Foto weekoverzicht Judith #388

haasje juni 2022Wat was het weer fijn he, die zon! Ondanks dat het best een drukke week was, verliep het allemaal prima. Bovendien had ik het donderdag en vrijdag niet zo druk, dus kon ik bijkomen van de eerste drie drukke dagen. Het weekend was ook prima, met lekker weer, vooral op zondag. En er was genoeg tijd om te relaxen, als voorbode op de laatste 2 drukke weken voor de zomervakantie!

Maandag

Ik stond al om 8 uur op mijn werk, want er kwam een fotograaf foto’s maken van ons team en dat coördineerde ik. Ook was er een journalist om alle collega’s te interviewen voor de nieuwe website die we aan het maken zijn. Verder was er ook vergadering. Daarna racete ik naar huis voor een snelle lunch en ging ik weer door naar een overleg op een school. Dat duurde tot half 6, zo was het een vrij volle dag. Gelukkig stond er ‘s avonds niks meer op het programma, behalve dan dat de buurman Maik (en mij) uitleg kwam geven over het wormenhotel. We kregen ook meteen een heleboel wormen die zich vanzelf weer zullen vermenigvuldigen, zodat wij ook superfood krijgen voor de tuin en binnenplanten. De wormen maken namelijk compost van (ongekookte) groenten, fruit en tuinafval en ze maken ook wormenthee. Die kun je aftappen en vermengen met water en vervolgens aan je planten geven. Dat voorkomt ongedierte en laat ze supergoed groeien. Geen pokon meer nodig en je bespaart bovendien een heleboel afval. Na deze uitleg vond ik het wel weer mooi geweest met de dag en ging ik lekker naar boven, douchen en nog een beetje tv kijken in bed. Het was inmiddels ook al 22.00 uur. 

Dinsdag

Ik kon ietsje later opstaan, maar niet heel veel later, want ik moest deze ochtend naar Veenendaal. Lekker in de file, bah. Vind ik altijd zo zonde van mijn tijd. Gelukkig was ik maar een half uurtje langer onderweg. Ik had daar een soort van sollicitatiegesprek, maar nog meer op een oriënterend niveau. Het was een leuk gesprek, dus ik ga er serieus over nadenken. Alleen dat het in Veenendaal is, is wel een dingetje, al begreep ik dat ik daar niet steeds hoef te zijn. Wel is het veel meer door Nederland reizen dan ik nu gewend ben. Wordt vervolgd… De terugreis ging vlot, dus ik was op tijd terug voor mijn online afspraak. Daarna was het tijd om de meisjes van school te halen, waarbij Fee ergens ging spelen en ik dus alleen Lenthe meenam. Yuren fietst tegenwoordig zelf naar huis. Ik pakte de bestellingen in, bracht ze naar de post en verlengde meteen de terugweg met een korte wandeling, om even wat te bewegen. De laatste weken voor de zomervakantie zijn zo druk dat mijn sportmomentjes wat lastiger in te plannen zijn, dus doe ik het af en toe maar zo. Daarna kroop ik nog even een paar uur achter de laptop om wat werk te doen, tot het tijd was om Fee te halen en daarna te koken. Zo vliegen de dagen om. Maik had op zijn werk ijs getrakteerd, daar was nog wat van over, dus we hadden een lekker toetje. 

kv gebouwijs verjaardag maik 2022

Woensdag

Hoewel ik normaal vrij ben op woensdag, heb ik deze ochtend gewerkt. Ik was immers de dag ervoor naar Veenendaal in de ochtend, waardoor ik niet heb kunnen werken. Er waren twee afspraken die eigenlijk allebei leuk waren. Na de lunch ging ik met Maik naar Groenrijk om daar nog een dieprode klimroos te kopen voor bij de voordeur. Ik wilde ook een vlier, maar die hadden ze al weken niet, dus die heb ik nu online besteld 🙂 Verder heb ik de laatste had gelegd aan de blog over de camping waar we in de meivakantie waren. Handig voor wie nog iets zoekt voor de komende vakantie of misschien de herfst? Wij vonden het er erg leuk: La Croix Vieux Pont op anderhalf uur van Parijs èn de Champagnestreek. Dus niet te ver rijden en genoeg te doen, ook voor pubers 🙂 Verder hebben we het badje op gezet, want het was natuurlijk flink heet. Dus Fee en Lenthe speelden daar in. Yuren en Sterre zijn uit de zwembadjes fase 🙂 Bovendien zat Sterre middenin de toetsweek en moest ze leren. 

badje juni 2022

Donderdag

De ochtend was vrij rustig. Ik ging naar de sportschool en daarna lekker in de tuin zitten. Het was mooi weer en iedereen was naar school of werk, dus ik kon echt even genieten van de rust. Kopje thee erbij, een tijdschrift, prima! Daarna heb ik toch mijn laptop nog even gepakt om wat te werken en voor ik het wist was het alweer tijd om de kinderen van school te halen. Fee had helaas oorpijn, dus die heb ik op de bank gezet met een filmpje ter afleiding van de pijn. Met Sterre en Lenthe ging ik even naar het gemeentehuis om het paspoort van Sterre op te halen en Lenthe moet nieuwe schoenen, die heeft opeens ook maat 37. Ze kon alleen weer niet kiezen, dus gingen we zonder schoenen naar huis. Daarna moest Lenthe nog naar pianoles en vanwege de hitte had ik geen zin om te koken, dus werd het pizza. Het was nog een heerlijke zwoele avond, maar we gingen toch een beetje op tijd naar bed. 

feetje roze parasol

Vrijdag

Op school werd Sint-Jan gevierd, waardoor de kinderen allemaal een korte dag hadden. Ik probeerde de tijd nuttig te gebruiken, want de middag zou weer druk worden. Om 3 uur richting Delftse Hout met alle kinderen en picknickspullen, bloemenkransen, etc voor het feest. Tot we om 12 uur het bericht kregen dat de boel werd afgelast wegens voorspeld onweer en regen. Ik haalde 2 heel verdrietige kinderen uit school, vooral Fee had dikke tranen. Ze mocht voor de eerste keer over het echte vuur springen dit jaar (dat mogen kleuters nog niet), dat ging nu mooi niet door. Ik besloot er thuis maar een Sint-Jansfeestje van te maken. We haalden marshmallows bij de supermarkt, ik bakte pannenkoeken met madeliefjes erin en de bloemenkransen hadden we ook zo gemaakt. Toen Maik thuis was staken we zijn nieuwe verjaardagscadeau aan, de Cosi vuurkorf. Daar konden de kinderen prima overheen springen! Boven dat vuurtje bleek het roosteren van de marshmallows ook heel goed te gaan. Er kwam trouwens welgeteld 1 heel klein buitje, verder was het prachtig weer. We hebben alsnog een hele leuke avond gehad gelukkig! 

‘s Middags hadden we trouwens ook nog iets leuks gedaan, we waren gaan lunchen bij Bistro Le Petit Chef in Rijswijk om te vieren dat Sterre haar toetsweek erop zat en ze vakantie heeft nu. Was heel gezellig en lekker!

Fee sint jan 2022 marshmallow

Lenthe bloemenkrans sint jan 2022

Fee yuren sint jan 2022

Juut en Yur juni 2022

marshmallows roosteren sint jan 2022

sterre juni 2022

fee over vuur sint jan 2022lenthe springt over vuur sint jan 2022

Zaterdag

Ik ging natuurlijk weer lekker zwemmen heel vroeg, daarna was het tijd voor ontbijt. Maik ging met Yuren naar de voetbal, hij had een toernooi en ik bleef met de meisjes thuis. Die waren druk met tekenen en knutselen enzo, prima. Ik waste wat en deed boven wat dingetjes die op mijn to do lijst stonden. ‘s Middags reed ik naar Amsterdam voor een Streatbite tour met als thema Israël. Daar kwam ik ook nog wat bekenden tegen, dus het was een leuk clubje waarmee we op pad gingen. Hoewel ik in Israël ben geweest, heb ik toch weer nieuwe dingen gehoord. Zo bestaat Israël nog niet zo lang, waardoor de Israëlische keuken eigenlijk niet echt bestaat. Het zijn allemaal invloeden van omliggende buurlanden. Ook leerde ik dat je Tahin niet bij de AH moet kopen (en zo wel, dat je dat dan op z’n kop moet bewaren), maar beter bij een goede Turkse winkel. Het eten was trouwens erg lekker overal en ik heb een hoop leuke tentjes ontdekt in Amsterdam rondom het Javaplein. Aanrader! 

juut streettour israel 2022israelisch food juni 2022

Zondag

Na een relaxte ochtend besloten Maik en ik rond de middag even naar Delft te lopen. Zonder kinderen 🙂 Maik had nieuwe schoenen nodig, waar hij uiteindelijk voor slaagde, we kochten allebei onverwacht een shirt en haalden koffiebonen, een boek voor Sterre (die nogal wat “klote-dagen” heeft vanwege slechte cijfers in de toetsweek. We lunchten op een terras in de zon en sloten af met de aankoop van drie reisgidsen. Waar we heen gaan, dat blijft nog even spannend 🙂 Eind van de middag kwam het Varend Corso bij ons zo’n beetje langs de deur. We zochten een mooi plekje uit om te kijken, zelfs Sterre ging mee. Het duurde wel lang, want we waren er ruim van te voren gaan zitten, zodat we het goed konden zien. Daarna was het ongeveer nog een uur voordat alle boten voorbij waren. Maar dat gaf niet: we hadden eten en drinken mee en zelfs boekjes om de tijd te doden. ‘s Avonds aten we een soepje en genoten we in de tuin nog van de zon. 

varend corso 2022

Yuren varend corso 2022 juni

lenthe juni 2022

feetje juni 2022

Vorig artikelOp vakantie met je Toyota Aygo
Volgend artikelRoute door Albanië in 4 dagen
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in