Foto weekoverzicht Judith #389

avondwalkMet nog maar twee weken te gaan tot de zomervakantie was het opnieuw een drukke week. Het eindfeest van Yuren, toneel van Fee en kennismaking van Yuren op zijn nieuwe school. Tussendoor natuurlijk ook gewoon nog werken. Ik was bekaf op vrijdag, gelukkig stond er geen druk weekend gepland. Volgende week nog 1 weekje bikkelen en dan lekker 6 weken vakantie! Daar kijk ik wel naar uit, eerlijk gezegd. En we gaan lekker veel lezen! 

Maandag

Lenthe ging naar Blijdorp voor schoolreis, Maik bracht haar en de andere kinderen weg. Sterre moest een ochtendje naar school om haar (niet al te best gemaakte) toetsen in te zien. Ik zat om kwart voor 9 stipt op een school in Rijswijk voor een aantal overleggen en een algemene evaluatie. Het was een school waar wat Corona heerste, maar ja, dat hoor je sowieso weer vrij veel momenteel. Na deze afspraak reed ik naar Groenrijk om wat fruitboompjes te halen voor de meesters en juffen van Yuren. Hij heeft as donderdag een eindfeest en dan krijgen de leerkrachten bedankjes. Vervolgens moest ik door naar een andere afspraak. Dit was op een school waar ik afscheid neem, omdat ik een andere school in een andere wijk ga doen. Ik kreeg een prachtige bos bloemen, superlief! Ik was rond 3 uur weer thuis en daar heb ik de rest van de middag gewerkt aan de nieuwsbrief van mijn werk. Hij is nog niet af, maar wat ik had aan input staat er in. De rest van de week zal ik deze afmaken. 

schoolreisje blijdorp lenthe

Dinsdag

Het hele gezin, behalve ik, ging naar de tandarts. Ging allemaal goed, niemand had gaatjes. Ik ga de volgende keer weer mee. Terwijl ik om 10 uur een online overleg in ging, kreeg ik een appje van de IB-er van de school van gisteren dat ze een positieve test had. Tja… Nu maar hopen dat ik nog genoeg antistoffen heb. We gaan het zien…

fee speelt met houten diertjes buiten juni 2022

Woensdag

Maik had zijn werkdag geruild, in verband met het Eindfeest van Yuren op donderdag, dus ik moest een heleboel doen deze dag. Als eerste had ik een werkafspraak. Daarna moest ik gelijk door met Sterre naar de orthodontist. Toen die afspraak klaar was, moest ik snel de kinderen uit school gaan halen. Na de lunch was het voor Yuren tijd om naar zijn nieuwe school te gaan, daar zou hij zijn klas ontmoeten. Ik ging met Fee naar het zwembad. Terug uit het zwembad moest ik direct weer met de auto richting het voetbalveld voor de training van Yuren. Daar ging ik zelf een rondje wandelen, want er was de hele dag geen tijd geweest om te sporten of te wandelen of zelfs maar een kopje thee te drinken. Het was heerlijk weer, dus ik liep fijn in de schaduw van de bomen in het Delftse Hout. Eenmaal thuis heb ik meteen gekookt en konden we rond half 7 aan tafel. De kinderen vonden het maar heet, maar ik was blij nog even buiten te kunnen zitten. Toen iedereen boven was of op bed lag, ben ik de benedenverdieping gaan schoonmaken. Dat was heel hard nodig! 

wandelen delftse houtbuiten eten juni 2022

Donderdag

De dag van het eindfeest van Yuren! Als klassenouder was ik nauw bij de organisatie betrokken en er moest een heleboel geregeld worden. In de ochtend kon ik nog niet zoveel betekenen. Maik moest met de auto weg. Toen hij terug was ging ik eerst even naar de sportschool. Daarna moest ik snel douchen en met Yuren mee voor een gesprek met zijn mentor voor volgend jaar. Maik ging ook mee. Het was een prettig gesprek en Yuren heeft veel zin in volgend jaar. Hij wordt opeens groot! Sterre moest naar school voor de pythische spelen, iets met een Latijnse naam en het huis waar ze in zit. Was iets met sport en ze kwam mega-enthousiast thuis. Volgens mij is het een leuk “huis” (een soort club van het gymnasium waar je in komt vanaf de 4e en waarmee je opdrachten moet maken ofzo). Maik ging helpen op school met de opbouw voor het eindfeest en ik regelde de kinderen en de cadeaus voor de leerkrachten. Sterre moest ook nog haar boeken inleveren. Vroeger deed ik dat gewoon op de fiets, 30 minuten fietsen met een grote rugtas, maar mevrouw vond dat ze gebracht moest worden, vanwege de zware tas… Om 4 uur kwamen Maiks ouders oppassen, omdat Sterre ergens anders moest oppassen 🙂 Wij gingen met Yuren naar het eindfeest. Het was heel erg leuk. Ik heb veel foto’s gemaakt en ondanks de regen was het toch een bijzondere avond. 

Yuren eindfeest juni 2022

 

 

 

 

 

 

 

 

eindfeest Yuren widar

Vrijdag

Sterre moest vroeg op voor een dagje Efteling, Yuren kon uitslapen. Hij mocht later beginnen vanwege het eindfeest. Ik moest om 9 uur op school zijn, want Fee deed een toneelstuk. Sneeuwwitje. Daarna bleef ik hangen om de kinderen over het vuur te zien springen en te fotograferen. Heel leuk dat dat toch nog kon. Deze traditie hoort bij het Sint Jansfeest, maar toen kon het vanwege het weer niet doorgaan. Een grote teleurstelling voor de kinderen, dus top dat het nu alsnog was georganiseerd. Daardoor was het wel best een drukke ochtend, dus toen ik thuis kwam had ik nog niet zoveel gedaan. Dus maar even achter de laptop gekropen, tot ik Fee moest gaan ophalen van school. Die was in de stad een ijsje gaan eten, omdat de meester en juf hun verjaardagen vierden. In de middag hebben we niet zoveel meer gedaan, we waren allemaal moe. Yuren had ‘s avonds weer een feestje van een meisje uit zijn klas, dus die heb ik daar nog even heengebracht. Sterre was pas half 8 thuis uit de Efteling, dus we aten met z’n viertjes. Lekker rustig 🙂 

sint jan vuurspringen juutvuurspringen lenthe juni 2022 sint jan

nieuwe sandalen feevoorlezen fee

Zaterdag

Zoals elke ochtend startte mijn zaterdag in het zwembad. Het was best druk, maar ondanks dat heb ik lekker gezwommen. Voor het eerst sinds 2 jaar ofzo weer eens 74 baantjes, maarliefst 10 meer dan vorige week. Het zwemmen is dus echt weer op het oude niveau. Dat kan ik helaas van het hardlopen nog niet zeggen, maar daar werken we aan. Blijkbaar is dat toch belastender voor mijn hart na de Corona besmetting. Fee moest naar een circus-kinderfeestje en toen ze rond 2 uur moest worden opgehaald, mochten we eerst nog een voorstelling komen kijken. Was heel leuk! Daarna reden Maik en ik met Fee door naar Den Haag. Mijn ouders hebben daar een tijdje geleden twee lampen gekocht en die moest ik ophalen voor ze. Het was een hele toestand, want de halve stad is opgebroken, dus we konden niet voor de deur komen. Uiteindelijk zijn we maar in de parkeergarage gaan staan. Bleken het ook nog flinke dozen te zijn die ik niet alleen kon tillen, dus Maik gebeld dat hij toch even moest komen helpen. Toen besloten we meteen maar even de stad in te gaan. Mijn zonnebril was een beetje verbogen, dus die heb ik bij een brillenwinkel laten stellen en we zijn ook nog even op een terrasje gaan zitten. Daarna weer terug naar huis. Toen was het alweer tijd om te koken. Na het avondeten gingen we best op tijd naar bed. Ik heb weinig tv meer gezien, want ik was ineens supermoe. Dus nog wat gelezen in de Brekerjongens en al vrij snel in slaap gevallen. 

circusfeestje feemaik sjouwt doos lamp

Zondag

We sliepen uit, daarna ging Maik hardlopen en kwam Fee bij mij in bed met haar ereader. Samen hebben we nog een uurtje liggen lezen voor de leeschallegne. We doen met het hele gezin een wedstrijdje wie de meeste boeken kan lezen in de zomervakantie. We zijn dit weekend begonnen, omdat Sterre al vakantie heeft. Toen Maik terug was ging ik zelf hardlopen. We twijfelden daarna of we naar de Parade zouden gaan, maar het weer was een beetje matig dus we besloten uiteindelijk niet te gaan. Het was tenslotte ook Grand Prix en die was nogal spannend. Dus dat hebben we in de middag en avond gekeken. Inmiddels heb ik ook mijn boek uitgelezen en ben ik in een nieuwe begonnen: het Boek van Toen. Ook Lenthe en Fee waren druk aan het lezen, we nemen de leeschallenge allemaal heel serieus! 

leeschallenge 2022hardlopen juli 2022

Vorig artikelDe leukste cadeautjes voor mannen
Volgend artikelFoto weekoverzicht Judith #390
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in