Op vakantie met je Toyota Aygo

Op vakantie met je Toyota AygoDe Toyota Aygo staat bekend als een degelijke en vooral heel betrouwbare auto. Het is een relatief kleine auto, vergelijkbaar met de Kia Picanto of de Citroën C1. Deze auto is daardoor ook goedkoop in de wegenbelasting en dus een prima auto voor jonge gezinnen. Juist door de betrouwbaarheid kun je deze auto heel goed als tweedehandsje aanschaffen. Maar kun je er dan ook mee op vakantie? Ik zocht het voor je uit. 

Lees ook: Goedkoop op vakantie met je tent en luchtbed
Lees ook: Vakantie in maart

Op vakantie met je Toyota Aygo

Hoewel de Toyota Aygo een kleine auto is, kun je er als gezin met 1 of 2 kinderen prima mee rondrijden. Twee kinderen zitten op de achterbank prima en zelfs één kinderwagen waar de wielen af kunnen past erin. Verder moet je je van de achterbak niet veel voorstellen. Deze auto is vooral bedoeld als stadsautootje, maar het kàn zeker. Je moet wel een beetje creatief zijn en niet teveel meenemen. Toch kun je er naar mijn idee mee op vakantie. Zeker als je niet naar de camping gaat, maar gewoon lekker comfortabel een Bed & Breakfast of hotelletje boekt. Voor de Toyota Aygo kun je een dakkoffer bestellen of lenen van Avao, waardoor je nog net even wat meer kunt meenemen. Wil je liever de kinderwagen thuislaten? Koop dan een mooie draagdoek en leer je kindje dragen. Scheelt heel veel plek in deze auto, want zo’n draagdoek vouw je op en hang je over je eigen stoel. Ideaal en te gebruiken voor kinderen tot een jaar of 4. Heb ik zelf altijd gedaan, wij namen nooit een kinderwagen mee en gingen de eerste jaren altijd met een heel klein autootje op vakantie. 

Voordelen van een kleine auto

Oke, de ruimte in de Toyota Aygo is misschien wat beperkt, maar verder zijn er heel veel voordelen te bedenken voor deze auto. Hij is goedkoop in de aanschaf, wegenbelasting en verzekering. Je kunt heel makkelijk parkeren, want een kleine auto heeft maar weinig ruimte nodig. Zeker ook handig in het buitenland, waar het hoogzomer vaak erg druk is overal. Hij rijdt zuinig, wat ook erg prettig is in deze tijden waarin de benzine steeds duurder wordt. En het is gewoon altijd lachen als je met zo’n klein autootje op je vakantiebestemming aankomt en niemand verwacht wat er nog aan spullen en mensen uit komt. 

Inpaktips voor een kleine auto

Heb je nog wat inpaktips nodig? Wees kritisch op wat je meeneemt, ook voor je kind. Kleding kun je mixen en matchen, 1 knuffel is genoeg, koop een ereader in plaats van een stapel boeken. Neem geen boodschappen mee, je kunt best twee weken zonder hagelslag. Begin op tijd met inpakken en pak strategisch in. Gebruik tassen in plaats van koffers, omdat je tassen kunt indeuken en vervormen. Stop zware en grote spullen zoveel mogelijk onderop om het gewicht goed te verdelen. Leg handdoeken languit over de achterbank, dit kan ook met slaapzakken. Zo neemt het minder plek in, de kinderen kunnen er gewoon op zitten. Hetzelfde geldt voor een koeltas of een koelbox: een koeltas is praktischer, omdat je die beter kunt indeuken. Degene met het beste ruimtelijk inzicht mag alles in de auto leggen! Fijne vakantie!

toyota stuur

Vorig artikelIs de Seat Ibiza goed te combineren met een caravan?
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #388
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in