De Internationale dag van de stem: wie bel jij?

De Internationale dag van de stem wie bel jijVandaag is het De Internationale dag van de stem. Ook wel World Voice Day genoemd. Dit is een dag van bewustwording, erkenning en feest van de stem. De menselijke stem staat centraal en ieder jaar wordt er een leuk tintje aan gegeven. Veel bedrijven besteden er aandacht aan en proberen een link te leggen naar stemgebruik en stemgeluid. Denk aan workshops, oefeningen, zang, noem maar op. Er is genoeg leuks te verzinnen! De Internationale dag van de stem: wie bel jij?

De Internationale dag van de stem: wie bel jij?

Ik wil aandacht besteden aan de Internationale dag van de stem door de focus op bellen te leggen. We zien elkaar immers weinig. Een praatje maken is er bijna niet bij. Af en toe appen we eens wat of we sturen een kaartje. Maar hoe vaak bel jij iemand om even bij te kletsen? Ik moet eerlijk bekennen dat ik dat veel te weinig doe. Af en toe mijn moeder, soms een vriendin, maar meestal houd ik het bij een appje. Dat vind ik eigenlijk slecht. Met bellen kun je namelijk net even wat meer bespreken. Je hoort de intonatie in iemands stem. Enthousiasme, verdriet, boosheid, noem maar op. Zo kom je er achter hoe het ècht met iemand gaat! Tegenwoordig heeft iedereen wel een mobiele telefoon met een Sim Only of een gewoon abonnement. Dus even bellen hoeft niet veel te kosten. 

Bel vandaag iemand die je al lang niet sprak

Vandaag is een goed moment om die persoon te spreken die je al lang niet sprak. Kijk eens in je contacten van je telefoon: wie ben je een beetje uit het oog verloren? Van wie heb je al lang niks gehoord? Wie mis je? Van wie ben je benieuwd hoe het met hem of haar gaat? Trek de stoute schoenen aan en bel! Je hoeft geen excuus te verzinnen, zeg gewoon dat het de Internationale dag van de stem is en jij je hebt voorgenomen om vandaag eens wat mensen te bellen die je al lang niet gesproken hebt. Wedden dat diegene het leuk vindt dat je contact opneemt? Misschien is het zelfs wel een goede reden om een afspraak te maken. Wellicht kom je er achter dat er iets speelt in het leven van degene die jij belt wat je helemaal niet wist…?

Lees ook: Vriendenboeken voor volwassenen

Bijkletsen

Je hoeft het trouwens niet bij één belletje te laten he? Misschien kom je er al scrollend door je contacten wel achter dat er 10 mensen zijn die je al veel te lang niet gesproken hebt. Dan bel je ze gewoon alle 10! Over de kosten hoef je je trouwens geen zorgen te maken, want met het juiste abonnement is het gratis. Wist je dat je bijvoorbeeld met Sim only onbeperkt bellen bij Simyo kunt? Misschien leidt dat er wel toe dat je voortaan vaker mensen belt in plaats van appt of helemaal niet spreekt. 

Wie ga ik bellen?

Jullie zijn vast benieuwd wie ik vandaag zelf ga bellen? Ik bel in elk geval mijn moeder, die bel ik bijna wekelijks. En wat betreft vriendinnen ga ik sowieso een vriendin bellen die net verhuisd is vanwege het verbreken van een relatie. Daar heb ik onlangs wel via de app kort contact mee gehad, maar ik wil wel eens aan haar stem horen hoe het nou ècht met haar gaat!

Meer weten over de dag van de stem? Hier vind je alle informatie. 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Simyo.

De Internationale dag van de stem wie bel jij simyo

Vorig artikelInvesteren in goud, voordelen en nadelen
Volgend artikelMitsubishi Eclipse Cross PHEV gezinsauto review
Vrouw, 44, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in