Foto weekoverzicht Judith #390

zomervakantie 2022De allerlaatste week voor de zomervakantie was druk en spannend. Maar ook leuk. Jammer dat het niet alle dagen mooi weer was, maar ondanks dat waren er genoeg leuke bijeenkomsten die al dan niet buiten konden worden gevierd. Vooral vanaf donderdag was het een paar dagen somber. Precies toen ik een eindborrel op het strand had en ‘s avonds uit eten ging vanwege 16 jaar getrouwd. Toch was het allemaal leuk. Hier mijn verhalen!

Maandag

Ik had nog best een drukke dag, met een paar afspraken, tussendoor naar een toneelstuk van Lenthe, eind van de dag naar de sportschool en heel veel telefoontjes die ik nog moest plegen. Ook ‘s avonds ging het nog door: Sterre had Promotio. Dat is eigenlijk een soort opgekrikte diploma uitreiking met tussendoor optredens van gymnasiasten die ook nog iets kunnen als zingen, viool of piano spelen. Er werd afgesloten met een schoollied. Het was best leuk hoor, maar ik vind het echt allemaal een beetje veel deze dagen. Ik bekijk mijn agenda per dag en streep alle “moetjes” af, want anders kan ik het niet meer volgen door alle drukte. 

promotio sterre 2022

Dinsdag

De dinsdag was gelukkig rustig. Ik legde de laatste hand aan de nieuwsbrief van mijn werk en verstuurde deze, reed toen even naar kantoor om mijn iPhone in te ruilen, omdat de mijne kapot was en ging toen weer naar huis om alles om te zetten naar mijn nieuwe telefoon en de oude leeg te maken. Natuurlijk verliep dat weer niet helemaal zonder problemen, je hebt tegenwoordig zoveel apps nodig om websites te kunnen openen (beveiligd) en dat was weer niet overgenomen dus moest ik uitzoeken hoe ik die authenticator weer kon aan zetten enzo. Afijn, de dag vloog voorbij en ik was blij dat ik die avond nergens heen hoefde, want ik was moe. Ik liep ook nog een rondje hard. 

voorstelling parademolen de roos delft sunset

Woesdag

Ik had geen afspraken meer voor werk, officieel ben ik ook vrij natuurlijk op woensdag, maar deze ochtend heb ik gebruik om nog wat administratief werk te doen. Verder liep ik nog even om wat boodschappen bij de super in de buurt, want Yuren gaf die middag een hamburger-feestje voor de hele klas. Ik had op minder goed weer gerekend, maar we hadden geluk. Het was de hele middag zonnig. En gezellig. Na de hamburger-lunch gingen de kinderen eerst zwemmen in het water hier om de hoek en daarna speelden ze Jachtseizoen in de buurt. Verder werd er natuurlijk veel gelachen en gepuberd. Een deel van de kinderen bleef hangen voor het avondeten en rond 21.00 uur was iedereen opgehaald. Ik zou nog met Niky gaan wandelen en naar de stad gaan, maar eerlijk gezegd was het later dan verwacht en was ik doodmoe. Dus dat hebben we verzet naar vrijdag. Ik ben dan nog maar even een uurtje gaan schoonmaken, want jemig wat maken 24 kinderen een troep van je huis zeg!

tuinfeestje Yuren klas 2022zwemmen terras van sion

Donderdag

Ik had al 10 jaar een soort pigmentvlek op mijn borstkas die steeds een beetje groter en donkerder werd de afgelopen jaren. Had ‘m al eens aan de huisarts laten zien, die het niet echt verdacht vond en dat vond ik zelf ook niet echt. Maar half mei begon hij ineens raar te doen. Hij werd rood, er kwamen donkerbruine puntjes in en ging erg jeuken. In de weken erna ontstond er een vochtige wond die maar niet dicht wilde en er kwam zelfs een zweertje op. De huisarts dacht aan zonschade, gaf me een crème mee om te kijken of het zou helpen en zei dat ik over twee weken moest laten weten hoe het ervoor stond. Het was toen nog erger, dus we spraken af dat ik het door de dermatoloog zou laten beoordelen. Ze dacht niet aan een melanoom, dus was ik geen spoed en kon ik pas na 32 dagen terecht. Deze ochtend dus. Het gekke is, dat in die wachtweken de hele plek op miraculeuze wijze is verdwenen. Het ging dicht, werd rustig en vervolgens was de pigmentvlek zelfs niet meer zichtbaar. De dermatoloog heeft mijn hele huid bekeken met zo’n loep, alles zag er goed uit. Ook die plek. Ik liet foto’s zien van hoe het was en dat maakte dat ze toch graag wilde dat er een biopt uit genomen werd. Het bestaan namelijk dat een melanoom in regressie gaat, dan ruimt je immuunsysteem het als het ware zelf op. Helaas zijn er dan soms wel al uitzaaiingen, dus we hopen met het biopt te kunnen uitsluiten dat het om zoiets gaat. Ik krijg pas volgende week de uitslag, dus duimen maar! 

16 jaar getrouwd

ganzenest rijswijk

Vrijdag

Een emotionele en drukke dag. Yuren stond ‘s morgens op, wetende dat het zijn allerlaatste schooldag op deze school en in deze klas zou zijn. Hij had er toch wel wat moeite mee, en ik eerlijk gezegd ook wel een beetje. De ochtend begon in de gymzaal, waar alle schoolverlaters en hun ouders werden toegezongen door de hele school. Dit is een traditie op de Vrije School. Als ze naar de 1e klas gaan, worden ze ook toegezongen dat ze echt gaan leren lezen, schrijven en rekenen en zo wordt het mooi afgesloten. Daarna kregen de kinderen allemaal een hand of een boks van de hele school op het plein. Vervolgens gingen we naar de klas, waar de getuigschriften met persoonlijke spreuk werden uitgedeeld. Daar kregen we ook een USB-stick met foto’s en filmpjes van de afgelopen 6 jaar. Zo grappig om dat allemaal achter elkaar te zien. Was echt een emotioneel moment. Na dit officiële gedeelte ben ik heel even naar huis gegaan om Sterre op te halen en toen gingen we samen naar het grasveldje waar een wedstrijd slagbal gepland stond tussen de ouders en de kinderen/meester/juf. Dat was onwijs leuk, iedereen was bloedfanatiek. Helaas wonnen de kinderen, maar dat kwam ook omdat de vangballen van de kinderen een punt waard waren, maar bij de ouders niet. Na de wedstrijd moest ik snel terug naar school voor het uitdelen van de getuigschriften van Lenthe en Fee en toen konden we eindelijk naar huis. VAKANTIE! Fee ging nog spelen bij een vriendinnetje, dus die haalde ik om half 4 op. Daarna moesten we nog even langs het tuincentrum om een plantje te kopen voor een vriendinnetje van haar, waar ze morgen een feestje heeft. En zo was het voor ik het wist alweer avond. We aten pasta, Maik was wat later want die bleef nog even hangen op zijn werk voor de vrijmibo en ik ging rond 20.00 uur met Niky nog even wat drinken in Delft. Rond half 11 was ik thuis en na nog even tv kijken viel ik al snel in slaap. Wat was ik moe!

Yuren laatste schooldag widar 2022

slagbal ouders tegen de kinderen Yuren

getuigschriften Yuren

Zaterdag

Ondanks de vermoeidheid was ik toch om half 7 al wakker. Gelukkig sliepen de kinderen wel uit, dus bleven Maik en ik nog lekker even liggen. Het ontbijt was dus pas rond tien uur en daarna ging ik naar de sportschool. Dat was er al 3 dagen niet van gekomen. Het was wel echt heel fijn om te weten dat de vakantie nu begonnen is en er geen “moetjes” meer zijn de komende weken. Het waren drie heel hectische weken zeg, poeh! Nu echt even uitrusten voor we op vakantie gaan. Dat hebben we dus ook gedaan. In de middag had Fee nog een kinderfeestje in Scheveningen. Wij besloten haar af te zetten en door te rijden naar het Westbroekpark, zodat we even naar de Parade konden. Dat was heel gezellig. We kwamen ook nog onze oude buren tegen, die hadden we lange tijd niet gezien. Dus even een wijntje mee gedaan. Ook nog een voorstelling met de kinderen gedaan en toen Feetje weer opgehaald van het feestje. Lenthe kocht ook nog nieuwe rolschaatsen, dus daar werd ‘s avonds nog flink mee geoefend. 

de parade 2022

rolschaatsen lenthe en fee

Zondag

Allereerst was het vandaag 25 jaar geleden dat ik mijn eerste dag werkte in het onderwijs. Ik had net mijn diploma en kon invallen op mijn oude basisschool. Bizar joh. Vijfentwintig jaar werkzaam in het onderwijs! Vroeger waren dat altijd oude mensen die deze mijlpaal bereikten. Nu ben ik dus zelf oud 😉 Anyway, we hebben er maar een glaasje op gedronken, ondanks de zomervakantie. Verder heb ik hardgelopen, de race gekeken, gelezen (ik ben nu bezig in “Wat ze achterliet“) en zijn we nog naar een verjaardag geweest waar we bleven barbecuen. Allemaal heel gezellig, vooral omdat het eind van de dag opeens prachtig weer werd. Er zijn trouwens veel mensen die om boekentips vragen voor de zomer. Ik heb in maart een blog met boekentips geschreven en deze update ik regelmatig, wanneer ik weer een paar boeken gelezen heb die er nog niet in staan. Je vindt de blog hier.

wat zij achterliet ebookbbq buurtjes

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #389
Volgend artikelThe Steak Club ‘s Gravenzande, dineren aan een gezellig plein
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in