Plantenbakken in je tuin

plantenbakken voor je tuinHoewel we nog niet echt lekker lenteweer hebben, zit dit seizoen er langzaam wel aan te komen. Nog maar een maandje en dan is het zover! Ik tel af, kan niet wachten tot de blaadjes weer aan de bomen komen, het gras begint te groeien en de eerste voorjaarsbloemen opkomen. De tuin is nu zo saai en kaal. Ik krijg in het voorjaar altijd zin om groen en kleur in de tuin te halen. Mooie plantenbakken in je tuin, gevuld met planten of bloemen, doet zoveel. Ik krijg er een instant vrolijk gevoel van. Zes mooie maanden liggen voor ons! 

Lees ook: Free Printable over stekjes planten

Plantenbakken in je tuin

Ik haal de plantenbakken voor in je tuin aan, omdat ik bij Plesanto dus hele mooie zag. Nu ben ik toevallig een plannetje aan het maken voor onze tuin, want dit jaar gaat de grote trampoline eruit en komt er ruimte voor een andere indeling. Uiteraard hoort daar ook een ontwerp met eye-catchers aan plantenbakken in je tuin bij. Ik wil een paar grote, die lekker opvallen en stijlvol overkomen. Gevuld met kleur en groen. 

Roestige look & feel

Tegenwoordig zie je het steeds vaker: een geroeste look & feel. Wij hebben van die stalen vogeltjes in de tuin die je op een schutting of in een boom kunt prikken, waarbij je met een ondergaand zonnetje een prachtig beeld krijgt. Deze koop je zwart, maar hoe ouder ze worden, hoe meer je de geroeste stijl gaat zien. De plantenbakken bij Plesanto hebben ook zo’n roestige look & feel, heel gaaf! Je kunt er zelfs een spray bij kopen die het roestproces nog wat versneld. 

Welk materiaal?

Kies je liever voor kunststof, dan kan dat ook. Of hout, of aluminium. Er zijn allerlei soorten materialen verkrijgbaar en wat jij kiest hangt af van je wensen. Sommige potten hebben nauwelijks onderhoud nodig. Eens per jaar een sopje is prima. Andere plantenbakken hebben wat meer verzorging nodig. Zoals hout, dat je het beste elk jaar even in de lak zet. Het is aan jou wat je het mooiste en het meest praktische vindt. 

Welke vorm?

Wij hebben zelf het meest kunststof plantenbakken in de tuin, die ideaal zijn qua onderhoud. Daarnaast hebben we een paar andere materialen. Voor de nieuwe tuin zou ik een wat rustiger beeld wensen, waardoor grote, rechthoekige bakken waarschijnlijk het beste passen. Gevuld met mooie groen van het tuincentrum weet ik nu al dat ik er heel blij van ga worden. 

Je tuin voorjaarsklaar maken

Je leest het, plannen genoeg! De winter duurt mij ieder jaar altijd net iets te lang. Zo half februari heb ik het echt gehad met die kale wintertuin en de koude, regenachtige dagen. Dan vind ik het echt tijd voor het voorjaar! Lekker in de tuin werken en de tuin voorjaarsklaar maken. Doe je mee? 

betonlook plantenbakken

Vorig artikelFoto weekoverzicht Judith #473
Volgend artikelMediterraans courgette stapeltaartje met kruidenkaas
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in