Favoriete producten na het sporten

Op 15 augustus dit jaar ben ik begonnen met sporten. In de periode daarvoor, toen het huis net opgeleverd was en we veel moesten klussen, zorgde ik niet zo goed voor mezelf. We aten vaak makkelijk en van sporten kwam het al helemaal niet. Het was vaak: of ik kon gaan sporten, of Maik kon klussen. Met vier kinderen kun je namelijk niet èn gaan sporten èn gaan klussen, want iemand moet op de kinderen letten. Toen de zomervakantie begon vond ik mezelf te dik en voelde ik me futloos.

Gezonder leven

Logisch ook, het was een drukke tijd geweest. Ik besloot dat ik 2 dingen wilde: gezonder gaan eten en weer gaan sporten. Met het eerste begon ik direct. Ik ging weer elke dag gezond koken, zorgde dat er voldoende groente in huis was en we namen samen het besluit dat we de zomerperiode even niet gingen klussen. Dat zou ruimte geven om mijn goede voornemen ook vast te houden, want dan was er voldoende tijd om boodschappen te doen en te koken. Het sporten was in het begin nog lastig. Juist in de zomervakantie zijn de kinderen de hele dag thuis en was het voor mij lastig om naar de sportschool te gaan.

Zo kon ik naar de sportschool

Half augustus vroeg ik me hardop af of het een optie zou zijn om de kinderen af en toe een uurtje alleen thuis te laten. Sterre is een heel verantwoordelijk meisje van bijna 11. Als ik de kinderen voor de tv zet, zijn ze meestal heel lief. Bovendien kunnen we goede afspraken maken, zoals niet open doen als de bel gaat, mama bellen als er iets is enzovoort. Wij hebben een webcam in huis als onderdeel van ons beveiligingssysteem, waardoor ik 24 uur per dag zicht heb op de woonkamer. Ik kan ze dus vanuit de sportschool gewoon zien zitten op de bank. Als er echt iets is, ben ik zo thuis. Bovendien zijn de buren meestal thuis, daar kunnen ze ook terecht.

Sporten!

Zo geschiedde. Zo’n 3 a 4 keer per week zette ik de kinderen een uurtje voor de tv, meestal in de ochtend. Ik ging dan naar de sportschool. Daar doe ik vooral krachttraining, en een kort rondje cardio. Ik had gelezen dat krachttraining heel effectief is om je stofwisseling actiever te krijgen. Bovendien word je er echt veel strakker van, zo heb ik mogen ervaren. Het duurde wel even voor je resultaat zag, maar na zo’n 8 weken kreeg ik de eerste opmerkingen in mijn omgeving. Ik was toen ongeveer 5 kilo kwijt en voelde me al heel fit en sterk.

Mijn favoriete producten na het sporten

Inmiddels ben ik al 7,5 kg afgevallen en heel wat centimeters. Dat voelt zo lekker! Ik heb me ook best ingelezen over de do’s en dont’s met betrekking tot sporten. Zo weet ik dat je beter met een volle maag, dan met een lege maag kunt sporten, omdat je prestaties beter zullen zijn. Ik probeer voldoende eiwitten binnen te krijgen, omdat die zorgen voor spierherstel en spieropbouw. Dat merk ik direct: neem ik te weinig eiwitten, dan ga ik minder hard vooruit. Omdat het best wel lastig is om aan voldoende eiwitten te komen, neem ik af en toe na het sporten een plantaardige eiwitshake. Of ik verwerk de extra eiwitten in de havermoutpap met banaan. Je kunt eiwitrijke producten op verschillende plekken kopen. Online kan dat bijvoorbeeld bij Orangefit.

Wat wil ik nog bereiken?

Ik ben al heel tevreden over de resultaten. Ik hoop vooral dat ik zowel het sporten, het gezond eten als mijn huidige gewicht kan blijven volhouden. Ik voel me fit en energiek en ik ben tevreden met hoe ik er uit zie. Een van mijn doelen voor 2018 is dat ik nog ongeveer 3,5 kg zou willen afvallen. Dat heeft er vooral mee te maken, dat ik dan niet zo snel weer teveel weeg als ik een keer een periode heb waarbij ik bijvoorbeeld wat vaker uit eten ga. Ik ben best bang dat ik in de decembermaand weer een kilo aan kom bijvoorbeeld, omdat je simpelweg een aantal dagen hebt waarop je meer eet dan je gewend bent. Ik wil gewoon niet echt op een dieet ofzo, daar heb ik geen zin in, dus ik moet het toch hebben van gewoon gezond eten met af en toe een cheat day. Hieronder zie je trouwens het verschil tussen juli 2017 en november 2017. Ik zie vooral veel verschil in strakheid en houding, zien jullie het ook?

Vorig artikelWoontrends voor 2018
Volgend artikelFree Printable kalender voor 2018
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in