Foto weekoverzicht Judith #414

kerstboom met cadeaus 2022Wat een week. Ik had nul ruimte in mijn hoofd, omdat er zoveel dingen gedaan en geregeld moesten worden. Daar ga ik niet zo lekker op. En alles kostte meer tijd dan ik dacht, waardoor ik elke dag achter de feiten liep aan te hollen. Sterre zat middenin haar toetsweek, wat de nodige onrust gaf, Lenthe en Fee waren zenuwachtig en druk door kerst op school en alle festiviteiten die daarbij horen en Yuren is gewoon mega aan het puberen. Hij loopt de helft van de tijd als een zombie door het huis, met zijn capuchon op. En we moeten wel 100 keer per dag zeggen dat ie van z’n telefoon moet afkomen. Heel vermoeiend. Ondertussen moest er een kerstdiner worden bedacht en cadeautjes voor de kinderen. Pas halverwege de week kwam er even wat ruimte. 

Lees ook: foto weekoverzicht #415
Lees ook: foto weekoverzicht #413

Maandag

Het was gelukkig flink aan het dooien ‘s morgens, dus ik hoefde geen kinderen naar school te rijden. Dat wilden ze wel graag, want het regende, maar daar smelt je niet van dus gingen ze (met tegenzin) op de fiets. Zelf had ik een hele ochtend overleg op een school. Dat liep ook nog eens uit en zo moest ik nog snel naar huis om op tijd achter de laptop te zitten voor een volgend (online) overleg. Om 15.00 uur ging ik nog even een rondje hardlopen. Dat kon eindelijk weer na een paar dagen vol gladheid hier in de regio. Het was gelukkig ook droog. Daarna had ik het nog druk met online afspraken en om half 6 moest ik weer in Den Haag zijn, voor een eetafspraak met twee medebloggers die mij hadden uitgenodigd. Was heel gezellig! Ik ben uiteindelijk met de trein naar huis gegaan, omdat Maik nog bij de voetbal was toen we klaar waren met eten. Hij kwam me ophalen in Delft, ook prima natuurlijk. 

de pizzabakkers

Dinsdag

Al heel vroeg was ik op de sportschool, zodat ik daarna de hele dag achter de laptop kon kruipen. Er moest weer een nieuwsbrief worden gemaakt op mijn werk en daar ben ik zo’n beetje de hele dag mee bezig geweest, met een paar kleine onderbrekingen. Het zat allemaal niet echt mee. Tussendoor liet Yuren nog weten dat hij bij gym gevallen was en zo’n pijn aan zijn arm had, dat hij niet kon fietsen. Dus ben ik hem gaan halen. Uiteindelijk gekozen om niet naar de dokter te gaan, omdat er volgens mij niks gebroken was. Verder waren er ook heel veel bestellingen en moest ik ook nog allerlei kerstcadeaus bestellen, wat ik in de avond heb gedaan, want overdag was er geen tijd voor. Ik had dus nogal een vol hoofd. Vraag me ieder jaar weer af waarom het zo druk is die week voor kerst. Zowel qua werk als privé. ‘s Avonds ben ik ook nog bezig geweest met de nieuwsbrief, want er zaten een paar ontwerpfoutjes in die ik niet opgelost kreeg. Gelukkig heb ik altijd een man bijdehand die daar veel kennis van heeft, dus hij hielp me om het op te lossen. Uiteindelijk kon ik de nieuwsbrief rond 21.00 uur pas versturen. Net op tijd de deadline weer gehaald 🙂 

werken dec 2022 online

Woensdag

Een drukke dag nog qua werk, met veel telefoontjes, mails en ook nog een paar afspraken. Tussendoor moest ik nog snel naar de school van de kinderen, want Fee had een kerstvoorstelling. Ze wilde heel graag dat ik kwam kijken en gelukkig paste dat net in mijn schema, dus dat was fijn. Ze was superblij en deed het heel goed. Laat in de middag gingen Maik alvast de kerstboodschappen doen. Ik had nog steeds niet goed in mijn hoofd welke gerechten ik wilde gaan maken, dus ik had een heleboel ingrediënten ingekocht en zou later de precieze gerechten er wel bij gaan zoeken. Verder rende ik een rondje en zo vloog de dag om. Ik ging vroeg naar bed, want ik was enorm moe van alle drukte en hectiek. 

kerstengel fee 2022

Donderdag

Nog een paar werkdingen moest ik afronden, en toen zat het er eindelijk op. Nou ja, niet helemaal, want ik werd om 16.00 uur nog verwacht bij de Kompaan in Den Haag voor een afsluitende kerstborrel. Dat was logistiek best een uitdaging, want het regende pijpenstelen dus ik wilde niet fietsen en Maik had de auto nodig. Uiteindelijk zette hij mij af en kwam hij mij rond 19.00 uur weer halen. Toen had ik pas echt vakantie!

kerstborrel kompaan 2022

Vrijdag

Opgestaan en Sterre wakker gemaakt voor een heel memorabele dag: haar beugel ging er uit! Na 2,5 jaar was het eindelijk zover. Dus in de auto en hop naar de orthodontist. Het duurde ruim een uur, maar toen kwam ze met een prachtig beugelloos gebit de deur uitlopen. Zo fijn! Op naar huis! Daarna besloot ik mijn laptop uit te zetten en ook niet meer aan te zetten tot na kerst. Ik maakte eindelijk het menu compleet en maakte alvast de bovenverdieping schoon. Dat stond ook al een hele week op mijn lijstje. Verder haalde ik de kinderen vroeg uit school, die waren na het kerstontbijt vroeg uit. De hele middag was iedereen wel blij en gezellig, want het was immers vakantie. Ze waren er ook echt aan toe, zo moe! 

beugel eruit sterre 2022gourmet kerstavond 2022

 

Zaterdag

Ik sliep niet uit, want ik ging zwemmen. Niet zo lang, want ik had een beetje pijn in mijn rug. Leek me beter om dat niet te forceren door te lang te zwemmen. Daarna wilde Lenthe graag shoppen voor kerst, dus reden we naar de Boogaard in Rijswijk waar we goed geslaagd zijn voor haar. Maik en ik smokkelden nog wat laatste cadeautjes mee en we deden nog wat laatste boodschappen. Wat een organisatie als je twee dagen je huis vol mensen hebt zeg. Ik voelde echt wel wat stress van alles wat ik had moeten regelen. De rest van de dag was ik bezig met wat dingen voorbereiden, maar ook wat lezen. Had ik even nodig, een beetje ontspanning. De meisjes maakten nog rendiercakejes van de HEMA, zo’n kant en klaar pak. Die waren erg leuk geworden en zo hadden we meteen nog wat bij de koffie. ‘s Avonds moest Sterre werken en gingen wij gourmetten, omdat het kerstavond was. 

Fee en lenthe rendier cakejes

 

 

 

 

 

 

 

 

kerstontbijt 2022

Zondag

Eindelijk was het dan zover. De kinderen hadden enorm uitgekeken naar deze dag, want opa en oma kwamen en dan zouden we cadeautjes gaan uitpakken. Vooral bij Fee had dit enorme spanning opgeleverd. Het was nog een uitdaging om ze tot 14.00 uur bezig te houden, maar met goede afspraken lukte dat. Ik ging eerst hardlopen. Mijn doel voor dit jaar was om voor 31 december de 10 km weer te kunnen rennen. Ik moest deze dag eigenlijk maar 40 minuten, maar het ging zo lekker dat ik besloot door te rennen tot ik de 10 km had gehaald. Het ging als een zonnetje. Superblij en trots kwam ik thuis. I did it! Eindelijk ben ik weer waar ik was voor ik vorig jaar Corona kreeg. Daarna gingen Maik en ik nog even als een wervelwind door het huis met de stofzuiger en een sopje en was ik al flink aan het koken. Naja, toen mijn ouders kwamen stond alles klaar en kon het feest beginnen. Het werd een gezellige middag met avond, die we na een heerlijk diner afsloten met een potje 30 seconds

kerstdiner 1e kerstdag 2022

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #413
Volgend artikelWaar moet je op letten wanneer je varkensvlees gaat kopen?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in