Foto weekoverzicht Judith #309

Pip op schouders juutHet was een prima week. Ik had het veel minder druk dan de afgelopen tijd en dat was zeer welkom. Zo’n week heb je soms nodig om ook weer even te kunnen genieten van kleine dingen, in plaats van de hele dag haasten en van afspraak naar afspraak te gaan. Als het rustiger is, heb ik ook ruimte in mijn hoofd om dingen met de kinderen te doen, een boek te lezen of wat kerstversiering te regelen. En we leerden Pip natuurlijk wat beter kennen. Ze is nu een week bij ons en dat is heel gezellig!

Maandag

Het was een hele volle werkdag op maandag. Het eerste overleg had ik al om 8.15 uur, de kinderen waren pas net de deur uit. Daarna ging het de hele dag door, met af en toe een kwartiertje tussendoor voor een theetje. Om kwart over 4 was ik eindelijk klaar en besloot ik maar meteen mijn sportkleren aan te trekken. ik had de hele dag nog geen tijd gehad om te bewegen, dus goed om dat te doen. Het was wel heel koud en het begon ook al te schemeren. Ik liep 5 km hard door de wijk. Eigenlijk best leuk, stiekem overal binnenkijken naar al die mooie kerstbomen. Onze dwergpapegaai Pip is ook nog een paar keer uit haar kooi geweest. Af en toe zit ze een poosje op je schouder. Per dag wordt ze iets tammer, maar als je met je hand aankomt, rent ze vaak eerst nog even weg. Ze blijft wel steeds langer bij je zitten en is dan ook wel ontspannen. Het is voor het eerst dat ik zo’n vogel heb, dus ik heb geen vergelijkingsmateriaal hoe dat tam maken gaat. Ik denk dat het voor 3 dagen bij ons al best aardig is.

strelitzia woonkamer

Kerstboom

‘s Avonds hingen we de kerstboom op. Wij hebben geen echte binnen, maar een ijzeren spiraal. Ik ben allergische voor echte kerstbomen, ik krijg daar uitslag van. Buiten staat wel een echte. Wij hebben dus al jaren deze spiraal kerstboom van VT Wonen. Helaas is hij momenteel niet te koop zag ik. Superjammer. Na zoveel jaar word ik nog iedere keer blij als hij ophangt. De kinderen mogen van de week nog ieder een kerstbal uitkiezen.

eucalyptus bos

Dinsdag

Gelukkig was mijn dag op dinsdag minder vol. Dat was maar goed ook, want ik had nog een heleboel regeldingen te doen en telefoontjes die ik moest plegen. In de ochtend verfde Maik nog een stuk van het trapgat, dus deed ik de ochtendspits en bracht de kinderen naar school. Ik plakte er meteen een korte wandeling aan vast, zodat ik dat alvast gehad had. De kooi van Pip stond open toen ik zat te werken, en af en toe ging ze er even uit. Dan klom ze op de kerstboom en schommelde wat, om er vervolgens weer af te gaan. Prima.

Sfeerverlichting tijdens de feestdagen xmas tree 2020

Woensdag

Ik had heel vroeg gereserveerd in de sportschool, dus mijn sportmomentje had ik al gehad. Toen ik thuiskwam was er een mail van mijn werk dat er een afspraak was afgezegd, dus opeens had ik een dag zonder afspraken. Ik had genoeg te doen, dus het was eigenlijk best lekker. Rond een uur of 3 werd ik alleen ineens niet zo lekker. Hoofdpijn, heel moe, beetje misselijk. Ik ben in bed gaan liggen en heb zelfs wat geslapen. ‘s Avonds had ik nog steeds hoofdpijn, maar voelde me al beter gelukkig. Was even bang dat ik ziek zou worden, maar dat gebeurde niet.

kaarsen in bakjes

Donderdag

Ik begon de dag in het zwembad met baantjes zwemmen. Daarna snel door naar het ziekenhuis voor een afspraak bij de handarts. Ik was gelukkig vlot aan de beurt. Momenteel heb ik handtherapie. Mijn gewrichten zijn extreem soepel en het bindweefsel slap. Hierdoor is mijn hand te flexibel en is er een botcyste ontstaan. Eerder had ik al terugkerende ganglions. Het kan geopereerd, maar de handarts adviseert eigenlijk om dit niet te doen. Er staat een lange herstelperiode voor en de kans dat het terugkomt is best aanwezig. In overleg hebben we dus besloten voorlopig niet voor een operatie te gaan en dat vind ik eigenlijk wel fijn. De pijn is dan niet weg, maar wel te doen nu ik dagelijks oefeningen doe en weet waar ik op moet letten in het dagelijks leven. Ik had deze dag een kerstig jurkje aan met hertjes. Voor jullie gaan vragen waar ik die vandaan heb: hij is al 3 jaar oud ofzo, ik kocht ‘m in Engeland.

hertjes outfit

Knutselen en kerstcadeaus

Daarna was ik even thuis, dronk ik thee en liet Pip vrij rondvliegen. Ik bestelde alvast wat kerstcadeaus bij de Bijenkorf en ging daarna Fee halen. Die wilde graag iets knutselen voor de kerst, en dat werd een kerstkrans van karton. Daarna was het alweer tijd om ook Yuren en Lenthe van school te halen, naar pianoles te gaan en met Yuren naar logopedie. De logopedie is gelukkig binnenkort afgelopen, we gaan nog door tot de kerstvakantie. Stiekem kijk ik daar wel naar uit, want het is altijd een hele drukke middag en ik ben dan pas heel laat thuis. Met Yuren deed ik ‘s avonds nog een paar vragen van “De vraag van vandaag“, een kaartspel van Wow Opvoedcoaching.

50 vragen voor mooie gesprekken met je kind

Vrijdag

Beetje hectische dag wel. Ik dacht dat er een filmploeg zou komen voor een campagne, maar om half 11 bleek dat er een miscommunicatie was en ik naar Utrecht moest komen. Dus in de auto gesprongen en daarheen gereden, om alsnog het filmpje op te nemen. Dat ging gelukkig uiteindelijk vlot, dus ik was op tijd terug om de kinderen van school te halen. Van sporten kwam het niet meer. Lenthe was ergens gaan spelen, dus toen ik haar lopend op ging halen deed ik meteen een rondje extra, zodat ik toch nog even 5 km in de benen had. ‘s Avonds aten we frietjes. Sterre was enorm laat thuis, zij zit op school bij de toneelclub en had daar een lange oefendag die ze afsloten met een gezamenlijk etentje op school. Ze was doodmoe toen ze thuiskwam. We zijn allemaal op tijd naar bed gegaan, iedereen had het wel een beetje gehad met de week. Ik zetten nog wel een lekker kerstvoorgerecht online: zalm met gin 🙂

Gemarineerde zalm met gin serveren

Zaterdag

Ik had vroeg bij de sportschool gereserveerd. Ergens heb ik het vermoeden dat de sportscholen binnenkort weer dicht zullen gaan, dus zolang het nog kan ga ik maar. Kan ik tenminste nog wat krachttraining doen. Ik ben nog steeds niet op het krachtniveau van maart terug. Dat komt doordat ik al lange tijd geen 3 x per week meer kan door Corona. Bij onze sportschool is het nu zo verdeeld dat je maximaal 2 x per week kunt reserveren. Als ze nu weer dichtgaan, zal het wel meer achteruit gaan. Ik kan thuis wel wat dingen doen natuurlijk met gewichten, maar het is toch niet hetzelfde. Met de post kwam een heel leuk cadeautje van mijn werk. Borrelnootjes, bingo kaarten, een flesje wijn, een stift en een hele leuke mok. As donderdag hebben we een online kerstborrel. Superleuk gedaan zo, ik kijk er naar uit om iedereen weer te zien.

mislukte pompoencake

Kerstballen

Maik zocht heel vroeg met de kinderen kerstballen uit bij het tuincentrum aan de overkant bij ons. Dit is een jaarlijkse traditie. We hebben overwogen om de ballen dit jaar online te bestellen, maar de kinderen wilden echt heel graag naar het tuincentrum. Gelukkig was het vlak na openingstijd niet druk, corona-technisch gezien. In de middag bakte ik een cake met pompoen en gecondenseerde melk, die had ik nog over. Helaas had ik geen geduld om ‘m te laten afkoelen, waardoor hij in 20 stukken uiteen viel hahaha. De smaak was gelukkig prima. ‘s Avonds maakten we het Escape Room spel Het Mysterieuze Museum af. Daar waren we vorig weekend aan begonnen, maar hadden we niet af kunnen maken. Het was erg leuk en uiteindelijk hadden we ‘m pas na het eten opgelost. Het is jammer dat het maar een eenmalig spel is, want je moet dingen verknippen enzo, maar wij vinden dit wel een hele leuke gezinsactiviteit. We hebben er nog eentje liggen, die gaan we met kerst doen.

kerstballen 2020

exit escape room spel het mysterieuze museum

Zondag

Zoals gewoonlijk was ik alweer om 6 uur wakker. Ik bleef echter lekker liggen tot een uur of 8. Maik ging er toen uit om hard te lopen, ik ging naar beneden met Fee. Die was inmiddels ook wakker en wilde ontbijten. Toen Maik terug was ging ik zelf hardlopen. Het was heerlijk weer, het zonnetje scheen en het was niet koud. Echt een perfect hardloopweertje dus. Ik liep dan ook lekker ruim 10 km. Eenmaal thuis maakte ik van de mislukte cake van gisteren cakepops met chocola en Maik hing nog wat plankjes en knopjes op. Wij hebben in de gang een kindermuseum, hier hangen we alle tekeningen van de kinderen op. Ik had alleen nog niks voor 3d knutsels. Sterre had een kastje wat ze niet meer wilde, dus dat hebben we nu daar opgehangen. Verder keken we natuurlijk Grand Prix. Superleuk dat Max de laatste van dit seizoen won. ‘s Avonds was ik best moe, zo’n hardlooprondje hakt er toch wel in hoor. Ik heb dus vooral met een dekentje op de bank gezeten en nog wat tv gekeken. Lekker met kaarsjes aan. Toch best een gezellige tijd, die decembermaand.

kindermuseum in de gang dec 2020pompoen cakepops met chocola

Vorig artikelSint-Lucia feest vieren met kinderen
Volgend artikelCadeautips voor jongens van 8 jaar
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in