echt iets te kunnen doen buiten. Naar het bos of het strand ofzo. Even wat anders dan mijn standaard rondjes hier in de buurt. Maar ja, dat kon deze week nog niet. Van mijn standaard rondjes weet ik dat ik amper mensen tegenkom en als ik ze tegenkom, dat ik ook afstand kan houden. Dat kan ik op andere plekken niet inschatten, dus daar waag ik me niet aan. 

Maandag

Het is de 4e dag dat ik corona heb en ik voel me elke dag een klein beetje beter. Lenthe en Fee mogen vandaag uit quarantaine, zij hebben 24 uur geen klachten meer en zijn voorbij de 7 dagen. Ze zijn blij en willen graag naar buiten. Ik besluit een kort rondje met ze te doen van 3,5 km, waarbij Fee meegaat op de step. Dat kind is zo gelukkig om buiten te zijn, echt grappig. Ze heeft ook meteen een gezonde kleur en stept lekker door. Ik heb nog wel wat verhoging, dus na deze wandeling breng ik toch de dag grotendeels in bed door. Af en toe ga ik even naar beneden om een kop thee te drinken of wat te eten. Mijn geur en smaak zijn volledig weg en dat is toch wel heel vervelend. Niks smaakt me. Het rare is dat ik zoet en zout nog wel proef, maar geen nuance of gelaagdheid in smaak. Dus een stukje kaas smaakt alsof ik een hap zout neem, een druif smaakt naar een hap suiker. Sowieso heb ik nog weinig eetlust. Ik ben inmiddels ruim 2 kilo afgevallen. Met Fee speel ik samen in de middag een Jumpin smartgame

Jumpin smartgame

Dinsdag

Ik heb heel lang wakker gelegen deze nacht, wel tot 5 uur. Geen idee waarom. Ik kon gewoon de slaap niet vatten. Uiteindelijk viel ik nog 2 uurtjes in slaap, maar dat was het wel. Hoewel ik me deze dag een klein beetje beter voelde en de koorts nu volledig weg is, ben ik zo moe van de slechte nacht dat ik weinig doe, behalve lezen. Wel doe ik natuurlijk nog een rondje, waarbij ik tijdens het maken van een foto met mijn sjaal verstrikt raak in een prikkelbosje en amper loskom zonder mijn hele sjaal aan gort te trekken. Thuis probeer ik steeds aan dingen te ruiken, zoals de mayonaise, sinaasappel, douchegel etc, maar ik ruik niks. Mijn smaak is ook nog steeds raar en dat vind ik misschien nog wel het ergste van alles. We zijn trouwens ook Big Brother weer gaan volgen 🙂 

kaal bos winter

Woensdag

Gelukkig was het een betere nacht geweest. We sliepen een beetje uit, omdat Maik op woensdag vrij is. Helaas was Fee wel al vroeg wakker en stond ze naast ons bed. Ik ben er dan maar uitgegaan en met haar gaan ontbijten beneden. Later kwam Maik ook en ging ik mijn dagelijkse wandeling doen. Door de wind en de regen, maar prima. Eenmaal thuis ben ik met mijn boek op de bank gedoken. Ik was nog steeds bezig in het boek over de baby’s uit Mauthausen en die heb ik uitgelezen. Met de post kwamen er een aantal bestellingen voor de webwinkel binnen, oa de bomen waren uitverkocht en de bijenkneedwas/versierwas had ik bijbesteld. De bureauleggers zijn ook bijna op, maar die laat ik in Duitsland drukken, dus die komen pas over 10 dagen. Tot slot kwam eindelijk ons nieuwe kleed. Die had ik al een hele poos geleden besteld, maar het duurde vrij lang voor deze bezorgd werd. Hij is van Zuiver en ik ben er heel blij mee. De kinderen vinden het ook heerlijk, zo’n groot kleed bij de tv. Ze lagen er de hele middag op (terwijl de tv niet aan mocht haha). 

nieuw kleed lekker zachtuiensoepje

Donderdag

Another day in corona-paradise zullen we maar zeggen. Met een wandeling, wat lezen en een 3 wassen er doorheen jassen. Maik was thuis aan het werk op de werkkamer, ik zat beneden op de bank. In de avond werd ik even wat kortademig. Mijn saturatie was verder goed en de ademhalingsfrequentie ook, maar ik had wel het gevoel dat er een olifant op mijn borstkas zat zeg maar. Maik heeft dat ook gehad, ongeveer op dezelfde dag. Het werd erger tijdens het liggen. Gelukkig ging het later weer over en heb ik goed kunnen slapen. 

view wandeling

Vrijdag

Na een relatief goede nacht ging vroeg de wekker, Maik ging voor het eerst weer naar zijn werk toe sinds de Corona. Hij zit nu ruim 14 dagen na de besmetting en dan zou dat volgens de GGD weer veilig moeten zijn. Hij heeft ook geen klachten meer. Ik bleef nog even liggen, ik merk toch dat ik niet zo heel veel energie heb door de Corona. Toen Fee wakker werd ging er uit. We ontbeten samen, wat bij mij nog altijd lastig gaat. Ik kan al sinds 5 dagen voor de positieve test niet goed eten. Ik heb wel trek, maar ik zit na 3 happen vol en dan lukt het ook echt niet meer. Heel vervelend. De kerstkilo’s zijn er inmiddels meer dan af, dus ik hoop dat dit wel bijtrekt binnenkort. Na het ontbijt deed ik mijn dagelijkse wandeling, in de zon, dat was fijn. De rest van de dag heb ik een beetje op de bank gehangen en spelletjes gedaan met de meiden. Ik heb vrij weinig puf om dingen te ondernemen en ik word er ook een beetje depri van inmiddels. Mijn conditie holt hard achteruit zo en dan kom je in een soort vicieuze cirkel terecht merk ik: niet fit door de corona- slecht eten door de corona- weinig energie door slecht eten- lusteloos door weinig energie hebben, conditie die achteruit gaat door weinig te ondernemen, etc. Ik hoop dat ergens deze week het kantelpunt komt, zodat ik me fitter ga voelen en conditie kan gaan opbouwen. En natuurlijk dat het eten beter gaat lukken. Een klein lichtpuntje is wel dat ik heel in de verte wat begin te ruiken. 

cake bakken driekoningenzeeuwse knop cake

Zaterdag

Ik was nogal vroeg wakker, wat balen was, want iedereen sliep uit. Ik kon alleen niet meer in slaap komen. Het gekke was dat ik allerlei vreemde geuren rook: dan weer vanille, dan weer dreft. Toen ik google kwam ik er achter dat dit vaak een teken van herstel is, en dat klopte, want toen ik onder de douche stond rook ik voor het eerst weer echt de douchegel toen ik me inzeepte. Zonder er echt heel erg aan te moeten snuiven zeg maar. Na het ontbijt ging ik wandelen. Ik liep 7 km en rende ook 2 keer een stukje. Dat ging goed. Ik voelde me deze dag significant beter dan de dagen ervoor gelukkig. Wat wel gek was: ik werd deze ochtend ineens ongesteld, maarliefst 10 dagen vroeger dan normaal. Denk dat dat toch ook de corona is, je hoort toch veel over menstruatiestoornissen door het vaccineren ook? Ik ben nl altijd heel regelmatig. Na het wandelen deed ik een potje Monopoly met Yuren. Ik vind dat een vreselijk spel, daarom doe ik het maar 1 keer per jaar. De laatste keer was januari 2021 geweest. Dit keer maakte ik hem in, dus hij verloor. Nu moet hij weer een jaar op de revanche wachten 🙂 Na de monopoly deed ik een zelftest, die gelukkig weer negatief was. Bij Sterre ook. Of dit betekent dat ik nu uit quarantaine mag weet ik niet precies. Volgens mij zegt een negatieve test dat je niet meer besmettelijk bent, aan de andere kant heb ik nog steeds een verstopte neus. En de regel is ook dat als je nog klachten hebt, je nog niet uit quarantaine mag. Ik blijf dus voorlopig nog maar bij mensen uit de buurt. 

wandeling kassen

Zondag

Toen ik wakker werd dacht ik: weer een dag als alle andere de afgelopen 3 weken. Kinderen entertainen, wandelingetje maken, beetje lezen. En zo ging het ook. Maik en Sterre gingen de folders rondbrengen, Lenthe ging voor het eerst bij een vriendinnetje spelen en we aten frietjes met truffelmayo om nog een beetje jeu aan de dag te geven 🙂 Morgen iedereen weer naar school en het werk, wat structuur zal ons goed doen. Ik heb er na drie weken in elk geval wel weer zin in, zelfs om aan de slag te gaan en wat andere mensen te spreken dan mijn gezinsleden haha. 

spelletjesmiddag alweer

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #364
Volgend artikelCorona, van dag tot dag
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in