Foto weekoverzicht Judith #401

Yuren verbaasdHet was best een drukke week. Ik ging voor het eerst weer wat proberen te sporten na Corona, maar wel op halve kracht. Verder kreeg mijn moeder voor het eerst Corona en later ook mijn vader, best een beetje spannend voor die oudere mensen. Gelukkig weet ik inmiddels dat ze er aardig doorheen gerold zijn. 

Maandag

Het was een warrige dag, of vooral ik was warrig. Op de een of andere manier keek ik ‘s morgens in mijn agenda en keek ik over mijn afspraken heen, geen idee waarom. Dus ik zat vrolijk achter mijn laptop te lunchen toen ik een appje kreeg van een school: ben je onderweg? Uhh… nee? Ik kijk in mijn agenda en zie de afspraak staan, gewoon overheen gekeken. Gelukkig was het maar 5 minuten met de auto, dus ik kon nog aansluiten. Toen ik naderhand weer thuis was, kreeg ik een mail van iemand anders die bij de vorige afspraak was: je weet toch wel dat we zo nog een afspraak hebben he? Nou, die stond dus niet eens in mijn agenda, dus nee. Opnieuw weer gelijk die kant op gegaan en ik was zowaar nog op tijd. Beetje slordig wel, maar snap het ook niet. Eind van de dag ben ik nog even naar de sportschool gegaan en dat ging best lekker. De eerste keer weer na Corona, hoera!

Dinsdag

Ik ging al vroeg op de fiets richting de huisarts om bloed te prikken. Niet specifiek ergens om hoor, het was gewoon alweer een paar jaar geleden en ik wilde een soort algehele check up een keer. ‘s Avonds had ik de uitslag al en alles was goed. De trombocyten waren wel wat verhoogd, maar dat kon zowel door de huidige Corona infectie komen als door de inspanning die ik had verricht op de fiets met windtegen. Verder heb ik die dag gewerkt aan een presentatie voor mijn werk die ik in januari moet geven op een school. Dat is wat vroeg, dat weet ik, maar ik vind het fijn om er iets goeds van te maken dus ik begin ruim op tijd. Eind van de middag ging ik op kraamvisite bij een collega die een tweeling heeft gekregen. 

juut hoofd op tafel sept 2022

Woensdag

Mijn vriendin Helen is vanuit Noord-Holland terug verhuisd naar Den Haag. De reden ervan is niet zo leuk, dus ik ging deze ochtend voor morele steun en ook gewoon omdat ik het leuk vond haar te zien en haar nieuwe huis te zien, bij haar op bezoek. We hebben lange tijd zitten praten en dat was gezellig. Rond half 3 reed ik pas weer naar huis, waar het al een drukke boel was met alle kinderen. Ze zaten spelletjes te doen aan tafel. Ik had nog het plan om te gaan sporten, maar ik merkte dat ik na de intensieve ochtend met veel praten best moe was. Deze dag ben ik ook begonnen met het slikken van Lactoferrine. Dit is een vrij duur supplement, een beetje probiotica achtig. Het geeft goede resultaten bij infecties en er loopt momenteel in Rotterdam een onderzoek naar dit supplement in combinatie met long-covid. Nu heb ik natuurlijk niet echt long-covid, maar ik bleef wel moeite houden om het hardlopen weer op het oude niveau te krijgen. Misschien had dat nog wat meer tijd nodig, maar toen ik nu opnieuw Corona kreeg besloot ik het toch eens te bestellen, voor een hopelijk vlotter herstel. Ben benieuwd of het iets gaat doen bij mij. Ik heb van veel mensen gehoord dat ze er baat bij hadden qua energie en conditie, dus wie weet. ‘s Avonds appte mijn moeder me dat ze koorts had en zich niet lekker voelde. Ze had nog geen test gedaan, maar ik kreeg het gevoel dat het wel eens Corona zou kunnen zijn. Overigens niet via mij, want ik heb haar recent niet gezien. Ze heeft het nog niet eerder gehad, dus het is best een beetje spannend. 

pumpkin thee

Donderdag

Mijn moeder appte me al vroeg dat ze nu dan toch echt Corona had. De koorts die gisteravond was gekomen was in de nacht erger geworden en ze was ook enorm gaan overgeven. In de ochtend deed ze een zelftest die direct positief was. Tja… Ik vind het voor mijn ouders toch spannender als ze Corona hebben van voor mezelf. Dus ik hoop maar dat ze vlot opknapt en niet mijn vader aansteekt. Deze donderdag ging ik zelf weer naar de sportschool. Van de sportfysio heb ik een post-corona schema gekregen, omdat ik geen terugslag wil krijgen houd ik me daar aan. Het betekent dat ik wel elke dag mag sporten, maar alles op halve kracht en halve tijd. Ik doe liever iets dan niets en het lijkt gelukkig goed te gaan. Ik ben af en toe wel moe, maar dat is Maik soms ook, dus das niet per se gek. Ik heb dit keer geen last van hartkloppingen. Wel hoest ik nog steeds een klein beetje en is mijn stem schor. Als ik veel gepraat heb voor mijn werk merk ik wel dat dat heel vermoeiend is en ik dan geen zin meer heb om te praten. Verder appte ik deze dag naar Melissa dat ik zin had om een wandeling te maken die al een tijd op mijn wishlist stond in de buurt van Oslo. Voor ik het wist zat ik alweer vanalles te plannen en te regelen en hadden we de vlucht en het hotel geboekt 🙂 YOLO 😉

kids selfie in de auto

Vrijdag

Ik had ‘s morgens een afspraak. Niet op mijn werkdag, maar ik ben adviseur geworden van een nieuwe school hier vlakbij en daar is de IB-er alleen nog aan het werk op vrijdag. Dus heb ik me flexibel opgesteld, vind ik ook geen punt. Soms sport ik onder werktijd en soms werk ik in mijn vrije tijd 🙂 Gaat prima zo! Ik hoefde gelukkig niet te haasten na mijn afspraak, want Fee ging uit school met een vriendinnetje mee. Maik was trouwens ziek thuis, buikgriepje. In de middag kwamen alle kinderen thuis van school en heb ik eigenlijk niet zoveel bijzonders gedaan. 

shoppen sept 2022

Zaterdag

Ik ging voor de eerste keer weer zwemmen sinds de Corona. Een half uurtje maar, 40 baantjes. Ging goed. Daarna zijn we gaan winkelen in Delft. Behalve Sterre waren alle kinderen enorm gegroeid deze zomer. Met het tevoorschijn halen van de herfstkleren, ontdekten we dat niks meer paste. Tijd dus om nieuwe dingen te kopen. We zijn goed geslaagd en ik vond zelf ook nog een donkerbruin vest waar ik al een paar jaar naar op zoek was. Hoera! De rest van de middag was ik moe en heb ik vooral gelezen in Het Diner van Herman Koch. Sterre had het gekocht, omdat ze het voor school moet lezen. Zelf kende ik het ook nog niet. Ik las het in 1 dag uit. 

yakitori wagamama

Zondag

Fee stond om 8 uur naast ons bed, dus ging Maik hardlopen en ik er uit om ontbijt klaar te maken. Toen Maik thuis was, zijn we met z’n tweetjes naar Kijkduin vertrokken. Hier is een nieuwe foodcourt geopend waar we wilden kijken en er zitten sowieso allerlei leuke winkeltjes. Onverwacht liep ik ook nog tegen twee leuke truien aan die ik gekocht heb. Jarenlang was in de herfst niet mijn kleur of stijl in de mode, maar deze herfst gelukkig wel. Na het shoppen gingen we lunchen bij Wagamama. Deze is in Kijkduin nog niet zo lang geopend en daardoor was ik uitgenodigd om te komen lunchen. Het was echt superlekker! Vooral de inktvisballetjes vond ik geweldig. Aanrader! Op mijn Instagram mag ik ook nog een lunch of diner weggeven. Dus nog een tip voor wie kans wil maken. Na deze activiteiten was ik best wel weer Corona-moe, dus ben ik even een uurtje op bed gaan liggen. Daarna was het tijd om te koken. Na het eten ben ik nog even kort gaan hardlopen en wandelen. Expres in de avond, zodat ik daarna meteen naar bed kon. Mijn moeder liet me later weten dat mijn vader nu ook een positieve test had. Hij is gelukkig niet zo ziek van de Corona. Even afwachten hoe hij de week doorkomt…

Wagamama juut en maik

Vorig artikelWat is beter? Een stacaravan of een chaletbouw
Volgend artikelLeuke kerstpakket ideeën
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in