De voordelen van een hometrainer in huis

Om maar even met de deur in huis te vallen: ik heb er nog geen, maar ik zou het wel heel graag willen, zo’n hometrainer. Sterker nog, het liefste had ik gewoon een hele gym in mijn huis. Maar ja, ik heb 4 kinderen, dus dat gaat ‘m niet worden qua ruimte. Ondanks dat we echt flink groter zijn gaan wonen. Toch overweeg ik de aanschaf van een hometrainer, want naar de sportschool gaan schiet er de laatste tijd regelmatig bij in.

De voordelen van een hometrainer in huis

Ik zit enorm te wikken en wegen of het kopen van een hometrainer voor mij de investering waard is. Ze zijn er in allerlei soorten en maten, en ik wil natuurlijk dan wel een goeie. Daarnaast is het best een groot ding en het moet ook ergens staan. Dat zijn eigenlijk vooral nadelen, dus ik ging op zoek naar de voordelen om een en ander goed af te wegen. Dus wat zijn nou eigenlijk die voordelen?

Sporten vanuit huis

Een heel groot voordeel is dat je met een hometrainer niet je huis uit hoeft. Voor mensen met weinig tijd is dat ideaal. Het heen en weer rijden naar de sportschool kost mij al snel 35-40 minuten. Die tijd ben ik dus extra kwijt als ik ga sporten. Eigenlijk best zonde, want in die 40 minuten kan ik ook andere dingen doen.

Geen oppas nodig

Als Maik niet thuis is, zit ik natuurlijk altijd met de kinderen. Ik kan dan niet even snel naar de sportschool. Ik kan wel met ze afspreken dat ze even een uurtje op hun eigen kamer gaan spelen, of ze voor de tv zetten of gaan sporten als ze op bed liggen. Ik ben gewoon thuis, dus als er iets is kan ik naar ze toe. Dat maakt het aantal sportmomenten direct groter, want als ik eerst oppas moet regelen kan ik maar 1 keer per week ofzo.

Sporten voor de tv

Oke, in de sportschool zijn er ook tv’s, maar niet altijd met alle zenders en er is ook niet op alle momenten dat ik ga sporten iets leuks op tv. Als ik thuis sport, kan ik via uitzending gemist kijken wat ik wil. Zo kan ik 2 dingen combineren: de tv programma’s kijken waar ik nog geen tijd voor had en sporten tegelijk. Ideaal!

Frequentie

Als je een hometrainer thuis hebt, kun je zelfs elke dag een half uurtje sporten. Dat is natuurlijk veel effectiever dan 1 of 2 keer per week op de sportschool. Je gaat er sneller op, want hij staat er immers toch. Een verloren half uurtje kun je zo prima benutten.

Hometrainer kopen

Een hometrainer kopen is dus best een afweging, en je moet ook wel zeker zijn dat je ‘m gaat gebruiken natuurlijk. Aan de andere kant: als je ‘m niet hebt, dan ga je er in ieder geval niet thuis mee aan de slag. De prijzen van een hometrainer variëren. Welk soort hometrainer je kiest moet je natuurlijk zelf beslissen. Er zijn verschillende types met diverse specificaties. Welke jouw voorkeur heeft kun je het beste zelf bepalen, en het prijskaartje is misschien o0k belangrijk. Je kunt de verschillende opties en prijzen bekijken via Betersport.

Ik ben benieuwd voor welke hometrainer jij zou gaan!

Vorig artikelMeisjes sterk in jongenssport
Volgend artikelVloertegels voor elke ruimte in je huis
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in