Foto weekoverzicht Judith #449

eerste schooldag 21 aug 2023Het was een bijzondere week, en niet alleen omdat ik jarig was of omdat het de Grand Prix van Zandvoort was. Ook niet eens vanwege het feit dat iedereen weer naar school en aan het werk ging. Het was vooral een bijzondere week, omdat ik eindelijk achter de oorzaak van de intense jeuk en uitslag kwam…

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #448

Maandag

Daar was hij weer, de eerste schooldag. Voor de jongste meisjes dan, de pubers konden nog een dagje uitslapen. Voor mijzelf was het mijn eerste werkdag weer. Ik begon die met een rondje hardlopen. Wat was het al warm! Het ging dus ook niet zo heel lekker, maar goed, bij zulke dagen denk ik altijd: ik had ook niet kunnen gaan. En ik ben wel geweest. Was een lekkere start van de dag. Het maakt me een stuk productiever als ik de dag met bewegen begin. Daarna had ik meteen een stuk of 5 telefoontjes. Bizar. Zes weken niks gehoord en om 9 uur sharp had ik de helft van mijn scholen alweer aan de lijn gehad 🙂 Later ben ik nog naar kantoor geweest om alvast wat collega’s te zien en spreken. Ook had ik nog een kort gesprek en een afspraak met een werkgroep. Daarna fietste ik naar huis. Het was gezellig aan tafel met het avondeten, de kinderen hadden allemaal weer verhalen van school. Na het eten ging Maik nog even de nieuwe tuintafeltjes schilderen en ik ging alvast naar boven. Ik was moe! 

back to school 2023

Dinsdag

Deze dag was rustig. Ik had tijd om op mijn gemak de mail door te nemen en wat scholen te bellen. Om 12 uur moest ik even met Yuren mee naar school voor een kennismaking met zijn nieuwe teamleider op school. Dat was een fijn gesprek. Daarna fietste ik naar Stach, een koffietentje in het HS Building in Den Haag, nabij Hollands Spoor. Mijn werk gaat daarnaartoe verhuizen en het leek een collega en mij leuk om daar de overdracht van een school te doen. Konden we meteen de fietsroute èn de koffie uitproberen. Toen we klaar waren, besloten we heel rebels te vragen of we even naar de 1e verdieping mochten, om te zien waar ons nieuwe kantoor zou komen. Dat mocht. Ik maakte meteen een filmpje voor mijn andere collega’s, want ik wist dat iedereen nieuwsgierig was. Dus ik deelde het in onze app groep. Helaas bleek mijn leidinggevende dat later een wat minder goed idee te vinden, oeps! Ze was “meteen helemaal niet blij” 😉 Tja, terugdraaien kon ik het niet meer… Gelukkig waren mijn collega’s wel heel enthousiast…

hs building

Woensdag

Ik zat al vroeg bij een school voor een afspraak die de hele ochtend duurde. Daarna liep ik naar huis, het was namelijk bij een school bij ons in de wijk. Daarna fietste ik naar een terras waar ik met een collega had afgesproken. We kwamen ook nog iemand tegen die we allebei kennen van een school en die kwam zelfs heel lief een bosje roosjes aan ons brengen op het terras als verrassing. Na de lunch heb ik nog wat achter de laptop gezeten en toen zat de werkdag er alweer op. De avondspits was wat hectisch, want Fee moet tegenwoordig om 18.00 uur zwemmen wat precies onder etenstijd is. Beetje passen en meten dus. Ondertussen had ik nog steeds enorme last van jeuk en uitslag. ‘s Avonds vertelde Fee ineens dat ze op school luizencontrole had gehad en de moeder die haar checkte een paar neten had gezien. Ik besloot eens te kijken en jawel, ik zag ook neten. Alleen geen luizen. Wat natuurlijk niet kan, maar het was al een beetje aan het schemeren. Ik vroeg Maik nogmaals te checken bij mij en hij keek nog een keer (de 3e keer ofzo), maar nee, hij zag niks. Gelukkig wist ik dat ik de volgende dag naar de dermatoloog mocht.

bloemen kronen

Donderdag

Ik was vroeg uit bed, want ik had om kwart voor 9 een afspraak bij de dermatoloog. Bij het ontbijt keek ik in het daglicht nog eens in Fee’s haar en jawel, nu zag ik ook luizen. Daarna Lenthe, yep, zij ook. En Sterre, jawel. Ik vond de luizenkam in de kast en deed deze door mijn haar. Meteen had ik 4 luizen te pakken. Ik riep tegen Maik: hoe kun jij dat niet gezien hebben??? Ik twijfelde zelfs of ik nog wel naar de dermatoloog moest gaan, maar sprong toch op mijn fiets en vertelde mijn verhaal. De dermatoloog keek en zei dat ik wel een ontzettend heftige reactie had. Dat komt niet vaak voor. De andere plekken op mijn lijf kunnen daar ook van zijn, soms slaat je immuunsysteem op hol en krijg je dus overal uitslag. We hebben nu afgesproken dat ik eerst de luizen ga behandelen en over 2 weken heb ik een balafspraak om te kijken of alles weg is. Is dat niet zo, dan moet ik terug, want er kunnen ook 2 dingen aan de hand zijn. Schurft heeft ze in elk geval niet aangetroffen (daar heeft ze wel naar gekeken), dus dat is een opluchting. ‘s Middags ging ik meteen met de luizenshampoo aan de slag. Mezelf liet ik helemaal checken door de buurvrouw, want Maik vertrouw ik er niet meer mee en Sterre had er geen zin in. Hopelijk wordt de jeuk nu snel minder! 

juut 47

Vrijdag

Op vrijdag was ik jarig! Ik werd 47 en dat was in de ochtend groot feest met de kinderen. Kort, maar krachtig, want vandaag was de eerste dag dat alle kinderen weer naar school waren. Yuren was nl de hele week nog vrij geweest. Voor het eerst dus echt een leeg huis, heerlijk! Ik had het wel druk met de verjaardagsvoorbereidingen. Ik bakte een glutenvrije cake, deed boodschappen en maakte soep voor s’ avonds. Ik had iedereen laten weten dat de vrijdagmiddagborrel bij mij was en we ook de bbq zouden aansteken. Maik was gelukkig ook iets eerder thuis, dus kon hij me helpen. Het was een geslaagd en gezellig feestje. En best lekker zo op vrijdag, daarna had ik het hele weekend nog voor me. 

47 kaarsjes uitblazen jarig 2023

Zaterdag

Ik was niet van plan te gaan zwemmen, maar doordat ik op tijd wakker was, ging ik toch. Toen ik terug was ging ik wel meteen weer iedereen kammen. Zo haalde ik er her en der toch nog een paar neten uit de haren, geen luizen meer gelukkig. Daarna heb ik vooral gelezen. Ik merkte dat ik behoorlijk moe was van de dag gisteren. Dus ik las verder in het Walvistheater, wat ik nog steeds niet uit had. De hele middag heb ik doorgelezen tot ik ‘m uit had. ‘s Avonds had ik geen zin om te koken. We besloten uitgebreid te borrelen met de restjes die we nog hadden. Ik heb ook de boekenlijst weer bijgewerkt, dus als je nog wat leuke titels zoekt om te lezen, mijn tips vind je hier. Ik werk ‘m steeds bij als ik weer iets gelezen heb dat de moeite waard is. 

koffie en taart juut 47

Zondag

Raceday. De jongste meiden zaten al vroeg in oranje voor de tv. Ik heb ‘s morgens heel relaxed gedaan. Beetje aan tafel gezeten, weer wat met de luizenkam in de weer bij iedereen en nog wat boven zitten werken. Ook ben ik bezig met het plannen van een tripje met Melissa, waarschijnlijk weer naar Noorwegen. Is vorig jaar heel erg goed bevallen in de herfst, dus dat lijkt ons nu ook leuk. Om 3 uur begon natuurlijk de race die we hebben gekeken. Het was een spannende race, een gekke race, maar Max sloot ‘m goed af. 

GP Zandvoort 2023

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #448
Volgend artikelHoe kun je het langst genieten van orchideeën?
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in