Foto weekoverzicht Judith #323

fee mergpijpjes taartDe afgelopen week was mooi in balans. Niet al te druk, een klein beetje hectisch met verkouden gezinsleden die getest moesten worden en niet naar school konden, maar ook veel leuke dingen. Fee was jarig, trakteerde en gaf een feestje, er werd gesport en we zijn bezig met het uitzoeken van een leuk weekendje weg met Pasen. Nu nog duimen voor mooi weer, want ik vond het maar koud deze week! 

Maandag

Yuren kreeg zondag koorts, dus dat werd weer thuisblijven. We hebben hem meteen in de ochtend laten testen. Hij vond het spannend, maar gedroeg zich als een bikkel en vond het uiteindelijk wel meevallen zei hij. Rond 17.00 uur kregen we het verlossende antwoord dat zijn test negatief was. Hoera! Fee was ook verkouden, dus die hebben we maar meteen ook thuisgehouden. Zij is niet getest, ik vind haar nog te klein. Wil niet dat ze daar een of ander trauma aan over houdt. Nu zowel Lenthe als Yuren negatief getest zijn, denk ik dat het gewoon een verkoudheidsvirus is wat in ons gezin rondgaat. We kunnen in ieder geval deze week met een gerust hart de verjaardag van Fee vieren. Verder was dit een dag van veel online vergaderingen en overleggen. Tussen de middag had ik even een uurtje om buiten uit te waaien. Dat heb ik dan ook gedaan, 6 km gewandeld om er daarna weer even tegenaan te kunnen. 

haloumi recept

Dinsdag

Een superdrukke dag voor mij. Ik zat bijna de hele dag in online afspraken. Tussendoor deed ik nog een wandelingetje, want zo’n hele dag voor een scherm trek ik anders echt niet. Verder heb ik deze dag weinig meegemaakt dus. 

Woensdag

Maik moest een coronatest, omdat hij verkouden was, even spannend weer natuurlijk, maar net als de andere kinderen was de test negatief gelukkig. Ik had 2 videocalls, verder kon ik wat administratie doen. Wel fijn even zo’n rustiger dagje. ‘s Avonds was er een online ouderavond en daarna moesten Maik en ik de verjaardag van Fee voorbereiden. Ik heb een mergpijpjestaart gemaakt, dat wilde ze heel graag. Fee is namelijk gek op mergpijpjes. Ook liep ik eind van de dag nog een rondje hard. Ik hou het nog steeds goed vol om 3 a 4 keer per week te hardlopen, maar ik merk wel dat ik wat kleine klachten krijg. Volgens mij doordat ik nu geen krachttraining meer doe, en mijn lijf dus slapper wordt en de klappen van het hardlopen minder goed kan opvangen. Ik hoop dus heel erg dat de sportscholen eindelijk weer open kunnen. Ik heb daar zo’n behoefte aan! Die avondklok kan me vrij weinig schelen, maar die sportschool vind ik een gemis. 

kids sappies

Donderdag

Fee was jarig! Ze werd 6 jaar en dat was natuurlijk groot feest. We hadden vooraf gevraagd wat ze wilde hebben, en ze wilde het liefst iets met Tie Dye, lego Dots geheime dozen en kleding van 4Funkyflavours. Dus hebben we een heleboel kleren voor haar geshopt waar ze enorm blij mee was. Ze trakteerde niet op school, want haar vaste meester werkte niet deze dag en de juf van donderdag was ziek thuis. Dat schoven we door naar de vrijdag. Maik en ik maakten ‘s avonds de traktatie klaar: unicorn doosjes met snoepjes. Nogal een werk, maar het resultaat was leuk. 

mergpijpjes taart

Vrijdag

Helen kwam, een vriendin van mij die ik echt al bijna 20 jaar ken. Vroeger zag ik haar veel vaker, toen woonde ze in Den Haag. Ze is voor de liefde verhuisd naar Noord-Holland en daardoor zien we elkaar veel minder. Eigenlijk best jammer, want we hebben genoeg te bespreken. We maakten een wandeling van bijna 10 km en hadden enorm geluk met het weer. Het was zonnig! Wel koud, maar dat mag de pret niet drukken. Na de wandeling dronk ze nog even een kopje thee met mij en daarna ging ze weer terug naar huis. Fijn om even weer iemand te zien.

onderweg wandelen met helen

Nieuw spel

Er kwam een nieuw spel binnen: Ticket to Ride. Yuren wilde dat direct gaan spelen, dus dat deden we ook. Ik zal er binnenkort een uitgebreide review over schrijven, maar het is echt een leuk spel. Niet moeilijk ook, we hadden het snel door hoe het moest. We hebben nog een ander nieuw spel liggen, maar dat is qua gebruiksaanwijzing zo ingewikkeld, dat we het nog niet 1 keer goed hebben kunnen spelen. Bij Ticket to Ride zijn er trouwens ook leuke #blijfthuis printables. Daar heb je het spel wel bij nodig, dus of je koopt het (aanrader hoor) of als je het al hebt kun je die gratis hier downloaden. 

ticket to ride spel

traktatie unicorn doosjes

Zaterdag

Zaterdag was het feestje van Fee. Het was een unicorn feestje. Ik had van die kant-en-klare pakketten besteld bij Little Creations, zodat ik weinig hoefde voor te bereiden. ‘s Morgens bakten ik unicorn cake en Maik bakte unicorn pannenkoeken. De crypto’s gingen ook weer skyhigh, dus ik kon flink wat winsten pakken. Aan het eind van de middag ben ik nog even gaan hardlopen. Sterre had een sweater besteld voor een vriendin en die was binnen gekomen. Zodoende wilde ze die trui even naar die vriendin brengen, maar ze wilde niet alleen. Dus kwamen we overeen dat zij zou fietsen en ik naast haar zou hardlopen. Uiteindelijk was het 6,5 km. Normaal ren ik in het weekend meestal 10 km, maar ik had hierna geen zin meer om nog een rondje extra te doen. Volgende week maar weer 10 dan.

Tip: Crypto’s sparen via Bitmymoney

unicorn cakeje

unicorn dromenvanger maken

Zondag

Ik had heel slecht geslapen, dus ik was behoorlijk moe ‘s morgens. Maik ging hardlopen en ik met de kinderen ontbijten. Later op de dag ging ik zelf nog een wandeling maken naar Delft. Ik had mijn camera meegenomen om een beetje te fotograferen, maar het weer was slecht. Veel bewolking. Ik at ook teveel paaseitjes 🙂 Ik moet die dingen ook niet nu al in huis hebben… Maik en ik waren ook een deel van de dag bezig met het zoeken van een leuke accommodatie voor de Pasen. Ik had gehoopt dat er al wat versoepelingen zouden zijn, maar het lijkt erop dat we nog niet op het terras kunnen. Toch willen we nog wel even een paar dagen weg. Behoefte aan een andere omgeving. We hebben wel iets op het oog, een heel mooi plekje, maar we hebben het nog niet geboekt. Daarom deel ik het hier ook niet, want ik ben bang dat het anders weg is straks haha. Mocht je zelf ook nog even weg willen, Landal heeft leuke last-minute kortingen voor Pasen!

parkje delft

delft foto

delft straat

Oproepje

Ik ben trouwens bezig met een nieuwe website en daarvoor zoek ik heel veel bevallingsverhalen! Wil jij jouw verhaal delen? Of ken je iemand die dat zou willen? Dan hoor ik dat heel graag. Voor meer informatie mag je me altijd mailen, maar je mag ook meteen je verhaal insturen. Hoe lang het is, maakt niet uit, wel wil ik er graag 3 foto’s bij. Als je daar niet herkenbaar op wil, dan kan ik ‘m zo uitsnijden dat het onherkenbaar is. 

fee met haar buideltje 6 jaar

Vorig artikelGroentesapjes voor kinderen die groente weigeren
Volgend artikelKinderboeken over monsters
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in