Foto weekoverzicht Judith #399

druiven uit eigen tuinEen week die een beetje anders verliep dan verwacht, want ik kreeg Corona! Dat ontdekte ik op donderdagochtend. In de dagen ervoor kreeg ik echter al wat signalen, die ik zelf niet herkende als Corona die op de loer lag. Gelukkig ben ik inmiddels al wat fitter. Komende week werk ik vanuit huis en ga ik even niet sporten, zodat ik goed kan uitzieken. Heb er inmiddels wel van geleerd dat je niet te snel moet gaan na deze infectie, dan heb je misschien veel langer last… In elk geval was mijn week tot woensdag dus actief, daarna helaas vrij passief en lag ik op bed 🙁

Maandag

Ik was natuurlijk net terug uit Gran Canaria, maar om 9 uur zat ik alweer op een school voor een afspraak. Daarna reed ik naar mijn werk voor een overleg omtrent een event wat de volgende dag georganiseerd werd. Even een laatste check. Na de lunch ging ik naar huis om nog wat aan mijn mail te doen. Niet zo’n bijzondere dag dus. Wat me wel opviel was dat ik niet zo’n trek had die dag. Maar daar schonk ik niet zo’n aandacht aan. Ik had geen tijd om te sporten, dus dat skipte ik. Ook kwamen deze dag de lippenbalsems binnen met logo van hip & hot. Deze heb ik laten maken als klein cadeautje om mee te sturen met bestellingen (waar het bijpast in de verpakking en zolang de voorraad strekt). Dat doe ik soms als extraatje. Voorheen stuurde ik al eens kettingen mee en daarvoor sleutelhangers. Ik verzin steeds iets anders en probeer dan te zoeken naar iets wat mensen niet meteen weggooien 🙂 Zo’n lippenbalsem kunnen de meeste mensen prima gebruiken toch? 

lippenbalsem hipenhotstation den haag

 

Dinsdag

Ieder jaar organiseert mijn werk voor Intern Begeleiders een startdag. Er is dan altijd een inspirerende spreker en er zijn workshops. De afgelopen twee jaar had het door Corona niet kunnen doorgaan, maar dit jaar wel en ik zat in de organisatie. Al vroeg was ik aanwezig om mee te helpen alles in goede banen te leiden. De spreker was Rolf Schrama, die een waanzinnig mooi levensverhaal vertelde dat vele mensen in de zaal raakte. Iedereen kon er wel iets uithalen. We hadden een fotograaf ingehuurd voor de dag, maar die had afgebeld omdat ze Corona had. Daarom had ik zelf mijn camera meegenomen en hele dag foto’s gemaakt. Eind van de middag begon ik rugpijn te krijgen. Ik dacht van het vele staan. Ik ben naar huis gegaan, want er was voor mij niet heel veel meer te doen en ik was echt heel moe. Achteraf gezien was dit denk ik het eerste signaal dat ik ziek ging worden, maar dat had ik toen nog niet door… Ik ging die avond vroeg naar bed in de hoop dat een nacht slaap me goed zou doen. 

Rolf Schrama event sppoh

Woensdag

Ondanks een goede nacht was de rugpijn er bij het wakker worden nog steeds. Ik kon amper uit de voeten. Helaas had ik wel een werkafspraak, die ik door wilde laten gaan. Maik zette me af en ik ging met het OV terug naar huis. Daar was ik blij dat ik thuis was. Ik ging op bed liggen, omdat ik van de rugpijn niet wist waar ik het moest zoeken. Was ook erg moe. Bovendien kreeg ik naast de rugpijn ook enorme pijn in mijn polsen en benen. Heel raar. En ik had het koud. Maar de rugpijn overheerste. Na het avondeten ging ik in bad. Ik hoopte dat de warmte de rugpijn zou verzachten. Dit was ook wel zo, maar in bad viel me op dat ik kippenvel had en me eigenlijk gewoon helemaal niet goed voelde. Eenmaal uit bad bleek ik koorts te hebben en gedurende de avond liep de koorts op en kreeg ik ook spierpijn en pijn in andere botten en gewrichten. Ik voelde de bui al een beetje hangen, maar had geen testen in huis. Dus ben maar gewoon gaan slapen. 

juut thuis sterre gemaakt

Donderdag

Na een redelijke nacht werd ik nog steeds met koorts wakker. Maik haalde om 8 uur meteen een test bij de supermarkt en die sloeg positief uit. Mijn vermoeden werd bevestigd: Corona. Kennelijk was de rugpijn dus geen spit, ischias, een hernia of van te lang staan op dinsdag, maar gewoon een voorbode van dit irritante virus. Er zat niets anders op dan mijn werk te informeren en mijn bed in te duiken. De hele dag had ik erge hoofdpijn, spierpijn en koorts. De koorts wisselde heel erg, het ene moment 39 graden en een uur later weer 37,6, om vervolgens weer naar 38,9 te gaan. Ik besloot geen pcm te nemen, zodat de koorts z’n werk kon doen en hing maar wat lusteloos in bed. Een verloren dag dus. Waar ik de Corona heb opgelopen weet ik natuurlijk niet. Ik vermoed toch ergens op Gran Canaria, op het vliegveld of in het vliegtuig. Maar het kan ook op een school zijn geweest waar ik voor mijn werk was. Wie zal het zeggen? Ik had op vrijdag in de nacht daar al wat rugpijn gekregen, ik dacht dat het door het bed kwam. Mogelijk was dat al een eerste teken? We zullen er nooit achterkomen. Wat ik wel weet is dat je het best weer veel hoort momenteel…

coronatest pos 9 sept 2022uitzicht vanuit bed corona

Vrijdag

Na een slechte nacht begon de vrijdag. Inmiddels was ik behoorlijk verkouden geworden. Dat had ik de vorige coronabesmetting helemaal niet, dus even wennen. Keelpijn, snot, dicht oor. Heel irritant. De koorts was inmiddels verhoging geworden en de hoofdpijn gelukkig stukken minder. Om half 10 ging ik even met de auto naar de GGD, zodat ik daar een test kon doen. Ik heb geen idee of het hele QR circus deze winter weer wordt opgetuigd, maar ik wil toch graag vast een bewijs van deze besmetting regelen. Ook al weet ik dat ik daarmee het systeem ook in stand houd. Tegelijk weet ik ook dat ik in mijn eentje door niet te gaan ook niet zal voorkomen dat deze maatregel weer gaat komen en deze code geeft mij dan in de winter wel wat vrijheid. Liever had ik niet opnieuw Corona gekregen, maar nu ik het dan heb zie ik het maar als mijn booster om de winter door te komen. De rest van de dag hing ik nog steeds wat lusteloos in bed. Corona maakt je nou eenmaal heel moe en lamlendig. Als foto’s heb ik dus een stilleven van mijn nachtkastje en een bakje kaasfondue dat ik op bed kreeg 🙂 

stilleven nachtkastje coronakaasfondu op bed

Zaterdag

Een nieuwe Corona-dag. Heb nog steeds wat verhoging helaas. De hoofdpijn wordt wat minder, maar voel me kapotmoe. Zelfs lezen lukt me niet. Dus doe ik weinig. Een beetje slapen, tv kijken en op mijn telefoon. Zo zonde van je tijd, ziek zijn. Later op de dag merk ik dat mijn geur en smaak weer weg zijn. Ik ruik de hele tijd zo’n sigarettenrook lucht in mijn neus, maar verder ruik ik niks. Ook smaakt niks me. Eten kost veel moeite, heb gewoon geen trek en zit na 2 happen vol. De kinderen komen af en toe wel even in de deuropening staan om te kletsen, dat is fijn. En ze helpen met koken. Maar verder is het een saaie dag….

kokende kinderenondergaande zon sept 2022

Zondag

Ondanks een hele slechte nacht, waarbij ik de slaap niet kon vatten, voelde ik me ‘s morgens toch ineens een stuk beter. Voor het eerst. Ik douchte, kleedde me aan en ontbeet in de zon buiten. Dat eten ging nog steeds niet van harte trouwens. Ik heb wel honger, maar geen trek. Dus ik begin aan de yoghurt met fruit, maar krijg het niet goed op. Net of ik vol zit ofzo. Mijn smaak is niet helemaal weg, maar wel anders. Het is gelukkig mooi weer. Samen met Maik loop ik een blokje om. Even de benen strekken na 3 dagen op bed liggen. Ik merk meteen weer wat Corona met je conditie doet: bij elke activiteit stijgt mijn hartslag enorm en ben ik buiten adem. Rustig aan maar. De rest van de dag lig ik vooral op de tuinbank in het zonnetje of boven in bed (als ik de Grand Prix kijk). Verder doe ik nog steeds vrij weinig. Ik pluk nog wat druifjes in de tuin en klets wat met de kinderen op afstand. Blij dat niemand tot nu toe klachten heeft. Ik eindig de dag in bad, waar me opvalt dat ik het sop wel weer ruik. Dus de smaak- en geurverlies zijn sneller terug dan de vorige keer. Op naar een nieuwe week, waarbij ik vanuit huis zal werken, af en toe een rondje ga wandelen, maar ook nog regelmatig rust zal pakken om goed te herstellen. 

juut corona dag 4buiten tuinbankg corona

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #398
Volgend artikelGran Canaria, een roadtrip langs alle bezienswaardigheden
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in