Foto weekoverzicht Judith #436

fee en lenthe rolschaatsenDeze week gaat niet per se de boeken in als beste week ever. Ik had een teleurstelling te verwerken en ik werd behoorlijk verkouden, wat ook niet fijn was. Toch waren er ook leuke dingen, zoals het mooie weer, lekker varen met Maik en een beetje uitrusten. Teleurstellingen zijn trouwens ook altijd leerzaam, dus ik had het toch niet willen missen…

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #435

Maandag

Ik wist al dat het een drukke week zou worden. Daar kan ik soms wel tegenop zien, ook al weet ik dat ie vanzelf voorbij gaat. Het was mooi weer, dus ik pakte de fiets naar mijn werk. Daar had ik vergadering en een belafspraak en nog wat gekletst met collega’s. Rond lunchtijd sprong ik op de fiets richting huis, waar ik even een half uurtje in de tuin kon zitten. Toen moest ik door naar de volgende afspraak. Die duurde een hele middag. Jammer met dat mooie weer, haha. Maar goed. Doordat ik gefietst had, hoefde ik ‘s avonds niet naar de sportschool, dus dat scheelde weer. We konden lekker buiten eten. Het was gezellig, de kinderen hadden vrolijke verhalen van school. Ik ging wel op tijd naar bed, waar ik nog even de tand van Yuren eruit trok. Hij begint nu pas aan zijn 2e wisselperiode. Beetje laat, maar dat schijnt een sterk gebit te betekenen, dus alleen maar fijn voor hem. 

met kids op bed mei 2023

Dinsdag

Ik neem nog steeds waar voor een collega op een paar scholen, vroeg in de ochtend had ik daar een overleg. Dat was wel sneller klaar dan verwacht, dus reed ik naar huis om daar nog even wat te werken. Na 30 minuten stapte ik opnieuw de auto in om naar de volgende afspraak te gaan. Na deze afspraak reed ik naar een plek in Den Haag waar ik een sollicitatiegesprek had. Het ging om een interne vacature, maar ik wist al vooraf dat het om 4 dagen ging, terwijl ik er maar 3 max wil werken. Toch had ik geschreven, want wie niet probeert… Het was een goed gesprek, dus dat was fijn. De rest van de middag was ik nog druk met allerlei administratie dingen en mails enzo. 

bougainville mei 2023

Woensdag

Mijn voeten waren weer redelijk hersteld van de blaren, dus ik besloot eerst een rondje te gaan hardlopen. Dat ging best aardig, maar nog niet geweldig. Door mijn voeten, doordat ik een tijdje niet was geweest, maar ook doordat ik een koudje had gevat op mijn longen. Ik was ineens flink aan het hoesten en ook een beetje benauwd. Toch was ik tevreden. Om 10 uur ging ik samen met Maik naar school, want Fee had een rol in het toneelstuk over Assisi. Dat was erg leuk. Na het toneel had ik een afspraak met een collega om te gaan wandelen. Deze collega is al een poosje niet aan het werk, dus het was heel leuk om haar te zien en bij te kletsen. 

hardlopen mei 2023Juut en Fee na toneelstuk

 

 

 

 

 

 

Donderdag

Ook deze ochtend begon ik met sporten, dit keer bij de sportschool. Verder was het heel koud in huis, want de zon scheen niet en de schilders waren nog steeds aan het werk. Daardoor stonden alle ramen open. Niet echt fijn. Ik hoorde deze dag ook dat de interne vacature toch echt voor 4 dagen bleef en voor mij de procedure hier zou stoppen. Dat was natuurlijk een teleurstelling die ik even moest verwerken. Hoewel ik er al rekening mee had gehouden, vond ik het toch heel jammer. Vooral, omdat ik zelf denk dat de baan prima in 3 dagen kan en ik er ook echt zin in had. Maar ja, ik maak de keuzes niet over de werktijdfactor en de baan, wel over hoeveel ik zelf wil werken. En dat is toch echt niet meer dan 3 dagen. Dus na even incasseren gaf ik het een plekje en ging ik weer door met mijn eigen dingen. Blijkbaar was deze baan niet voor mij. Er komt vast een keer iets beters voorbij 🙂 ‘s Avonds maakte ik deze risotto met aardbeien

risotto met aardbeien parmaham en rucola serveren

Vrijdag 

Hoewel vrijdag altijd mijn vrije dag is, was het dat nu niet. Ik begon de ochtend met een online overleg van een uur en daarna sprong ik in de auto om naar een school te gaan, waar foto’s werden gemaakt voor onze nieuwe website. Rond 12 uur was dat klaar en ging ik als een speer naar de school van Lenthe en Fee om nog een klein stukje van het Pinksterfeest mee te krijgen. Helaas was ik net te laat om de meisjes te zien dansen, maar de meiboom stond er nog wel. Ze waren vroeg uit en we hebben de rest van de middag lekker in de tuin gezeten. Eind van de dag bakte ik pannenkoeken voor de kinderen. Maik en ik gingen bij Laura en Eddo eten, wat heel gezellig was. 

meiboom 2023

bij lau en ed mei 2023

Zaterdag 

Helaas werd ik wakker met een krakerige stem en een nare hoest. Desondanks was het date-day, en ik had iets georganiseerd voor Maik. We gingen bootje varen. In Kwintsheul bij de Zweth huurde ik een elektrisch bootje voor een paar uur en zo voeren we naar Schipluiden. Daar meerden we even aan voor een koffietje bij Bakkerij Theo Hoek en toen voeren we weer terug. We lunchten bij Brasserie Oostgaag. Daar had ik ook met de boot heengewild, maar dat kon niet wegens te lage bruggen. Daarom hebben we de boot ingeleverd en zijn we daar met de auto naartoe gereden. De tuin is heerlijk in de zon, het eten ook top. Maik wilde weer graag thuis zijn voor de kwalificatie van de Grand Prix, dus waren we rond 15.00 uur weer terug en heb ik nog wat in de tuin gezeten. We sloten de heerlijke dag af met een barbecue. 

fluisterboot de zweth

Zondag

Ik werd wakker zonder stem en met keelpijn. Had ook heel slecht geslapen, mede daardoor. In plaats van hardlopen deed ik maar even niks. Mijn lijf heeft rust nodig, en zeker mijn longen. Dus bleef ik wat langer in bed en ontbeet toen in het zonnetje in de tuin. Maik en Yuren waren de hele dag op het voetbalveld voor een Pinkstertoernooi. Zelf liep ik even naar de supermarkt om gember te halen voor mijn stem en ik nam de jongste meisjes mee naar Lust Hoekpolder om een ijsje te gaan eten. Zij gingen op skeelers/rolschaatsen, ik gewoon lopend. Had ik toch nog wat beweging. De rest van de middag heb ik gelezen in Violeta van Isabelle Allende. Na de pizza ging ik vroeg naar bed, want ik was moe van de slechte nacht en voelde me gewoon niet fit. Je bed is dan gewoon het fijnste plekje! 

ijsje eten lust hoekpolder

Vorig artikelRisotto met aardbeien parmaham en rucola
Volgend artikelOriginele overnachting in Rotterdam
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in