Jaaroverzicht 2019

juut en heleen bij jamey bennetWeer een jaar voorbij. Ik blik altijd even terug op de laatste dag van het jaar. Wat was 2019 voor een jaar? Helaas sloot ik 2018 bijzonder verdrietig af met het overlijden van Heleen. In mijn jaaroverzicht van 2018 eindigde ik met de quote: life brings tears, smiles and memories. The tears will dry, the smiles will fade but the memories will last forever…. Gelukkig kan ik nu zeggen dat het klopt. Een jaar later, een jaar alle “eerste keren” zonder Heleen is doorlopen. Begin december moest ik nog wel een keer huilen, toen ik in de auto zat en een nummer hoorde dat me aan haar deed denken, maar verder zijn het vooral de fijne herinneringen die de boventoon voeren. In 2019 gingen er gelukkig geen mensen dichtbij mij dood en er werd ook niemand ernstig ziek. Geen heftige tegenslagen dus, en daar ben ik dankbaar voor.

juut en maik jordanie

Januari

Het jaar 2019 begon goed: op 7 januari waren Maik en ik 12,5 jaar getrouwd en dat hebben we natuurlijk gevierd. Eerst met de kinderen naar de Italiaan, daarna zijn we samen naar Parkheuvel geweest en hebben we ook een nachtje in een hotel geslapen. Een geweldig culinair feestje! Er was een bloedmaan, we hadden 3 kinderen met buikgriep en een rampenweek waarin vanalles misging, waaronder gedoe met de auto. Na een dure reparatie kon ie er weer even tegen. Dat ik toen al twijfelde voor hoe lang bleek terecht, want ook eind 2019 was er weer een boel kapot. Maar, hij rijdt nog steeds… dus we klagen niet. Ik had in januari flink last van de blessure in mijn hamstring en schenen. Zo fijn om te kunnen zeggen dat die eind 2019 volledig verdwenen zijn en ik weer km kan rennen zonder pijn!

parkheuvel 12,5 jaar getrouwd

Februari

In februari was ik vooral heel veel moe, keek ik er enorm naar uit dat Fee naar school zou gaan en ik meer tijd voor mezelf zou hebben en gingen Maik en ik een weekendje samen naar Eindhoven voor een feestje van een vriend van ons die 50 werd. Het was heel koud èn heel warm in februari, van echte winter naar voorjaarsweer dus. Waarbij we zelfs lekker buiten konden zitten. Natuurlijk was ook Sterre jarig, ze werd 12 en dat werd gevierd met een slaapfeestje. We bezochten een leuke theatervoorstelling en Maik en ik gingen samen uit eten. Ook werden er nog wat nieuwe aankopen gedaan voor ons huis. Tot slot werd de baby van Ilonka geboren, ik ken haar al vanaf mijn geboorte. Bijzonder dat we nu allebei 4 kinderen hebben!

life is better at the beach feb 2019feetje feb 2019

Maart

De maand maart begon ook met heerlijk weer, we deden zelfs een dagje strand in de voorjaarsvakantie. Niet met bikini’s aan hoor, maar wel met zomerjurk. Bizar eigenlijk, maar fijn. Verder was mijn moeder jarig, werd Fee 4 en bakte ik voor haar een unicorn taart, ging ze voor het eerst naar school en stopte ze met de borstvoeding. Ik ontdekte een kop vol luizen bij Lenthe, yak! Ook niet leuk was dat de CPC werd afgelast, terwijl ik daar zo hard voor getraind had. En er waren weer eens kinderen met buikgriep. Ik ging naar Schotland en werd daar de laatste nacht helaas zelf ziek, maar knapte gelukkig vlot op.

fee met unicorn taart

April

In april zou ik met Maik naar IJsland gaan, alles was al geboekt, toen WOW Air opeens failliet ging. Dag tickets! We wilden toch graag weg, maar het bleek nogal een puzzel om iets voor dezelfde dagen te vinden. Uiteindelijk werd het Israël en dat bleek verrassend leuk! We hadden heerlijke dagen en ik kon zomaar 3 dingen van mijn bucketlist afstrepen: zwemmen in de dode zee, de klaagmuur in Jeruzalem bezoeken en naar Petra in Jordanië, wat we bezochten met een tour vanuit Eilat. Kwam het toch nog goed (al waren we natuurlijk wel ons geld kwijt voor de tickets). Lenthe werd 7 en Yuren werd 9 in april, ze vierden hun feestjes en we kochten voor iedereen nieuwe wandelschoenen. Het werd beter weer, want we aten buiten en eind van de maand vertrokken we voor een fantastische reis door Denemarken en Noorwegen.

juut in de dode zeepetra jordanie the treasure

juut in gamle stavangerlegoland billund

Mei

Begin mei zaten we dus in Noorwegen, wat de meest geweldige reis waren die we met de kinderen hebben gemaakt dit jaar. We liepen als gezin de Preikestolen en dat was een fantastische ervaring. Het was geen goedkope reis, maar wat kijken we er fijn op terug. We hebben zo genoten met elkaar, zoveel moois gezien en beleefd. Eenmaal terug was het best wennen, maar het mooie weer hielp ons er doorheen. Ik had keelpijn, maar werd gelukkig niet ziek en we waren veel buiten. Sterre liet haar tweede gaatjes prikken in haar oor, ik ging heerlijk uit eten bij Savarin met een vriendin en ik bezocht een andere vriendin in Driehuis, waar ik lang niet was geweest. Tot slot vierden we het drakenfeestje van Yuren, mochten we stemmen en deed ik een speciale hardlooptraining, om zicht te krijgen op de oorzaak van mijn blessures. Tip 1: koop nieuwe schoenen heb ik snel opgevolgd!

hike naar de Preikestolen

Juni

In juni picknickten we in het park, speelde Lenthe de glansrol in Doornroosje, las ik een boek (lukt bijna nooit meer) en was het heel veel mooi weer. Helaas precies niet toen we een weekendje naar Koksijde en Brugge gingen, daar kwam de regen met bakken uit de hemel vallen en lagen we vooral veel in het zwembad van het hotel. Die me de week erna een fikse oorontsteking opleverde, met een geperforeerd trommelvlies als gevolg. Ik heb nog nooit zoveel pijn gehad en nog lang last gehouden van doofheid en pijn. Nog steeds is het oor niet helemaal in orde, de KNO arts ziet dat mijn trommelvlies er slap bij hangt en verwacht inmiddels niet meer dat het zich nog helemaal zal herstellen. Ik kreeg er ook nog koorts bij dus was echt een beetje ziek die maand. Niet fijn! Yuren werd ook nog even een dagje ziek, maar eind van de maand waren we allemaal weer up and running. Tot slot was ook Maik jarig in juni, en dat vierden we met het gezin.

strandhuisjes vlaamse kustbrugge trapgevels

Juli

Juli begon met heerlijk weer, waarbij we veel op het strand te vinden waren in de avond, op zoek naar zeevonk. Dat zagen we niet, maar het waren wel fijne avonden. Lenthe had haar eerste tand er uit en mocht een tandenfeestje geven, Maik en ik waren 13 jaar getrouwd en lieten een fotoshoot van het gezin maken en de zomervakantie begon. Daarvoor nam Sterre afscheid van de basisschool en deed ze natuurlijk de eindmusical. Fee deed nog een buikgriepje en ik ging met Melissa een paar dagen naar Zweden, heerlijk!

zweeds meerVärmland Zweden

eerste tand eruit lenthefotoshoot kirstin

Augustus

Eind juli vertrokken we naar Slovenië met de auto, waar we tot half augustus bleven. Een heerlijke vakantie, waar we weer enorm van genoten hebben met elkaar. Daarna was het meteen geen lekker weer meer, dat was jammer. Gelukkig trok het eind van de maand weer bij. Toen ging ik naar Oostenrijk, waar ik een nachtwandeling maakte om de zonsopkomst op een berg te bekijken. Prachtige ervaring! Het feuerleuchten viel letterlijk een beetje in het water, maar het was een leuke trip. Toen ik thuiskwam, was ik jarig, en gelukkig mooi weer, waardoor ik alle vrienden en familie in de tuin kon ontvangen.

soca rivier Sloveniëview slovenie

sunrise hike oostenrijkschommel oostenrijk

September

In september ging ik met Maik naar de Grand Prix van Spa, waarbij Max Verstappen al in de eerste ronde uitviel 🙂 Ondanks dat was het een leuk weekend. Lenthe viel midden in de nacht een gat in haar kin en ik ging met Laura naar Marokko, wat een waar avontuur was! Ook kochten we een piano waar iedereen inmiddels al best wat op kan spelen (behalve Maik, maar die doet ook geen moeite) en Sterre ging voor het eerst naar de middelbare school. Een heel nieuw avontuur. De andere kinderen gingen ook weer naar school en voor mij begon het werkende leven weer.

juut maik grand prix spamuurtje piano greenjuut en lau Marokkoback to school 2019

Oktober

In oktober ging ik met Ilonka een paar dagen naar de Champagne streek, wat dik genieten was. We hadden ook nog prachtig weer, echt een cadeautje. Ik sprak af voor een etentje met vriendinnen van de studie orthopedagogiek, die ik jaren niet had gezien. Dat was heel gezellig. Ook ging ik met Melissa naar IJsland, een supergave trip door de Westfjorden en Snaefellsnes. We zagen het Noorderlicht weer, zaten in hotpools en hadden superveel geluk met het weer. We zijn inmiddels plannen aan het maken voor een ander deel van IJsland in juni 2020. In oktober bezochten Sterre en ik de show van Kinderen voor Kinderen 40 jaar, wat een mooie belevenis was.

champagne tasting taittingerjuut ilonka kathedraal reims

juut foto ijsland sunny carsLaugarholl hotpools

November

Toen waren we alweer aanbeland bij November. Niet zo lang geleden dus. Een maand die vooral in het teken stond van Sinterklaas. En van opruimen en uitmesten van de kinderkamers, wat erg nodig was. We bezochten het museum voor Beeld & Geluid en Wondr Amsterdam, allebei erg leuk. Verder was het gewoon een drukke maand met werk en feesten overal.

wondr kamer rozenwondr schommel met ster

December

De laatste maand, december, hebben we dan nu ook achter de rug. We gingen naar Frozen 2, vierden sinterklaasavond en kerst, waarbij de kinderen één kerstdag voor ons kookten. Sterre deed mee aan de kerstmusical en Maik en ik hadden een paar dagen geen kinderen, zodat we konden opruimen en ‘s avonds wat quality time hadden samen. Ik was een beetje verkouden, maar verder kwamen we de maand goed door.

Waarom onze kinderen niet in Sinterklaas geloven

kids koken kerst 2019

Wensen voor 2020

Ik heb alle weekoverzichten van het hele jaar doorgespit om dit jaaroverzicht te kunnen schrijven. Wat me vooral opviel, was dat ik heel veel schreef over moe zijn. Ik slaap regelmatig slecht en dat klopt. Ik ben bijna altijd vroeg wakker (5 uur is geen uitzondering) en soms slaap ik zelfs een hele nacht niet. Ik hoop voor 2020 dus op betere slaap, al vraag ik me af of dat gaat lukken, want waarschijnlijk is het gewoon een hormonen-dingetje.

Reizen

Naast slecht slapen, heb ik ook lekker veel gereisd. Ik hoop dat in 2020 ook te kunnen doen, heb de eerste vlucht naar Moskou inmiddels geboekt! Mijn ultieme tip voor goedkope tickets is Skyscanner, en dan een prijsalarm aanzetten. Daarnaast hoop ik ook wat vaker met de trein te gaan, omdat al dat vliegen niet goed is voor het milieu natuurlijk…

Sporten

Verder heb ik ontzettend veel gesport: zwemmen, hardlopen, wandelen en op de sportschool krachttraining. Zeker 4 keer per week, vaak zelfs 6 keer per week. Ik hoop dat ik daar ook in 2020 de motivatie voor blijf vinden. Tot slot hoop ik vooral dat iedereen waar ik om geef gezond mag blijven. Toevallig bereikte vandaag mij een bericht dat het kindje van een vriendin van vroeger diabetes type 1 heeft sinds kerst. Toen bedacht ik me: eigenlijk is je gezondheid het allerbelangrijkste. Gezondheid is niet te koop. Het is vanzelfsprekend dat je gezond bent, tot je het niet meer bent. Vorig jaar verloor ik Heleen vanwege haar gezondheid, dit jaar gelukkig niemand en hopelijk blijft dat zo in 2020. Ik wens jullie allemaal een fantastisch en vooral gezond 2020.

juut kerstoutfit

Vorig artikelWie is de mol? Alles wat je wil weten over WIDM2020!
Volgend artikel7 x ontbijt onder de 300 calorieën
Judith van Wijk
Vrouw, 46, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015), sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in