Foto weekoverzicht Judith #450

art centre delt aug 2023En weer een week voorbij! Best een leuke week, ook wel een beetje druk al. En vrijdag hadden de jongste twee studiedag, dus die waren overdag thuis. Dat werd dus een dag met spelletjes en cake bakken. In het weekend hadden we het gelukkig minder druk, al vloog het wel voorbij. Gelukkig komt er een mooie week aan, nog een beetje Indian Summer! 

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #449

Maandag

Ik weet ook niet waar ik de motivatie vandaan haalde deze maandagochtend, maar ik rende om 7 uur al buiten rond in de regen 🙂 Het ging eigenlijk best lekker, dat rondje hardlopen en was een fijne start van de dag. Daarna reed ik naar het Art Center in Delft voor een lange studiedag. Het was leuk om alle collega’s weer te spreken, na de vakantie, al waren de vrije momenten daarvoor alsnog tekort om met iedereen te praten. Ik kreeg ook nog een prachtige kaart van een collega waar ik vorig jaar wat scholen van heb overgenomen als bedankje. Zo blij mee! En ook heel lief. Toen ik thuis kwam was het meteen tijd om te koken en daarna moesten we naar school voor het advies van Lenthe. Ze heeft HAVO advies gekregen en dat vinden wij prima bij haar passen. Ik was daarna best moe, dus we zijn niet al te laat naar bed gegaan. 

kaart van Tineke

proosten op het nieuwe schooljaar 2023-2024

Dinsdag

Ook vandaag was ik alweer vroeg aan het sporten, dit keer bij de sportschool. Hoewel ik het soms moeilijk vind om meteen uit bed te gaan als de wekker gaat, ben ik daarna toch blij dat ik geweest ben. Daarna had ik een online afspraak en later die dag een lange middag met multidisciplinaire overleggen. Het is al meteen druk zeg maar. Wat tussendoor leuk was: ik boekte tickets naar de Lofoten! Een langgekoesterde wens, ik wil daar al zo lang eens naartoe. We gaan eind september al. Superveel zin in! 

quesedillas

Woensdag

Ik had het plan om weer heel vroeg te gaan hardlopen, maar het regende buiten en ik had geen zin om daar doorheen te gaan. Slap, ik weet het, maar ja 🙂 Ik had ook best spierpijn van gisteren dus dat leek me een goed excuus. Om 9 uur had ik een afspraak bij een school waar ik de hele ochtend bleef. Toen ik thuis aan het lunchen was kwam Sterre thuis. Ze had 3 tussenuren. Maik was ook thuis, hij is op woensdag altijd vrij dus ik vroeg of hij toch nog even met de luizenkam wilde kijken. En ja hoor, hij vond toch weer een babyluisje. Grrr. 

babyluisje aug 2023

Donderdag

Het was een mooie dag, die ik vandaag wel weer begon met een rondje hardlopen om 7 uur. Het is zo fijn om de dag rennend te beginnen. Ik ben meteen wakker en blij dat ik mijn sportmomentje er op heb zitten al zo vroeg. De rest van de dag was ik druk met vanalles en nogwat. Werk, mijn trip naar de Lofoten plannen, mijn haar nog eens op luizen laten checken door de buurvrouw, de kinderen ophalen en dat soort dingen. 

lofoten voorbereiden

Vrijdag

Lenthe & Fee waren vrij vandaag. Ik ging eerst even naar de sportschool en daarna ben ik met ze gaan knutselen en deden we spelletjes. Uiteindelijk wilde Lenthe nog een cake bakken, die niet zo goed gelukt was, omdat ze het recept niet goed volgde. We aten pizza en dronken wijn toen Maik thuis was, want ik had geen zin om te koken na deze best wel intensieve week. En we sloten de dag af met een spelletje Railroad

wijn en pizza

rail road spelletje doen

Zaterdag

Zoals altijd begon ik mijn zaterdagochtend in het zwembad. Wat een beetje jammer was, was dat het autoraam niet dichtging. Ik had het even open gedaan, omdat de ruit beslagen was, en toen ging hij dus niet meer naar beneden. Ben 10 minuten aan het klooien geweest, voor het eindelijk lukte. Daarna dus 50 minuten baantjes getrokken. Maik was met de kinderen naar The Mall of the Netherlands voor wat kleding, Yuren moest bijv een nieuwe winterjas en Lenthe is ook overal uitgegroeid. Nu ze ouder wordt wil ze vaak niet meer de oude kleren van Sterre. De rest van de middag stond in het teken van de Formule 1 en ik heb nog wat zitten werken boven. Aan het eind van de dag maakte ik samen met Fee tiramisu, die uiteindelijk niet zo goed gelukt was, omdat Maik te weinig mascarpone en lange vingers had gekocht. Gelukkig was de smaak wel goed, maar het was net even iets te weinig. ‘s Avonds heb ik iedereen, inclusief mezelf, nog maar een keer behandeld met luizenshampoo. Hopelijk zijn nu alle niet opgemerkte neten ook uitgekomen en de luizen daarvan dood, zodat we er definitief vanaf zijn. De laatste dagen vond ik al niks meer bij de kinderen met kammen gelukkig. 

pannenkoek panash ontbijt

luizenshampoo

Zondag

Het nichtje van Maik had gevraagd of hij zijn befaamde appeltaart wilde bakken, dus Maik stond al vroeg in de keuken met Fee om deze te bakken. Want natuurlijk wilde hij dat! Ik ging ondertussen een rondje hardlopen. Ik heb zo lang geen 10 km gelopen, dat ik dit nu nog niet goed durf, uit angst voor een blessure. Dus heb ik vorige week opgebouwd naar de 6 en vandaag liep ik er 7. Mijn plan is om nu wekelijks op zondag een kilometertje erbij te pakken, zodat ik over een week of 3 weer 10 km kan lopen op de zondag. Het ging overigens best lekker, ondanks dat het al behoorlijk warm was. Om half 3 gingen we op verjaardagsvisite dus bij het nichtje van Maik, zij wordt 21. We bleven daar ook eten. En toen zat het weekend er alweer op! 

appeltaart bakken voor annicka

Annicka 21

Heimwee naar de vakantie!

Af en toe denk ik trouwens met heimwee terug aan de vakantie, hebben jullie dat ook? Het lijkt alweer zo lang geleden dat we in Bosnië & Kroatië waren. De kinderen hebben het nog regelmatig over de fijne tijd op Zaton Holiday Resort en de leuke accommodatie van Eurocamp. Ik zie al steeds mails van Eurocamp voorbij komen voor de herfstvakantie en dan krijg ik meteen weer zin om iets te boeken. Alleen Maik heeft geen vrije dagen meer, dus dat is wel heel jammer… Misschien volgende zomer weer!

Camping zaton holiday zwembad

Vorig artikelDepot Boijmans Van Beuningen
Volgend artikelTiramisu die snel klaar is
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in