Foto weekoverzicht Judith #17

Deze tweede vakantieweek was het gelukkig grotendeels mooi weer. Dat betekent dat ik veel buiten heb gezeten en de kinderen ook lekker veel konden buitenspelen. Maar, maandagochtend begonnen we met een spelletje. Het Babbelspel. Ken je dat? Daarmee bevorder je de sociaal emotionele ontwikkeling van kinderen. Ze moeten een visje vangen, dan een zelfde kleur kaartje pakken en dan een antwoord geven of iets doen. Ze vinden het hier erg leuk!

Lees ook: Foto weekoverzicht Judith #16

babbelspel

Daarna gingen de kinderen fijn naar buiten. Ze speelden in onze binnentuin. Kon ik mooi nog wat werken. ‘s Avonds aten we ook buiten, het was heerlijk. Voor de kindjes had Maik Capri-Sun gekocht, waarom vertel ik later deze week 🙂

capri-sun drinken kijken

Op dinsdag zat ik een groot deel van de dag te genieten van verse zonnestralen op ons terras. Met een kopje thee en chocola. Bescheiden stukje hè? Ik ben eindelijk begonnen met afvallen. Mijn plan is om over 5 weken weer op mijn gewicht van voor de zwangerschap te zitten (onder de 60 kg). Vooralsnog gaat het goed, ik was vanmorgen 2 kilo kwijt (ik was vorige week al begonnen hoor, dat jullie niet denken dat ik met 2 kilo per week afval).

Op de foto hieronder zie je trouwens 3 zwangerschappen in beeld. Hoe ik aankwam en weer afviel. Het is me steeds nog gelukt om terug op mijn oude gewicht te komen. De eerste en 3e keer wat sneller dan de 2e keer. Bij Lenthe viel ik zelfs nog 5 kilo meer af! De zwangerschap van Sterre staat hier niet bij in het grafiekje, toen had ik namelijk nog geen Withings Weegschaal in combinatie met de iPhone 🙂

thee witte chocola

gewicht

In de avond op bed fotografeerde ik een leuk onderonsje tussen vader en dochter. Fee is steeds meer wakker. Ze begint echt geluidjes terug te maken en ze lacht regelmatig. Echt zo leuk.

papa fee

Op woensdagochtend was Fee heel onrustig. Ze bleef maar huilen, dus heb ik haar in de draagdoek gedaan en eindeloos met haar rondgelopen. Voor de andere kindjes sneu, want ze wilden verven. Dat vond ik, met name met Lenthe, geen goed idee als ik dat niet goed kon begeleiden. Gelukkig was het mooi weer en konden ze naar buiten. Heb ze de rest van de dag niet meer gezien. Fee sliep wel in de draagdoek, maar zodra ik haar neerlegde begon ze weer met huilen.

fee draagdoek

Die avond konden we alweer buiten eten, wat een cadeautje! Fee zette ik er in de Stokke Steps Newborn bij, met een dekentje er overheen tegen de zon. Ze vond het wel prima geloof ik.

Fee stokke

Donderdag was het natuurlijk Hemelvaartsdag. Het was wederom heerlijk weer. Wij hebben in de ochtend zon aan de voorkant van ons huis. Na het ontbijt gingen Maik en ik daar lekker zitten, kopje thee en koffie er bij, hoop buitenspeelgoed neergelegd en spelen maar! Voordeel is dat onze straat autovrij is. Ze kunnen dus lekker hun gang gaan. Heel relaxte ochtend!

spelen voor de deur

Ook voor het huis geluncht, en toen alles opgeruimd om naar het Huygenspark te gaan, waar het Luchtkussenfestival was. Superleuk en de zon droeg zeker bij aan de positieve sfeer. Iedereen lekker op de grond in het gras, veel bekenden die we tegenkwamen. Alleen de kinderen moesten door de enorme drukte overal wel heel lang wachten. Toen ze om een ijsje begonnen te zeuren, besloten we dat niet daar te halen (je stond er namelijk zeker een half uur voor in de rij), maar even de stad in te lopen.

springkussenfestival

De kindjes waren intussen aardig moe van het springen en lopen. Gelukkig maakte het ijsje veel goed. Fee liet op bed ‘s avonds zien hoe knap ze haar hoofdje al omhoog kan houden als ze op haar buik ligt.

italiaans ijsje

fee

Vrijdags moest Maik weer gewoon werken helaas. We hadden een rommeldagje. Beetje met de kindjes gespeeld, boodschappen (online) gedaan, de schoonmaakster was er, ik deed de was tussendoor, dat soort dingen. Moet nu eenmaal ook gebeuren. ‘s Middags zat er bij de post een lekkere verrassing, namelijk de nieuwe chocola van Hands Off My Chocolate! Drie soorten, en ik heb van elke soort een stukje geproefd. Heerlijk! De versie met het hoogste percentage cacao smaakte me het beste. Deze is niet zo zoet, maar toch ook niet bitter. De wit/melk vond ik het minst, ik houd gewoon niet van melkchocolade. Te zoetig. Die heb ik dus verder aan de kindjes gegeven. De versie met 40% cacao vond ik ook erg lekker! Nu ben ik nieuwsgierig naar de 2 smaken die ontbraken in dat pakketje… Gelukkig verkopen ze het gewoon bij Albert Heijn zag ik, dus die ga ik nog eens even kopen deze week.

handsoffmychocolate

Zaterdag begon met een driftbui van Lenthe, heel gezellig (NOT!). Het ging over haar boterham ofzo, die had ik niet mogen snijden en dat had ik per ongeluk toch gedaan en toen wilde ze die uiteraard niet meer eten wat van mij toch moest (wat een heksenmoeder ben ik toch ook!). Anyway, zoals op deze foto lag ze ongeveer 45 minuten te krijsen. Daarna wilde ze wel een knuffel van mij (daarvoor nog niet), en toen was alles weer goed. Gelukkig.

driftbui

Voor Lenthe was er een lief pakje van nOeser bij de post, dat moest natuurlijk meteen aan. Het staat haar zò leuk. Ik gebruikte deze outfit trouwens voor een nieuwe rubriek: Dress like… Ik ga daar regelmatig de outfits van oa mijn eigen kinderen showen en uiteraard laten weten waar je het kunt kopen.

lenthe in noeser speelt met diertjes

lenthe in noeser

We pakten ook mijn foto-album van vroeger erbij, met mijn babyfoto’s. Overal leken we Fee te zien, wat lijkt dat meisje op haar mama zeg! Echt een mini-me. Zo grappig om te zien!

fee lijkt op mama

Zaterdagavond haalde ik de pleister van mijn arm af. Enkele weken geleden had ik daar een bobbeltje weg laten halen. Ik was zo eigenwijs om de hechtingen een dag te vroeg (zelf) te verwijderen, en toen barstte de snee weer open. Dat kon niet meer opnieuw gehecht, dus ik had het met steri-strips vastgezet. Inmiddels is het gelukkig zo goed als dichtgegroeid. Er zit nog een heel klein open gaatje. En ik vind het niet eens zo lelijk geworden.

wondje arm

Zondag begon de dag zonnig. Ik had geen zin om binnen te zitten, dus we zijn meteen na het ontbijt naar Scheveningen gereden. Daar stond de hele boulevard vol met Volkswagen busjes en auto’s, superleuk om te zien! Het is dat het niet past om daar met 6 man in op vakantie te gaan, maar anders had ik er zo ook eentje gewild 🙂

volkswagen busjes

De kindjes wilden vliegeren, daarom kochten we een vlieger bij de speelgoedwinkel. De eerste vlieger deed het helaas niet, dus moesten we terug naar de winkel om een andere. Die deed het gelukkig wel.

Beachclub Zanzibar

We gingen bij Beachclub Zanzibar zitten. Even wat drinken. Daar had ik al snel spijt van, want de warme chocolademelk van Yuren bleek uit een automaat te komen en de aardbeiensmoothie van Lenthe (waar ze maarliefst €5,95 voor rekenden) bleek voor ongeveer 80% te bestaan uit aardbeiensiroop. Ik gunde ze dus geen 2e ronde, we gingen mooi bij een andere strandtent zitten. Dat werd Twins, daar aten we een broodje en gingen de kindjes met papa vliegeren. Fee en ik bleven gewoon lekker van de zon genieten. Tot slot maakten we nog een foto van alle kindjes in het zand. Eenmaal weer thuis zaten we nog even op het terras met een glas rosé, maar al snel kwam er bewolking en werd het koud. Dus naar binnen gegaan om de avond af te sluiten.

kids op het strand

Komende week wordt de allerlaatste week van mijn zwangerschapsverlof! Echt heel jammer, want ik geniet nog zo van het thuis zijn met Fee. Helaas, duty calls, ik moet straks 3 dagen aan de bak in het onderwijs. Ik hoop maar dat ik Feetje niet te erg ga missen…

Vorig artikelApps ‘eten & drinken’
Volgend artikelFamily fun met Capri-Sun!
Judith van Wijk
Judith in 't kort: Vrouw, 47, mama van Sterre (2007), Yuren (2010), Lenthe (2012), Fee (2015). Sproeten, klein, bang van honden, gaat (te) graag uit eten, drinkt (te) graag rode wijn, verslaafd aan haar iPhone (ik geef het toe), zou graag veel meer boeken lezen (maar geen tijd), hart op de tong, onderwijsadviseur, zelfontplooiing, houdt van roze, heeft twee linkerhanden (maar knutselt heel graag met de kinderen), kan niet zingen (maar doet dat wel graag), heeft een stappenteller omdat ze anders teveel op de bank zit, zou vaker op vakantie willen, kookt het liefst liflafjes (en baalt dat de kinderen dan de helft niet lusten) en is een redelijke gadgetfreak. Judith professioneel: Judith is gediplomeerd leerkracht, pedagoog en onderwijsadviseur. Haar kracht is het verbinden, overtuigen en enthousiasmeren van mensen. Als moeder van 4 kinderen is ze natuurlijk ook ervaringsdeskundige als het gaat om opvoedingsvraagstukken. Dankzij haar reislust heeft zij veel ervaring op het gebied van reizen in het algemeen en reizen met kinderen. Haar expertise deelt zij op haar blog. Vanuit deze expertise ontwikkelde zij ook diverse planners (gezinsplanners, huiswerkplanners en reisplanners) die in Nederland en België veelvuldig verkocht worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in