Foto weekoverzicht Judith #406

Afscheid van Landal het land van bartjeVakantie!! Altijd fijn als je ‘s morgens niet zo hoeft te haasten om iedereen op tijd op school te krijgen, maar het nadeel is dat je ook weinig momentjes voor jezelf hebt en het nogal een troep is in huis. Opruimen heeft weinig zin, want ze maken er snel weer een zootje van 🙂 Na zo’n vakantie ben ik dus altijd ook weer blij dat ie voorbij is. Het was wel heerlijk dat we het eerste weekend lekker weg waren geweest. Lenthe had deze week best veel activiteiten, maar de rest wat minder. 

Maandag

Onze mini-vakantie in Drenthe kwam ten einde en we vertrokken rond 10 uur richting huis. Op de heenweg vonden we het toch best een lange rit, dus hadden we de reis in stukjes verdeeld. Eerst reden we langs Dalfsen, waar we de Zwevende Kei bekeken. Dit is een kunstwerk en daar had ik eens iets over gelezen. Nu we er zo’n beetje langskwamen vond ik het wel leuk om even te kijken. Het stelde verder niet zo heel veel voor, dus het was even de benen strekken en weer door. Daarna reden we naar de Doorgezaagde Bunker die ook wel bekend is onder bunker 599 op de Diefdijk in Zijderveld. Het was alleen heel onguur weer, we moesten rennen voor de regen. Toch wel leuk om er eens gestaan te hebben. We waren in de buurt bij Culemborg en daar zit wel een leuk Italiaans restaurant Una Volta. We besloten de vakantie af te sluiten met een lunch daar. Dat was lekker en gezellig. Daarna snel naar huis, want Maik moest nog werken. Ik bakte met de kinderen bananencake en maakte de koffers leeg. Er ging meteen een was in, want er lag veel. Ik had ruim anderhalve week niet gewassen. Onze nieuwe wasmachine is heel eco, maar hij doet er wel lang over op het eco-programma: maarliefst 4 uur. Verder dan 1 was kwam ik dus niet op deze dag, maar ik zette er meteen eentje klaar voor de volgende ochtend. We hadden rond etenstijd allemaal niet zoveel trek door de uitgebreide lunch, dus aten we wat brood en ik dronk nog een wijntje. Sterre moest werken en ik ging vroeg naar bed. 

bunker 599

Dinsdag

We sliepen uit. Maik alleen niet, want hij moest naar zijn werk. Ik was eerst nog even alleen beneden, waardoor ik wat kon werken, maar al snel stond Fee naast me dat ze een smoothie bowl wilde. Helaas. Verder heb ik dus niet zoveel meer kunnen doen, want ze had veel aandacht nodig. Ze wilde pompoentjes maken en knutselen met een doos, maar daar had ze steeds hulp bij nodig. Toen ze even zelf verder kon, heb ik boven schoongemaakt. Daarna ben ik Lenthe naar pianoles gaan brengen. Zij had een middag in een band spelen. In de avond was de voorstelling. Duurde maar 10 minuten, maar was toch leuk. Ze speelde een nummer van Stevie Wonder. Tussendoor moest ik nog bestellingen inpakken en ben ik nog langs Niky geweest, om iets op te halen. Zo vloog de dag voorbij. 

Lenthe optreden trias

Woensdag

Maik werkte vandaag thuis, dus konden we uitslapen. De kinderen deden dag gelukkig ook, zelfs Fee. Toen zij wakker was ging Maik naar beneden en ik hardlopen. Ging superlekker, de tijd wordt nu ook weer steeds sneller, erg fijn. Toen ik thuis kwam, was de woonkamer overgenomen door de kinderen. Echt, wat een troep kunnen die maken zeg! Peking Mysteries stond op tafel, overal lag karton waar Fee mee aan het knutselen was en tussendoor liep Yuren iedereen te plagen. Ik ging eerst maar eens douchen, daarna rustig een kopje thee drinken en uiteindelijk pakte ik toch de stofzuiger maar eens. Laten we zeggen dat het dankbaar werk was 🙂 Lenthe ging om 15.00 uur naar een Halloween feestje van rolschaatsles en Fee was nog steeds druk met knutselen. Zij moest om 4 uur naar het zwembad. Om half 5 moest ik gaan koken, want Sterre moest die avond werken dus die wilde graag nog even eten daarvoor. Echt, soms verlang ik terug naar die babytijd, waarbij het leven nog zo simpel was en ze allemaal gewoon om 7 uur op bed lagen en ik de avond in elk geval nog voor mezelf had 🙂 

Fee Una Voltahardlopen okt 2022

Donderdag

Fee was een beetje humeurig in de ochtend. Ze was ook flink verkouden en voelde zich denk ik niet zo lekker. Ze had dus wat extra aandacht nodig. Gelukkig was de Kidsweek net weer bezorgd. Daar stonden leuke Halloween schmink ideeën in die zij en Lenthe wel bij elkaar wilden doen. Was een prima activiteit. Rond 12 uur ging ik zelf naar Café Loft in Den Haag. Dit zit in een oude kerk, prachtige locatie. Ik had er afgesproken om te lunchen met Helen. De salade en worteltaart die ik at waren zo vullend, dat ik ‘s avonds de zuurkool niet meer mee at met de rest van het gezin. Ik plofte zowat. 

cafe loft

Vrijdag

Maik moest werken, de kinderen sliepen uit dus ik ging snel een rondje hardlopen. Nog steeds gaat dat erg lekker, lang leven de Lactoferrine. Lijkt wel een wondermiddel. Ik voel me echt alsof ik ben wakker geworden uit een soort lange winterslaap qua sport ofzo. Toen ik terugkwam was Fee inmiddels wakker. Ze had honger en wilde een smoothiebowl. Ik gooide er stiekem spinazie in. Ze vond ‘m eerst heel lekker, maar toen ik vertelde wat er in zat ging ze ineens met een lang gezicht zitten kijken. Zo stom. Toen Lenthe ook wakker was begonnen ze te zeuren over een Halloween feestje. Ik hou niet zo van Halloween en al dat gegriezel. Doe mij maar gewoon het kneuterige Sint Maarten. Maar ja, de kinderen zijn er gek van, dus die willen wel. Uiteindelijk kwamen we tot een compromis. Op zondagavond vieren we Halloween met het gezin. Iedereen maakt een relatief gezond/hartig griezel gerecht (ik wilde voorkomen dat er tonnen snoepgoed op tafel zouden staan) en iedereen zorgt voor 1 versiersel. Zelf begon ik meteen met het uithollen van 2 pompoenen en het maken van pompoensoep voor de betreffende avond. De kinderen maakten een slinger en zochten op Pinterest naar leuke hapjes. Ook maakten ze een boodschappenlijst. Zo hadden ze een prima vrijdag eigenlijk, ze waren best leuk bezig. Ik kon wat schoonmaken en heb kleding op Vinted gezet. Ik ben een beetje een laatbloeier met zulke dingen, hield stug vast aan Marktplaats, maar nu ik iedereen over Vinted hoorde besloot ik zelf ook maar eens wat er op te zetten. Ik verkocht meteen twee sweaters van Yuren. Die jongen groeit als kool, bizar. 

halloween schmink lenthehalloween schmink fee

Zaterdag

Ik had me verslapen! Normaal lig ik om 7 uur in het zwembad, nu deed ik om 10 over 7 mijn ogen pas open. Ik ben toch nog gegaan, want beter een half uur zwemmen, dan helemaal niet zwemmen. Daarna rommelde ik in de ochtend wat beneden. Tegenwoordig is alleen Fee er dan, want de rest slaapt meestal lang uit. Eigenlijk wilde ik naar Kasteel de Haar, maar Sterre sliep lang uit, omdat ze gewerkt had, Lenthe sliep uit na een Halloweenfeestje en Yuren slaapt lang vanwege een groeispurt. Dus toen iedereen eenmaal zo ver was om weg te gaan, was het er al te laat voor. Daardoor veranderde het plan naar museum Hoge Woerd. Dit sloot aardig aan bij ons uitje naar het hunebed museum begin van de week. Toen we aankwamen bleek dit museum ook nog een gratis. Vonden wij bijzonder, aangezien het echt een leuk museum is met ook nog een hele oude Romeinse schuit die UNESCO werelderfgoed is. Na dit uitje reden we naar restaurant en roodhall Liemes. Hier waren we uitgenodigd om hun concept uit te proberen. Het zijn dus eigenlijk meerdere restaurants bij elkaar, maar je krijgt gewoon één rekening aan het einde. Erg handig en het eten was heel lekker! Een uitgebreide en eerlijke review (ik had namelijk ook een paar feedbackpuntjes) lees je hier. 

Yuren en Fee museum Hoge Woerd

Zondag

Het was een waardeloze nacht, omdat Fee om 1 uur weer huilend wakker werd en bang was. Ik wist het ook even niet meer en had geen zin in nachtelijke toestanden, dus mocht ze bij ons in bed. Helaas hebben Maik en ik hierdoor heel slecht geslapen. Ze lang namelijk steeds de deken weg te schoppen. ‘s Morgens hoorde ik dat zowel Lenthe als Sterre ook wakker waren geworden van het gehuil en dus daarna een paar uur wakker hebben gelegen. Beetje jammer…. Ondanks de slechte nacht ben ik toch gaan hardlopen. Maik ook. We rennen nooit samen trouwens, ook al gingen we wel tegelijk weg. Maik rent namelijk veel harder dan ik. Ik ging ook een andere kant op vandaag. Het ging best wel lekker weer! Daarna ging ik naar boven om te werken aan mijn blog over het Kistefos museum The Twist in Noorwegen wat ik eindelijk af heb en het Tyrifjord hotel waar we sliepen toen we in Noorwegen waren. Ik wil altijd alles zo snel mogelijk uitwerken, omdat ik anders ook weer belangrijke informatie vergeet. 

pompoen uitgeholdbanaan spookjes

Halloweenfeestje

‘s Avonds vierden we een Halloweenfeestje. Gewoon thuis hoor. Het wordt hier in de wijk altijd groots gevierd, maar ik heb niet zoveel met dat massale. Maar de jongste meisjes wilden er heel graag iets aan doen. Daarom besloten we om het gewoon lekker thuis te vieren. Maik haalde wat versiersels met ze en ze knutselden zelf ook van alles. We spraken af dat iedereen 1 Halloween hapje zou maken wat niet zoet mocht zijn. Als avondeten zouden we dan Halloween hapjes eten. Ik had niet zoveel zin in avondeten met alleen cakejes enzo, dus vandaar de regel dat het niet zoet mocht zijn (behalve iets van fruit) 🙂 Lenthe maakte mummie pizza’s, Yuren broodjes afgehakte vinger, ik pompoensoep met spin en duivelse eitjes, Sterre bezemstelen van kaas en zoute stokjes, Fee spoken van banaan en pompoenmandarijntjes en Maik maakte een rauwkost skelet. Uiteindelijk was het een hele gezellige avond. Morgen iedereen weer naar school! De vakantie zit er weer op. Nog 8 weken en dan is het alweer kerstvakantie. Ik vind dit altijd de drukste weken van het schooljaar, die sint- en kerst periode. Maar ook wel weer gezellig. 

Vorig artikelMuseum Hoge Woerd, een gratis uitje
Volgend artikelWaarom zou je een fietsverzekering afsluiten?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in