Corona, van dag tot dag

pos zelftest corona 31 dec 2021De afgelopen week hebben we hier thuis Corona gehad en was ook ik de klos. Ik merkte dag ik zelf een beetje benieuwd was naar het verloop van dag tot dag bij Corona, maar daar is best weinig over te vinden. Het is waarschijnlijk ook bij iedereen anders. Toch heb ik voor mezelf een dagboekje bij gehouden en leek het me leuk om dat in een blog te verwerken, voor wie ook Corona krijgt en er benieuwd naar is. 

Lees ook: Mijn ervaring met Lactoferrine na Corona

Corona, van dag tot dag

Wij hebben alle zes Corona gehad. Van ons gezin was alleen mijn man volledig gevaccineerd, ik en de kinderen hebben de infectie ongevaccineerd doorgemaakt. Mijn jongste dochter heeft 1 dag en nacht koorts gehad en was een beetje verkouden, daarna had ze geen klachten meer. Mijn andere dochter was alleen een dag wat hangerig, een beetje verstopt en at weinig, maar zij had verder nauwelijks klachten. Mijn zoon heeft geen koorts gehad, maar was wel verkouden en klaagde vooral over hele erge hoofdpijn, weinig trek en misselijk. Mijn puberdochter was ook alleen wat verkouden, had een beetje hoofdpijn en was moe, maar is er ook goed doorheen gekomen. Mijn man was vooral erg verkouden, hij hoestte erg en had een flinke snotneus. Smaak- en geurverlies hadden alleen mijn man, ik en mijn puberdochter. Het aantal ziektedagen was bij 2 dochters slechts 1 a 2 dagen, mijn zoon 10 dagen, mijn puberdochter ook 10 dagen en mijn man 8 dagen. Bij mij zelf was het 10 dagen. Hieronder mijn verslag van dag tot dag met Corona. 

Dag 1

Er heerst al 11 dagen Corona in ons gezin, maar ik testte gisterochtend met een zelftest nog negatief. Deze nacht heb ik een prikkeltje in mijn keel en ik lijk iets meer te hoesten (ik hoestte al doordat ik een week hiervoor griep had). Ook heb ik al 5 dagen dat ik niet goed kan eten, ik heb wel trek, maar ik zit na 3 happen vol. Deze ochtend test ik positief met een zelftest, het streepje is direct heel donker zichtbaar. Overdag voel ik me nog prima, maar in de middag krijg ik ontzettende spierpijn door mijn hele lijf. Het is oudjaar, dus we blijven lang op, maar ik val bij de tv in slaap. Rond middernacht krijg ik 39 graden koorts en ik ga dus ook om half 1 meteen naar bed en slaap gelukkig goed.

Dag 2

De koorts is nu verhoging geworden en wisselt per uur. Het ene moment is het 38, dan stijgt het weer naar 38,6 en weer een uur later is het gedaald naar 37,9. Dit blijft de hele dag zo. De pijn in mijn lijf is er nog. Ik loop samen met mijn man 5 km in de natuur, maar dat gaat niet van harte. Mijn benen doen veel pijn. De rest van de dag lig ik op bed, ga er alleen af en toe even uit om te eten of een kop thee te drinken. In de avond heb ik wat pijn aan mijn longen. Ik heb ook wat lichte hoofdpijn en ben vooral erg moe. Ik lees veel en ga op tijd slapen.

Dag 3

Ik voel me een stuk beter dan gisteren. De pijn in mijn lijf is weg en ik heb nog af en toe wat verhoging, maar een groot deel van de dag is mijn temperatuur normaal. Ben wel moe. Mijn neus zit nu dicht, dus ik begin verkouden te worden. Heb niet zozeer last van snot, maar wel een opgezwollen neusslijmvlies. Ook vandaag wandel ik 5 km en dat gaat zonder pijn een stuk beter. In de avond merk ik ineens dat mijn smaak weg is. Geuren ruik ik nog ver weg op de achtergrond. Kaas smaakt nu naar een hap zout, ik proef de primaire smaken nog wel, maar geen nuances meer. Heel raar. 

Dag 4

Goed geslapen, wel neusdruppels genomen om wat vrijer te kunnen ademen. Mijn temperatuur is nu weer normaal. Wel ben ik nog steeds erg moe en lusteloos. Heb 3,5 km gewandeld, en ben daarna weer moe op bed gaan liggen. Was echt uitgeteld van dat rondje. De geur is nu helemaal weg ook. Zelfs als ik heel hard ruik aan de douchegel ruik ik niets. Het gekke is dat ik me totaal niet verkouden voel, maar wel zo klink. Het virus zit ook op mijn stem en mijn neus zit steeds dicht. De pasta ‘s avonds smaakt me totaal niet, ik eet maar een paar happen. Een paar druiven smaken me beter, die proef ik ook wel een beetje. Ik ga in bad en ruik niets van de sop. Heel gek. 

Dag 5

Ik heb heel slecht geslapen, geen idee waarom, maar lag maar te draaien. Ben meteen in de ochtend 6 km gaan wandelen, daar knapte ik van op. Ik voel me weer een klein beetje beter dan gisteren. Lig nu niet meer in bed, maar met een boek op de bank. Voel me nu vooral moe en heb weinig energie. Ik lijk mijn smaak weer een beetje terug te krijgen, geur nog niet. Wel ruik ik de hele dag door aan dingen met een sterke geur, zoals mijn luchtje, de mayonaise, azijn en dat soort dingen. 

Dag 6

Een goede nacht gehad, ook weer 6 km gewandeld en veel gelezen. Af en toe lijk ik in de verte weer iets te ruiken, als ik er echt met mijn neus boven hang en inhaleer. Gewoon de geur van de douchegel als ik mezelf was ruik ik nog niet, maar wel als ik er met mijn neus bovenhang. In de avond krijg ik ineens keelpijn. 

Dag 7

Mijn neus zit nog steeds dicht, maar zowel smaak als geur lijkt met hele kleine stapjes terug te komen. Ik proef nog niet alle nuances, maar het is wel echt iets beter dan gisteren. Eten lukt nog steeds niet goed, ik ben bijna 2 kilo afgevallen inmiddels. Ik merk nu ook voor het eerst dat als ik de trap op loop, mijn hart tekeer gaat en ik een beetje kortademig ben. In de avond heb ik ook pijn aan mijn longen bij diep inademen. Gelukkig ben ik niet benauwd. 

Dag 8

Voel me best oke inmiddels. Mijn conditie is wel hard achteruit, ik ben snel kortademig bij inspanning, dan zit ik snel op de 15 keer ademhalen per minuut. Dit trekt ook snel bij als ik weer even zit naar 8 keer per minuut. Reuk en smaak gaat nog steeds vooruit gelukkig. Mijn eten krijg ik nog steeds niet goed op. De pijn in mijn longen is gelukkig weg. Ook vandaag wandel ik weer en steeds na het wandelen voel ik me eigenlijk weer een beetje beter. De buitenlucht en het bewegen doen me goed. 

Dag 9

Ik zie dat ik ineens 10 dagen te vroeg ongesteld ben geworden. Dit is dus blijkbaar niet alleen een bijwerking van de vaccinaties, maar ook van Corona zelf. Ik heb dit namelijk nooit eerder gehad. Ik ruik de douchegel nu wel als ik me was, ook ruik ik weer eten als ik aan het koken ben. Het gekke dat ik vandaag heb, is dat ik 3 keer in rust ineens een hoge hartslag heb. Als ik dan even ga liggen, gaat het weer weg. Ook voel ik nog wel wat aan mijn longen bij diep ademhalen. Verder voel ik me vandaag minder moe dan de rest van de week, ik krijg nu echt wat meer energie. 

Dag 10

Eigenlijk voel ik me weer zo goed als normaal. De test ik ook weer negatief. Wel heb ik nog een lichte snotneus en wat lichte keelpijn. Mijn conditie voelt nog wel zwak, maar ik ga de komende twee weken nog niet hardlopen, omdat dit afgeraden wordt. Ik houd het dus bij wandelen. Vandaag heb ik gelukkig geen hoge hartslag meer gehad in rust. ‘s Avonds in bad ruik ik ook het badwater weer. Ik heb ook meer trek en krijg mijn eten weer gewoon op. We gaan de goede kant op. 

Dag 11

De vakantie is voorbij, dus de wekker staat vroeg. Bij het ontbijt neem ik nog een gembershotje, ik heb gehoord dat dit goed werkt bij geur en smaakverlies dus dit drink ik al de hele week. Om 9 uur ga ik aan het werk en dat gaat goed. Ik heb genoeg energie om achter de laptop te zitten en de tijd vliegt voorbij. Wel merk ik dat ik rond 15.00 uur wel wat vermoeid raak, toch een energie-dipje. Ik geef er niet aan toe en werk stug door. Eind van de dag ga ik nog even wandelen en daarna voel ik me gelijk weer fitter. Doordat ik nog steeds een verstopte neus zit, durf ik nog niet met andere mensen in aanraking te komen, dus de quarantaine duurt nog even voort, daar baal ik wel van. Hopelijk zijn de laatste klachten nu ook snel weg. 

De zelftests die wij trouwens gebruiken en dus heel goed bleken te werken zijn die van Flowflex. Ik hoop dat jullie iets hebben aan mijn verhaal over Corona, van dag tot dag. Het is een persoonlijk coronadagboek en kan uiteraard bij iedereen weer anders zijn, maar bij mij verliep het dus zo. 

Corona test voor kinderen zelftest covid 19

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #365
Volgend artikelBezienswaardigheden in Oost-IJsland
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in