Foto weekoverzicht Judith #402

broer zussendag 2022Deze week begon ik me voor het eerst weer wat fitter te voelen. Dus niet dat ik eind van de dag kapotmoe was en nergens meer energie voor had, maar dat ik weer gewoon kon functioneren als voor de Corona. Ook had ik nog steeds dat eten niet goed lukte, zat gewoon snel vol en had weinig trek, maar ook dat begon bij te trekken. Ik had best een drukke week, dus die vloog voorbij. Het weekend zijn we vooral bezig geweest met bakken. Ik wilde graag naar het bos, maar niemand wilde mee. Met twee pubers in huis is dat ook lastiger, ze hadden allebei toetsen deze week dus er moest geleerd worden! Niet bepaald Yuren z’n hobby trouwens 😉

Lees ook: Foto weekoverzicht #401

Maandag

De dag begon goed met een mail van school: er waren 5 leerkrachten ziek dus Lenthe kon niet naar school. Gelukkig werkt Maik op maandag altijd al thuis. Er was geen groot probleem en we boden aan haar vriendinnetje aan om ook te komen. Ik had een lijstje gemaakt met activiteiten: appeltaart bakken van zelfgeplukte appels uit de boom bij ons achter (die hangen hoog, dus verzin zelf een oplossing daarvoor), stokrooszaadjes oogsten, rozenbottels plukken (bij ons voor) en daar jam van maken. Ze hadden de taart gedaan en ook de stokrooszaadjes, maar daarna was de zin wel een beetje op. Ik was ondertussen naar allerlei vergaderingen en afspraken, maar om 3 uur was ik thuis en had ik thee met appeltaart. Wat ik heel fijn vond, was dat ik deze dag niet zo kapotmoe was als vorige week elke dag. Ik had zelfs nog energie over voor een wandeling om 5 uur èn om te koken. Goeie dag dus. Ik was er blij mee! 

meisjes plukken appels

Dinsdag

Ik had een vrij drukke dag en nauwelijks geslapen. Lag tot 5 uur wakker ofzo. Geen idee waarom, kon gewoon niet in slaap komen terwijl ik wel moe was. Ik zag dus behoorlijk op tegen deze drukke dag, ook omdat ik dus nog steeds erg Corona-moe ben. Maar het viel mee, ik lijk er een beetje doorheen. Hopen dat het zo blijft. Ik had dus meerdere afspraken waar ik heen moest en daarna was het flink aan het regenen. Dus ik was blij dat ik in de middag niet meer weg hoefde. Eind van de dag ben ik nog wel even gaan sporten, bij de sportschool. Daarna had ik zelfs nog energie om de badkamer te poetsen, dus ik wist niet wat me overkwam na 3 futloze weken. Ik ben wel vroeg naar bed gegaan om wat slaap in te halen, en dat is gelukt want ik sliep vroeg. 

misty morning 2022

Woensdag

Maik was vandaag thuis en ik had ook geen afspraken. We zijn de ochtend dus begonnen met een kopje thee samen. Ook wel eens fijn, zo zonder kinderen. En we bestelden een nieuwe wasmachine. Onze oude heeft het van het weekend min of meer begeven. Hij maakt ineens onwijs veel herrie en trilt als een malle, dus dat kan zo niet blijven. Hij is inmiddels ruim 10 jaar oud en ik heb geen zin meer om nog een monteur te laten komen voor dat ding. Na lang wikken en wegen zijn we uiteindelijk voor deze gegaan, de AEG L7FENS96AD. Die had eigenlijk de meeste dingen die ik belangrijk vond. Eerst wilde ik per se een trommel van 10 kg, maar ik heb nu 6 en dit is 9, dus is al een enorme vooruitgang. Ook is deze natuurlijk weer veel zuiniger. Daarom ook geen Miele gekocht, want die is in aanschaf twee keer zo duur. Dan doe je er ook twee keer zo lang mee, maar waarom zou je dat willen? Over 10 jaar is zo’n wasmachine technisch gezien dusdanig verouderd dat je misschien liever een modernere hebt. Dat had ik met deze al. Die is 11 jaar oud en ging maar niet stuk. Nou ja, nu dus wel. We hebben nog even getwijfeld over een Samsung, die heeft namelijk een klepje om tussendoor was te kunnen toevoegen. Alleen kreeg ik via insta zeker 6 reacties van mensen die ‘m juist afraden, omdat hij al na 2 a 3 jaar stuk ging. Dat vind ik dan weer heel snel, dus uiteindelijk zijn we daar niet voor gegaan. Ik heb nu ook geen klepje dus wat je niet kent mis je ook niet is mijn visie 🙂

wijnklas 2022

Wijnklas

In de avond was ik uitgenodigd bij Wijnklas in Den Haag. Dit is een hele leuke wijnwinkel en er worden ook cursussen gegeven. Ik heb er al eens eerder een cursus gevolgd op een andere locatie, maar nu zijn ze dus verhuisd naar een leuk pand in de Weimarstraat. Er waren heerlijke hapjes van lunchroom Birdflower (ook een aanrader trouwens) en we gingen 4 wijnen proeven. De cremant die we als aperitief kregen was ook weer heerlijk. Het was een leuke en gezellige avond. Ik was eveneens onder de indruk van de live muziek, door zanger Jhilani Wijsman, die een volledig Haags repertoire heeft. Rond 21.00 uur kwam Maik me ophalen, toen was ik ook wel heel moe hoor. Maar toch leuk om te zijn geweest. 

nieuwe wijnklas

Donderdag

De week vliegt, opeens was het alweer donderdag. Eerst hielp ik Yuren met zijn geschiedenistoets: hoe leer je nou zoiets? Daarna ging ik eerst een rondje wandelen. Het was heel mooi buiten, de zon kwam net op en overal was mist. Ik vond het jammer dat ik alleen met iPhone mee had en niet mijn camera. Daar kun je toch net wat mooiere foto’s mee maken vind ik. Veel paddestoelen zag ik nog niet. Na dit rondje was ik eigenlijk best wel moe. Gelukkig werk ik op donderdagochtend altijd thuis als ik geen afspraken heb, dus ik kon even rustig aan doen. Daarna natuurlijk wel weer achter de laptop gekropen en wat dingen gedaan. 

Yuren leren

Vrijdag

In de ochtend had ik een online afspraak voor mijn werk. Op vrijdag ja. Ik werk gewoon wanneer dat het beste past, helemaal in lijn met Passend Onderwijs 😉 Daarna was ik eigenlijk heel erg moe. Toch weer Corona-moe denk ik. Zo’n ochtend intensief nadenken is best pittig nog. Ik besloot maar even een wandeling te maken, dat helpt meestal wel. Even frisse lucht. Daarna moest ik Fee alweer ophalen en zij nam een vriendinnetje mee. En haar breiwerkje. Ik bakte tosti’s en ze wilden een of ander tiktok filmpje maken. Daarna ging ik Lenthe ophalen en nam het vriendinnetje weer mee naar school, waar haar moeder al stond te wachten. De kinderen waren allemaal best moe en hangerig na de week school. Ik kan merken dat het herfst is. Iedereen loopt te snotteren en is moe. 

Fee breiwerkje

Zaterdag

Ik had graag naar het bos gewild, maar niemand had er zin in. Yuren moest voor biologie leren. Daar had hij wel wat hulp bij nodig, want zulke dingen boeien hem echt niet. Hij zit dan ook continue te gapen, kan niks onthouden, omdat hij er gewoon niks aan vindt. De meisjes plukten rozenbottels, die ik vervolgens schoonmaakte. Een rotwerk, trouwens. Je moet alle pitjes verwijderen en dat is een flink tijdrovend werkje. Maar goed, het is weer gebeurd. We maakten er jam van, die erg lekker geworden is. Een deel vries ik in voor bij een kaasplankje ofzo. Ook gingen we nog even naar de stad, waar ik enkellaarsjes kocht in donkerbruin en een nieuw vest. De mode is op het moment helemaal mijn ding, terwijl ik de seizoenen hiervoor bijna niks leuk vond. Wat minder goed voor de portemonnee, dat wel 🙂 

fee plukt rozenbottels

Zondag

Na een goede nacht ging Maik hardlopen, Sterre verse croissantjes halen en dekten de meisjes de tafel. Yuren kwam met moeite zijn bed uit voor het gezinsontbijt, maar hij was er wel. We aten de croissantjes met de zelfgemaakte rozenbotteljam en dronken koffie en thee. Na het ontbijt gingen Fee en Lenthe peren plukken. Er staat bij ons op het achterpad een appel- en een perenboom, en de peren leken aardig goed. We bakten er taart van, net als van de rozenbottels en we maakten ook nog rozenbottel thee. Dat doe je door de schil van de rozenbottels in de magnetron tussen 2 keukenrolvelletjes te laten drogen. De rest van de middag stond natuurlijk in het teken van de Formule 1, die vrij spectaculair was. Sterre maakte pizza’s en toen zat het weekend er alweer op!

rozenbotteljam 2022

Vorig artikelVeilige kinder make-up
Volgend artikelDe leukste boshuisjes voor een weekend weg in de herfst
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in