Foto weekoverzicht Judith #126

Terwijl ik dit schrijf, zit ik heerlijk in de tuin, onder de parasol. De kinderen spelen in het zwembadje, Maik maakt schoon (goed geregeld hè?) en ik zit op de tuinbank wat te typen. Overigens heb ik vanmorgen ook al mijn steentje bijgedragen hoor: ik heb de bovenste 2 verdiepingen schoongemaakt. Eens vertellen hoe mijn week er uit zag.

Maandag

Het was maandag natuurlijk Pinksteren, dus we waren allemaal lekker vrij. Het was ook nog redelijk weer, dus we waren veel buiten. Ik heb die dag vooral gewerkt. Dat lukt niet zo heel vaak, omdat het momenteel echt druk is. Fee slaapt weinig meer, dus er is altijd wel een kind dat aandacht nodig heeft. ‘s Avonds ging ik, zoals elke maandagavond, met Niky wandelen. We liepen redelijk door de natuur, voor we het wisten hadden we er alweer 5 km opzitten.

Dinsdag

‘s Morgens ging ik naar een persochtend bij Kwekerij Solisplant in het Westland. Hier wordt de Kalanchoë geteeld. We kregen een rondleiding door het bedrijf en leerden hoe alles in zijn werk ging. Erg leuk om te zien. Na de goed verzorgde lunch kregen we een uitdaging: we moesten allemaal een buiten en een binnen-tafereel met een Kalanchoë stylen. Daar moest je een foto van maken met een instax-camera en de tweekoppige jury koos vervolgens 2 winnaars. Tot mijn verbazing won ik met het binnentafereel een prachtig petrolblauw kussen van Urban Nature Culture waar ik heel blij mee ben. Verder mocht ik mijn eigen creaties meenemen, dus mijn huis èn tuin staan nu vol met kleurrijke Kalanchoë’s. Superleuk!

‘s Middags ging ik naar het nieuwe gebouw van mijn werk, we zijn pas verhuisd. In de parkeergarage kreeg ik na herhaaldelijk proberen mijn auto in een plekje te krijgen, de slappe lach. Het middenpad was zò smal, dat ik de draai niet kon maken. Dat wordt ‘m dus niet meer voor de komende bezoekjes aan kantoor. Uiteindelijk ging iemand in een plekje voor weg, en het achterste plekje was al leeg, zodat ik er toch nog achteruit in kon rijden.

Woensdag

Overdag heb ik wat gewerkt. Thuis, want mijn moeder komt pas volgende week oppassen tot de zomervakantie. Fee was ik op een bepaald moment kwijt, die bleek in haar kamertje achter de poppenwagen op de grond in slaap gevallen. Helaas werd ze meteen weer wakker toen ik haar in bed wilde leggen. Maar ja, de grond slaapt ook zo hard, dus ik wilde haar daar toch niet laten liggen.

‘s Middags gebeurde er iets heel heftigs. Ik ging Yuren en Lenthe van school ophalen, maar toen ik aankwam waren ze niet meer in de klas. De meester zat in de gang met een oudergesprek en dacht dat ze door de school liepen, waar een markt was. Ik ben 4 keer de school op en neer gelopen, maar zag ze nergens. Er zou ook een vriendinnetje van Lenthe met ons mee gaan, dus ik was 3 kinderen kwijt. Ik ging terug naar de meester, die mee hielp met zoeken, evenals een aantal inmiddels ook gealarmeerde ouders. Mijn telefoon lag in de auto, waar Sterre en Fee op mij aan het wachten waren. Ik besloot na zo’n 15 minuten zoeken om naar de auto te lopen om èn Sterre en Fee te informeren waarom ik zo lang wegbleef, èn mijn telefoon te pakken om de moeder van het meisje te laten weten dat ook haar dochter “kwijt” was en de politie te bellen. Net toen ik mijn telefoon pakte om te gaan bellen, belde de buurvrouw mij. Er stonden 3 kinderen bij haar aan de deur… Ik was echt zo blij dat ze belde, maar tegelijk ook zo boos! Hoe hadden ze nou helemaal zelf naar huis kunnen gaan lopen? Het is niet heel ver (15 minuten lopen), maar ze moeten wel een heel gevaarlijke weg oversteken. Gelukkig was het allemaal goed afgelopen. Ik ben direct naar huis gegaan en heb de kinderen ondervraagd hoe het nou was gegaan. Helaas kwamen er 3 verschillende verhalen. Wat de strekking ongeveer was, was dat ik wat laat was (dat klopt, ik haal op woensdag altijd eerst Sterre uit Den Haag op en het was druk op de weg), dat ze buiten gingen kijken of ik er al aankwam, het daar begon te regenen en ze als een soort avontuur besloten om maar naar huis te lopen. Niet nadenkend over de gevolgen. Ik loop regelmatig met ze van school naar huis, dus ze weten inderdaad hoe ze moeten en ook hoe ze moeten oversteken. Maar 5 & 7 jaar vind ik echt te jonge voor zo’n tocht! Maar goed, ze waren dus thuis aangekomen en ontdekte daar dat mama helemaal niet thuis was. Gelukkig hadden ze bedacht dat ze naar de buurvrouw konden gaan, was die ook thuis en belde ze me meteen, omdat ze ook begreep dat dit niet de bedoeling was. Ik werd die middag ongeveer 10 jaar ouder en heb ook nog contact gehad met school hierover. Hopen maar dat dit nooit meer gebeurt!

Eind van de dag kwam mijn vriendinnetje Helen. Die had ik al veel te lang niet gezien. Ze kwam natuurlijk naar ons huis kijken, daarna gingen we Delft in om bij La Tasca te eten. Even bijkletsen, dat was wel nodig. Van Helen kreeg ik trouwens hele mooie plantjes voor in de tuin, Zeeuwse Knopjes.

Donderdag

Donderdag was ook een leuke dag, ondanks de regen. Er was een bloggerstour door Delft georganiseerd en ik was uitgenodigd voor zowel Hipenhot.nl als Leukindelft.nl. We kwamen langs allerlei leuke plekken, zoals de Botanische tuin (erg leuk met kinderen!), Bakkerij Suikerbuik, waar we een overheerlijk rabarbertaartje aten en ik bovendien verrast was door de ontzettend leuke kinderhoek. Vervolgens gingen we naar Something Extra, waar je in Vermeerthema op de foto kunt. Ik was het meisje met de Parel, de foto is prachtig geworden! Feetje (die ik de hele dag mee had, wegens gebrek aan oppas), mocht er ook op. Daarna skipte ik een stukje van het programma, wat jammer was, maar ik moest Lenthe van school halen. Ik ging met de kinderen lunchen bij Moodz en stroomde weer in toen we de bibliotheek van Delft, DOK, bezochten. Superleuk daar, misschien wel de leukste bibliotheek van Nederland! We kregen er een prachtig boek uit handen van de schrijver en daarna moest ik alweer racen naar school, want Yuren en Sterre moesten worden opgehaald.

Ik haalde deze dag ook een tuinsetje bij Xenos op, wat we voor in de tuin hebben neergezet. Heel vroeg ‘s morgens hebben we namelijk in de achtertuin nog geen zon, pas vanaf half 10. Dus als we dan al gaan ontbijten, wil ik ook voor kunnen zitten. Dat kan nu voortaan!

Al met al een hele gezellige dag, het was ook erg leuk om de andere bloggers te ontmoeten. Een aantal kende ik al, een paar ook niet.

Vrijdag

Op vrijdagochtend kwam de tweeling van de buren spelen. Zij zijn net zo oud als Fee, dus dat was heel gezellig. Rond lunchtijd gingen ze weer naar huis, en ging ik naar school om Lenthe en Yuren op te halen. Er kwam weer een tweeling mee, want Lenthe nam 2 vriendinnetjes mee. Zo werd het huis ook ‘s middags weer overhoop gehaald, en was het een gezellige, drukke bende. Eind van de middag was het tijd voor zwemles. Ik had met Maik afgesproken dat hij uit zijn werk de kinderen op zou halen, dus ik hoefde ze alleen af te zetten. Daarna ging ik door naar huis om te koken. Prima geregeld!

Zaterdag

De nacht was niet best, want eerst was Fee onrustig door een nachtmerrie, toen kwam Lenthe eruit dat ze in bed had geplast en om 6 uur stond Yuren naast ons bed om te vertellen dat hij òòk in bed had geplast. Dat werd dus een rondje bedden wassen en verschonen en dag waarbij we allebei heel moe waren door te weinig slaap. Gelukkig scheen de zon. In de ochtend zijn we naar Intratuin geweest. Zij hadden een actie waarbij je een stoeptegel kon omruilen tegen 2 kruidenplantjes. Het idee erachter is dat er dus meer groen in tuinen komt. Tegenwoordig leggen mensen veel tegels neer, omdat het makkelijk te onderhouden is, maar daardoor raakt het riool overbelast en krijgen kleine diertjes minder kans om in tuinen hun werk te doen. Wij hebben ook best veel tegels, maar ook een flinke strook met gras. Bovendien probeer ik veel planten in potten neer te zetten, zodat er heel wat bijtjes, hommels en andere diertjes op af komen.

De rest van de dag hebben we gezellig in de tuin gezeten. Een beetje genoten van de zon, Cava, de kindjes en elkaar. En we gebruikten de vernieuwde zonnebrandcrème van P20, die ik had ontvangen. Deze gaat extra lang mee, en beschermt dus heel goed. Ze zeggen dat je maar 1 x per dag hoeft in te smeren. Dat betekent niet dat je dan ook de hele dag in de zon kunt: na 30 minuten is het echt beter om de schaduw op te zoeken. Dit heb ik ook zelf ervaren, want ik ben ondanks de zonnebrand toch een beetje verbrand.

Zondag

Vannacht had ik beter geslapen. Ondanks dat was ik best vroeg wakker, dus we gingen lekker voor de deur ontbijten. Ik gebruikte voor het ontbijt het buitenservies dat ik kreeg van de Albert Heijn, je kunt het vanaf vandaag sparen! Mooi spul, ook voor op de camping. Sterre sliep als enige uit, de rest was er vroeg bij. Daarna ging ik de verdieping van de kinderen en onze verdieping schoonmaken. Ik was daar zo’n 3 uur mee bezig. Vervolgens liep ik nog even naar het tuincentrum hier tegenover om verse bloemen toen ging Maik de benedenverdieping schoonmaken. Ik nestelde me op de tuinbank met mijn laptop. Terwijl de kinderen een lieverheersbeestjes-weeshuis begonnen, probeerde ik wat te werken.

Vanavond komt mijn moeder, ik haal haar op van het station. De komende weken komt ze op maandag, dinsdag en woensdag oppassen, tot het zomervakantie is. Pas na de vakantie hebben we voor de kinderen plek op het kinderdagverblijf. Helaas schijnt het door de week weer iets minder lekker weer te worden, maar in het weekend wordt het weer goed dus je hoort mij niet klagen. Heerlijk dat voorjaar! En bovendien kunnen we gaan aftellen naar de vakantie: nog maar 4 weken!

Vorig artikelDrie leuke ideeën voor een vaderdagcadeau
Volgend artikelZo staat je zwembad in een handomdraai
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in